VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Predstava u Zatonu završena
24.03.2012 19:46:33   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Iz Šibenika, s druge regate za "Kup Dalmacije 2012.", ovjenčani naslovom ukupnog pobjednika Regate, kući su se vratili veslači Mornara. Nisu pobijedili ni u jednoj od uzrasnih kategorija, ali su tijekom čitave regate snažni mladići H.V.K. "Mornar" sakupljali bodove i na kraju bili drugi u uzrastima juniora A i juniora B, te treći u uzrastima seniora, kadeta A i kadeta B. Time je postalo bjelodano da će utrka za "Kup" i ove godine biti neizvjesna, zapravo neizvjesnija negoli smo to pretpostavili i napisali u komentaru nakon prethodne regate održane u Splitu. Čestitamo Mornarevcima!


Evo kako su se, prema neslužbenim podacima, "poslagali" klubovi po uzrastima i ukupno:

Kadeti B: 1. "Gusar" 26 bodova, 2. "Marina Kaštela" 18 bodova, 3. "Mornar" 15 bodova, 4. "Dupin", "Jadran" i "Ošjak" po 10, 7. "Jelsa" 7. Ostali sudionici Regate u ovoj uzrasnoj kategoriji nisu osvajali bodove i to nije dobro!

Kadeti A: 1. "Gusar" 68 bodova, 2. "Marina Kaštela" 63 boda, 3. "Mornar" 58 bodova, 4. "Ošjak" 38 bodova, 5. "Krka" 27 bodova, 6. "Dupin" 24 boda, 7. "Jadran" 22 boda, 8. "Neptun" 14 bodova, 9. "Jelsa" i "Neretvanski gusar" po 7 bodova, 11. "Biokovo" 4 boda.

Juniori B:  1. "Krka" 53 boda, 2. "Gusar" i "Mornar" po 27 bodova, 4. "Jadran" 22 boda, 5. "Ošjak" 16 bodova, 6. "Marina Kaštela" 15 bodova, 7. "Neptun" 13 bodova, 8. "Dupin" 10 bodova, 9. "Biokovo" 7 bodova.

Juniori A: 1. "Jadran" 45 bodova, 2. "Mornar" 38 bodova, 3. "Gusar" 22 boda, 4. "Krka" 20 bodova, 5. "Marina Kaštela" i "Neptun" po 15 bodova, 7. "Ošjak" 10 bodova, 8. "Jelsa" 8 bodova.

Seniori: 1. "Gusar" i "Jelsa" po 27 bodova, 3. "Mornar" 23 boda, 4. "Marina Kaštela" 10 bodova, 5. "Jadran" 8 bodova, 6. "Dupin" 7 bodova.

UKUPNO: 1. "Mornar" 146 bodova, 2. "Gusar" 144 boda, 3. "Marina Kaštela" 103 boda, 4. "Krka" 100 bodova, 5. "Jadran" 97 bodova, 6. "Ošjak" 64 boda, 7. "Jelsa" i "Neptun" po 42 boda, 9. "Dupin" 41 bod, 10. "Biokovo" 11 bodova, 11. "Neretvanski gusar" 7 bodova.

Vrijeme je bilo kao što smo to sinoć i najavili: uglavnom oblačno i mirno, tj. ugodno za gledanje, a kako je bilo posadama na vodi znaju one same. Za nas navijače iz Krke postojala su dva vrhunca Regate i to u disciplinama četverca i dvojca "bez" za juniore pa ovdje prenosimo impresije predsjednika našeg Kluba koji je spomenute, pa i neke druge, utrke pratio od starta do cilja. Dakle, što se tiče četverca u utrci su sudjelovale iste 3 posade kao i na nedavnoj regati u Splitu: "Krka", "Jadran" i "Marina Kaštela".  U odnosu na našu posadu u sastavu Laća-Čoga-Šarić-Bačelić u početku utrke odmah su se za malo, pa onda sve više, izdvojili gosti iz Kaštela i Zadra. Naši su veslali dugo i skladno, lijepo za oko, ali evidentno s nešto manjim brojem zaveslaja u odnosu na konkurenciju. Na tisuću metara Kaštelani i Zadrani imali su već oko dužine prednosti, a onda su se naši morali zaustaviti zbog toga što  je ispalo da su od starta do tisuće bili odlučni naciljati točno u brod koji je služio za poravnanje starta kadeta A. Da nije bilo dreke iz dotičnog broda zvanog "Careva sušionica đakonija" bilo bi velikog cirkusa kakav je jedino atraktivan za žute medije. Ovako, između zalogaja, ekipa na brodu uspjela je izbjeći sudar s nadolazećim Filippijem i spasiti smočnicu. Hvala im na tome! Onda su Laća & Co.  malo predahnuli, pogledali gdje im je službeni cilj i krenuli ponovno. Ovaj put bilo je to bolje veslanje nego u prvoj polovini utrke, naročito u zadnjih 500 metara, ali su društva iz Kaštela i Zadra već previše odmaglila s napomenom da su vrlo dobri Kaštelani tek u zadnjih 200 metara "slomili" Zadrane.

