VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
WRC III
10.07.2011 22:20:10   |  By: Aspiriniks

Regatom u Lucernu završen je ovogodišnji svjetski veslački kup. Hrvatska je u  jednom od središta svjetskog veslanja, na mitskom jezeru bogova, bila zastupljena s (ne)očekivanih 6 posada i to s skifistom,  dva muška dvojca, četvercem bez i scull i curama u dvojcu.  Počinjemo s najboljima, a to su neovisno o današnjem porazu naši dečki u 4X.

Biti u A-finalu među najelitnijim svjetskim posadama, baš onima koje stalno ističemo kao primjer da veslanje nije neki balkanski sport (NZL, AUS, GBR, GER, CH, CRO) san je svih veslačica i veslača. Kad naš četverac dođe u to finale, a uvijek dođe, smatramo to razumljivim samo po sebi, a zapravo nije tako! Finale je rezervirano za najveće, najjače, za one koji su savršeno pripremljeni i tu nema slučajnosti niti provlačenja. Danas su nam Valent i društvo za njim vrlo očito izgledali kao motor koji ima ozbiljnih problema s jednim klipom, pa ipak su do zadnjih 200 metara ravnopravno sudjelovali u borbi za drugo mjesto. Oni su i time pokazali da su posada za najviše domete, jer bi svatko u njihovoj poziciji u toj i takvoj utrci zaostao 15-20 sekundi za prvoplasiranim. Pa eto, postigli su čak i solidno vrijeme 5:54:47, koje oni vjerovatno mogu odveslati na treningu s 32 zaveslaja, dok su Nijemci kao pobjednici stazu prešli za (uobičajenih) 5:47:48. Da je s našima bilo sve u redu bila bi to opet još jedna trka u par desetinki. Ne tvrdimo da bi naši pobijedili, ali da da bi bili tu sasvim blizu, to možemo vjerovati. Sad treba nastaviti raditi mirno kao da se ništa nije dogodilo, cilj nije bio Lucern, pa čak krajnji cilj nije niti Bled, najbolji treba biti u Londonu! Konkurencija je fascinantna, ali i ovaj poraz pokazao je karakter posade u koju vjerujemo!

Kad smo 10-ak dana prije ove velike Regate pogledali stanje prijava skoro smo se smrzli! Konkurencija jača nego na bilo kojem svjetskom natjecanju nije nam davala puno hrabrosti prognozirati dobar plasman bilo kojoj od preostalih naših posada, ali za Maria Vekića smo se potajno nadali da bi mogao još jednom nakon Hamburga pokazati da je svjetska klasa. Na našu sreću od Maria smo to i dočekali! Prva kvalifikacijska utrka bila je relativno lagana, nije bila teška niti četvrfinalna skupina, ali zato je sastav polufinalne grupa nudio samo tihu jezu: Synek i Drysdale u prvom redu, a onda i odlični Griskonis, Karonen i Zhang. Među takvim imenima trebalo je biti najmanje treći i tu je poziciju Mario i imao sve do 1 500 metara, a onda ga je Karonen prešao i pobijedio nerealno velikom razlikom. Uvjereni smo da bi naš veslač imao i te kakve šanse da se našao u drugoj polufinalnoj skupini. Svakako za Maria palac gore. Vjerujemo da uz pravilan rad on na Bledu može rezervirati kartu za Olimpijadu!

Ostale naše posade? Cure u dvojcu su, čini nam se, platile danak solidnom plasmanu iz Hamburga. Čini nam se, naime, kako su povjerovale da su već u velikom društvu i da se kroz H1 odmah mogu kvalificirati među 12. Za takvo što trebalo je zauzeti neko od prva dva mjesta što se pokazalo kao neostvariva misija plaćena uzaludnom i prevelikom potrošnjom energije. Sad se pokazalo da svijet ima 8 jakih ženskih dvojaca, naše su (za sada) i blizu, ali i daleko! Dečki u rimenu su još jednom pokazali da još nisu dorasli svjetskoj konkurenciji, ali neka nam nitko ne kaže da tu nema barem osrednjeg "štofa" dovoljnog za začelje B-finala. Uvjereni smo, naime, da se između 6 momaka koji su veslali u Lucernu može sastaviti jači četverac negoli je to bio ovaj koji je veslao (i pobijedio) u D-finalu i da bi se taj četverac, isto kao i Vekić i djevojke iz dvojca, mogao nadati plasmanu na OI!

Braći Skelin jeftina rasprodaja ugleda zbilja nije trebala.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"