VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Pobjeda u Kaštelima - pobjeda ukupno!
05.07.2011 21:08:57   |  By: Aspiriniks

Kao što smo to već (sramežljivo) najavili V.K. „Krka“ uvjerljivi je slavodobitnik natjecanja za „Kup Dalmacije 2011.“

          Našu ovogodišnju superiornost samo je dodatno potvrdio konačan ishod regate održane u Kaštel Kambelovcu protekle subote gdje je „Krka“ postigla i najuvjerljiviju pobjedu tijekom ovogodišnje sezone Kupa! Naime, zauzeli smo prvo mjesto s 135 osvojenih bodova, odličan drugoplasirani je „Ošjak“, dok treće mjesto dijele dva kluba iz Splita: „Mornar“ i „Gusar“ sa po 84 osvojena boda. Valja napomenuti da smo na regati u Kaštelima osvojili prva mjesta kako u konkurenciji JB (48 bodova), tako i S (28 bodova), dok su nam kadetkinje i kadeti zaslužili 59 bodova i bili ukupno drugi s zaostatkom od 7 bodova iza cura i momaka iz Vele Luke. U kategoriji JA nismo osvojili niti jedan jedini bod jer se Teina utrka (1X JŽA) zbog nedovoljno brojne konkurencije nije bodovala. Prema onome što smo čuli od sudionika natjecanja i njihovih trenera regata je održana u vjetrovitim = valovitim uvjetima, u početku su čak staze skraćivane, da bi na kraju kad su se sudionici razilazili vjetar malo popustio. Takvi nas uvjeti vrlo često i inače prate u Kaštelima, a osim toga veslanje je tzv. „outdoor“ sport pa se na takve sitnice ne treba previše obzirati, pogotovo kad su uvjeti jednaki za sve

          Prema službenim podacima koje smo dobili iz kancelarije Veslačkog saveza Dalmacije naše su posade postigle slijedeće plasmane: 

Prva mjesta i zlatne medalje osvojili su: Filip Kendeš (1XKMB); Josip Zorčić, Duje Bačić, Andrija Šupe i Matija Jakoliš (4XKMA); Bruno Čivljak (1XKMA); Antonia Papak i Marijeta Luša (2XJŽB); Niko Bujas i Leonard Šare (2XSM), te Niko Bujas (1xSM).

          Druga mjesta i srebrne medalje zaslužili su: Tomislav Rupić i Niko Slavica (2XKMB); Luka Slavica i Frane Garma (2XKMB); Antonela Jurišić (1XKŽA); Vice Jurišić i Vice Vlahov (2XKMA); Josip Laća i Antonio Čoga (2-JMB); Filip Vranjić, Kristijan Bačelić, Mihovil Škugor i Krešimir Mikšić (4+JMB), te Leonard Šare (1XSM).

          Treće mjesto i brončano odličje za sebe i svoj Klub osvojili su u vrlo „gustoj“ utrci u kojoj su sve prvoplasirane posade (1. JZD 6.59:77, 2. NEP 7:00:7, 3.KRK 7:2.9)u cilj ušle u razmaku od 3 sekunde: Tome Matešić, Tomislav Bačelić, Jure Šarić i Jakov Bumbak.

          Lucija Ninčević je bila peta u 1XKŽA, jednako kao i Toni Kokić u 1xKMA, a već smo rekli da je Tea Ogar-Mraović bez svoje krivnje ostala bez plasmana.

          Ukupno gledajući poredak klubova u Kupu ove godine je slijedeći:

1) Krka - 866 bodova,

2) Mornar - 748 bodova,

3) Gusar - 597 bodova,

4) Marina Kaštela - 560,

5) Ošjak - 489,

6) Jelsa - 400,

7) Jadran - 267 (nisu nastupili na 3 regate),

8) Dupin - 260,

9) Neptun - 257,

10) Biokovo - 232,

11) Neretvanski gusar - 56.

          Eto, na ovogodišnji Kup zavjesa je pala, "Krka" je uvjerljivi ukupni pobjednik, ali ni ovaj put nećemo zaboraviti zahvaliti kolegama iz HVK „Mornar“ na tome što su nas prisilili da dademo sve od sebe. Naš glavni trener nedavno je rekao kako „Mornar“ ima puno mladih veslača „... a svi su dugi...“ i samo je pitanje vremena kad će se sav taj potencijal i vrijedan rad pretočiti u pravi rezultat! Također, vesele nas rezultati koje postižu veslačice i veslači kluba koji je iznjedrio jednog Pericu Vlašića – dakako to je „Ošjak“ iz Vele Luke. Službenim konačnim rezultatima baš u kategoriji kadeta još ne raspolažemo, ali mislimo kako je ove godine baš „Ošjak“ pobjednik u kadetskom uzrastu što je (ako je) za razvoj CRO veslanja uistinu izvanredno dobra vijest! Zaključno, naravno da smo sretni s trećim uzastopnim osvajanjem Kupa, ali moramo istaći i svoje zadovoljstvo, jer u teškim financijskim uvjetima veslanje u Dalmaciji  pokazuje i te kakvu vitalnost! Ilustracija za to su i rezultati Mornara (skifista JMB prvi na Bledu) i spomenute mladeži Ošjaka, ali i vrlo dobri dvojci (juniora) JZD, te (seniora) GUS, a pohvaliti ćemo naše i kadete, JMB, te seniore Ivicu, Lea i Niku.

          Sve u svemu za povijest će ostati zabilježeno da je veslački klub „Krka“ iz Šibenika u 2011. godini osvojio "Kup Dalmacije". Hvala svim veslačicama i veslačima i njihovim trenerima na tome što su nas još time jednom uvrstili u anale! Međutim, to nije kraj: nakon dvotjedne pauze našim curama i dečkima valja se opet uhvatiti vesla, jer nas krajem rujna čeka najvažnija regata – PRH, a prije nje međunarodni test u Mariboru.

 

Aspiriniks    

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"