VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
EP za juniore
10.06.2012 23:42:22   |  By: Aspiriniks

Danas je završeno drugo Europsko prvenstvo za juniore održano na Bledu.

Hrvatska je na navedenom natjecanju bila predstavljena s uistinu brojnom delegacijom koju je činilo ukupno 10 posada i to 7 muških i 3 ženske. Neovisno o postignutim rezultatima, na tome treba čestitati izborniku, klubovima i HVS-u, jer je Bled po mnogo čemu bio idealna prilika da se većem broju veslačica i veslača pruži prilika, nekima možda i jedina u životu, da predstavljaju svoju zemlju na jednom značajnom natjecanju. Na žalost toliko hrabrosti, pa i poimanja sporta kao takvog, nije bilo kod čelnih tijela uglednih veslačkih zemalja kao što su Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Nizozemska, Danska, Španjolska, Grčka... pa je time, na žalost, samo Prvenstvo značajno oštećeno, a ponajviše mladi iz spomenutih zemalja. Međutim, ostavimo se mi tuđih sportskih politika, 'ajmo pogledati što smo očekivali, a što su postigle naše posade.

Gledajući sastav reprezentacije, onako navijački, svrstali smo HR posade u tri skupine. U prvoj, onoj najkvalitetnijoj, našli smo mjesta za ženski dubl, te muški dvojac "bez", dubl i četverac na pariće. U drugoj smo našli mjesta za četverce "bez" i "sa", a u treću smo svrstali sve ostale posade. Kao što se u ovom trenutku već zna, tri posade iz prve skupine su plasmanom u A-finale opravdale očekivanja (makar smo se upravo od njih nadali i jednoj medalji), dok je muški 4X nastupio oslabljen, bez standardnog štrokera Tomislava Šaina (prema podacima s "Timing Mojstrana") pa njihovo ukupno 8. mjesto među čak 17 prijavljenih posada uopće nije razočaravajuće.

Od ostalih 6 posada koliko-toliko smo zadovoljni upravo kombiniranim 4- kojeg su činili Vukovski i Krakić iz Trešnjevke, te Laća i Čoga iz Krke. Svjesni da u svojoj H-1 ne mogu ostvariti izravan plasman u A-finale prvu utrku odveslali su tek da dođu do cilja, dok su u utrci repesaža dali koliko su mogli. Vjerovali smo da će im pravi usporedni pokazatelj mogućnosti biti rezultat posade Srbije za koju znamo da je slične kvalitete kao i naša. Nemamo bilo kakvih informacija o tempu, brzini, tehničkoj izvedbi, ili pak osjećaju posade, ali sudeći po podacima s spomenutog "Timing Mojstrana" veslali su u drugoj, bržoj, repesažnoj skupini iz koje dalje nisu prošli ni Srbi ni Hrvati. Naši bi s svojim rezultatom u R-1 bili treći što bi i dalje bilo nedovoljno za ulazak u A-finale, ali bi ljepše izgledalo, dok bi Srbi bili drugi i prošli dalje! Što ti je sreća! U B-finalu su u cilj ušli, opet iza Srbije, kao drugoplasirana posada i pokazali iste brzinske kvalitete i slabosti kao u repesažu. Među 12 posada zauzeli su ukupno 8. mjesto i to nas čini zadovoljnim, te smatramo da bi posada u ovom sastavu, ako bi joj se dala prilika za daljnje uveslavanje, mogla još značajno napredovati i biti dobar predstavnik Hrvatske i na ovogodišnjem SP u Plovdivu.  Pri tome je zanimljivo primijetiti da je europskim prvakom u četvercu "sa", s vrlo uvjerljivom prednošću pred drugoplasiranim i ostalima, postala posada Srbije od koje su naši izgubili prije 20-ak dana u Beogradu s nepunih 6 sekundi razlike!

Za dio ostalih naših posada najvažnijim nam se čini primijetiti činjenicu razmjerno velikih zaostataka za prvoplasiranim u skupinama A-B finala.  Međutim, ako se zna da se npr. muški osmerac sastavio par dana prije samog EP-a onda čuđenju i nema mjesta.

Sve u svemu lijepo i potrebno natjecanje čijim organizatorima zamjeramo izbor termina koji nije odgovarajući uzrastu natjecatelja koji su u pravilu srednjoškolci s završnim obvezama prema školi, te nepotrebno trpanje tradicionalne međunarodne regate u termin EP-a, a za činjenicu da su se uopće prihvatili organizacije nakon lanjskoj seniorsog SP-a palac gore!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"