Otprilike 70-ak minuta nakon opisane utrke 4-JMA u utrci juniorskih dvojaca susreli su se stari znanci iz četveraca s izuzetkom što je "Krka" nastupila samo s jednim dvojcem i to u sastavu Laća-Bačelić budući da Čoga i Šarić kao JMB nisu imali pravo nastupa u još jednoj utrci što izgleda nije važilo za sve, ali nema veze. Bila je to izuzetno zanimljiva utrka, uzbudljiva za praćenje od starta do cilja jer su se izdvojile 3 posade i to po jedna iz svakog kluba i vodile tešku bitku rame uz rame skoro sve do samog kraja. Gledatelji ovakve predstave ne mogu nego zapljeskati njezinim akterima jer bila je to zaista žestoka bitka, rijedak doživljaj pravog sportskog nadmetanja do posljednjeg atoma snage i školski primjer domaće zadaće za studente psihologije s temom "Koliko ljudi mogu izdržati". I ovdje je bilo primjetno da su Kaštelani i Zadrani tjelesno snažniji i da naši veslaju s našto manjim tempom. Zanimljivo je bilo dvogledom pogledati lica Josipa Laće i Tome Bačelića - izgledala su kao da će J. i T. stati nakon svakog idućeg zaveslaja, ali nisu! Svaka im čast na onom  što su pružili, na kraju su bili "tek" drugi, iza "Marine Kaštela", a ispred "Jadrana" dok su ostale dvije posade sudionice utrke ostale sasvim, sasvim, na margini.  

Od ostalih naših posada, zbilja odlično veslanje prikazao je dvojac na pariće u konkurenciji kadeta A u sastavu Niko Slavica i Filip Kendeš, a kao laganu posadu poslužio ih je i lagani vjetrić u krmu. U konkurenciji 6 dublova u svojoj grupi u cilj su ušli prvi. Prva u svojoj utrci 1XJŽB bila je i naša vrijedna cura koja je primjer kako se odnosi prema sportskim obvezama - Antonija Papak, a prvo mjesto su osvojili i mlađi juniori u 4+. U toj disciplini, doduše malo raštimano, valjda radi velike želje za pobjedom na domaćoj vodi, veslali su Kristijan Bačelić, Mihovil Škugor, Filip Vranjić i Josip Bačelić-Medić.

Od naših posada medalje su još osvojili (redom kako su se utrke odvijale): Lucija Ninčević (srebro, 1XKŽ); Ante Paškalin, Luka Gojanović-Rakić, Luka Skorić, Nino Perišić i kormilar Josip Paić (bronca, GIG); Andrija Šupe, Bruno Čivljak, Vice Jurišić i Matija Jakoliš (srebro, 4XJMB); Antonija Rupić (srebro, 1XJŽB); te Jakov Bumbak i Tome Matešić (srebro, 2XJMB).

Bez medalje su ostali članovi posade 4XKMA u sastavu Tomislav Rupić, Marko Krečak, Šime Bašić i Filip Čoga, kao i  Josip Zorčić i Toni Kokić u 2X JMB.

Iduća postaja Kupa je u Dubrovniku, a između natjecanja koje se održalo u Šibenku i onog koje će se održati  na stazi Rijeka Dubrovačka, imamo dva vrlo važna ispita u Zagrebu. Prvi je već idući tjedan (31. ožujka) kad će se na Jarunu naći svi aspiranti za sastav ovogodišnje juniorske i seniorske reprezentacije, a onda opet na Jarunu (15. travnja) kad se održava "Croatia Open". Da li će se neka od naših posada ogledati na ova dva uistinu zahtjevna ispita ostaje da se vidi, a ovisi o odluci našeg glavnog trenera.

Aspiriniks            

P.S.: Hvala onima bez čijeg bi nesebičnog doprinosa organizacija Regate bila puno teži zadatak: sucima okupljenim u Veslački savez Dalmacije, Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj, Gradskoj pekari "Matkol", Centru Šubićevac, te gospodinu Željku Čoga!

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju


 Komentari
Dodaj komentar
Čestitke Krkašima na uspješno organiziranoj regati. Aspiriniks, mislim da u uzrasnoj kategoriji kadeta B nije točno da drugi klubovi osim navedenih nisu osvajali bodove kad Jadran ima u toj kategoriji pobjedu u dublu (druga grupa) i treće mjesto u skifu (treća grupa)
Napisao: gledatelj , Datum: 24.03.2012 21:39:58
Hvala Gledatelju, odmah smo i napomenuli da raspolažemo samo neslužbenim rezultatima. Provjerili smo navode Gledatelja i dopunili podatke, ali opet sve dok od VSD-a ne dođu potpune liste s rezultatima ne smijemo tvrditi da je to - to.
Napisao: Aspiriniks , Datum: 24.03.2012 22:36:16
a perfect way of writing?
Napisao: prada replica , Datum: 27.08.2014 10:19:10
Thanks for the tips, maybe I can use this svelte my noesis marketing and I have been use whatsoever ethnical media in try a interaction and they eff handiwork a big friendliness on me.
Napisao: gucci replica , Datum: 27.08.2014 10:19:38
Great stuff from you. Ive read your stuff before and you just too awesome.
Napisao: replica belts , Datum: 27.08.2014 10:20:01
I actually found this more ennintaetirg than James Joyce.
Napisao: 8P179Wtv , Datum: 20.04.2016 16:06:00
I think this is among the most vital information for me. And i''m glad reading your article. But should remark on few general things, The site style is ideal, the articles is really nice : D. Good job, cheers
Napisao: Jann , Datum: 14.02.2020 04:55:43
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"