VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Hamburg II SK
19.06.2011 13:00:53   |  By: Aspiriniks

Nakon druge regate "Samsung World Rowing Cup" održane u Hamburgu moglo bi se reći - nismo vidjeli bilo što što nismo znali, ili bar pretpostavljali, već i ranije!

Kao i obično, druga regata SK nešto je naizgled slabija glede konkurencije, ali  opet - kad na jednoj regati nastupe Nijemci i Novozelanđani, pa i Rusi i Kinezi, onda nema mjesta sumnjama u vrijednost natjecanja. Ipak, utvrdimo tek radi povijesti: nije bilo Amerikanaca u većim disciplinama, a uvijek jakih Engleza, Talijana, Francuza, Nizozemaca, Kanađana, Australaca... nismo vidjeli ni u tragovima.

Ovaj put na prvom mjestu ćemo o našoj (daleko) najboljoj posadi. Naravno, radi se o svima već poznatom četvercu na pariće u sastavu Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i David Šain. Kratko - u utrci u kojoj su imali dijametralno suprotnu taktiku u odnosu na na onu samoubilačku sa I SK uspjeli su pobijediti mladu posadu DRSV (Njemačka) i na tome im čestitamo! Gledali smo utrku od početka do kraja. Poveli su Rusi za koje je bilo odmah očito da imaju namjeru žustrim zaveslajem učiniti nešto više, ipak na pola staze Nijemci su pokazali da su spremnija posada jer su s 2 zaveslaja manje u odnosu na tempo Rusa išli naprijed (35 - 37). Za to vrijeme naši su veslali očito s laganom zadrškom  glede tempa i bilo je jasno da, donekle praćeni solidnim Švicarcima i Česima, vrebaju svoj trenutak. Onda smo u trećih 500 metara vidjeli kako se na licima veslača Njemačke javljaju grčevi koji su zainteresiranom gledateljstvu jasno govorili kako se posada osjeća, a Hrvati su već hvatali radnu temperaturu imajući 1/2 zaveslaja više od najvećeg konkurenta. U zadnjih 500 metara posade su ušle s prednošću Njemačke od 61 stotinke, ali zapravo je utrka bila gotova, jer naši su djelovali toliko smireno, samouvjereno i nadmoćno. Na kraju pobjeda izražena razlikom od 83 stotinke onom tko utrku nije gledao i ne mora izgledati tako uvjerljiva, ali... dovoljno je bilo vidjeti lica Nijemaca na podjeli medalja da se vidi koliko im je poraz teško pao i to je ono što je, među ostalim, važno. Naravno, ova pobjeda, kao i poraz u Minhenu sami za sebe ništa ne govore, Valentu i ostalima valja biti pametan jer će na Bledu razlike između 1. i 4. mjesta vjerojatno biti jako male. Jedna glupost i već si van igre!

Djevojke, Sonja i Maja, uspjele su ući u A-finale i to je ono najvažnije što o njihovom nastupu možemo reći. Prije utrke A-finala bili smo spremni okladiti se da će naš 2- u cilj ući kao četvrta posada i to se obistinilo. Naravno, to je za djevojke lijep uspjeh, s napomenom da je naša ocjena njihove vrijednosti uvijek ista: ni slučajno ne vrijede za A-finale u jačoj konkurenciji, ali ni slučajno nisu slabije od 8. mjesta na, recimo to tako, svjetskoj rang-ljestvici ženskih dvojaca. Dakle: pravac London 2012.!

Mario Vekić! I on je nastupio u A finalu i u cilj ušao kao peti. Zapravo, prije same utrke pitali smo se samo da li će se i koliko uspjeti nositi s Kenom Jurkowskim (USA).  Nešto slabiji start popravio je solidnim veslanjem tijekom srednjih 1000 metara, te je u zadnju četvrtinu utrke ušao kao četvrti i to 42 stotinke ispred Jurkowskoga. Na žalost, u zadnjih 500 metara dolazi do znatnog pada u Mariovom veslanju, Jurkowski ga prelazi i stiže do brončane medalje. Na kraju je Vekić iza prvoplasiranog odličnog Drysdalea (NZL) zaostao 12,54 sekunde, ali vjerujemo da bi on svoju trenutnu vrijednost trebao procjenjivati prema zaostatku iza drugoplasiranog (Karonen, SWE) koji iznosi 8,00 sekundi, trećeplasiranog već spomenutog Amerikanca iza kojeg je zaostao 6,86 sekunde, te četvrtoplasiranog (Nolte, GER) koji ga je pobijedio 6,34 sekunde. U ovoj disciplini nedostajali su u Hamburgu i Hacker i Synek i Tufte i Campbell i Griskonis, pa i  Hudson (AUS)... a pri tom valja se podsjetiti i na polufinalnu utrku u kojoj mu je sve do isteka 1 500 metara momak iz Meksika (Salas) zadavao prilične probleme! Dakle, za Maria možemo reći da je, ako će ustrajati u skifu, i blizu i daleko plasmanu na OI. Ipak, do SP na Bledu još ima jako puno vremena i to je u ovom trenutku najvažnije saznanje. Treba krvavo i dobro raditi!  

Od ostalih nacija, to moramo spomenuti, najjači dojam ostavili su nam cure i momci iz (sa) Novog Zelanda. Imaju odličan muški i ženski dvojac "bez", odličan muški i ženski skif, odličan muški dubl i četverac bez... ma sve što su doveli je uistinu odlično, a za muški 2- možemo samo reći: fantastično! Svima, pa i našim trenerima koji "padaju" na visine i poluge poručujemo neka pogledaju koliko su visoki dečki iz NZL 2X (Sullivan-Cohen) koji su finalnu utrku završili kao prvoplasirani u vremenu 6:15:10! Za usporedbu, odmah iza te utrke išla je utrka u muškom 4-: prvoplasirani (visoki) Nijemci završili su je u vremenu 5:56:54. Osim NZL, tradicionalno su dobri bili Nijemci, a jako ugodno su nas iznenadili i Česi trećim mjestom i hrabrim veslanjem u osmercu, te Argentinci srebrom u dublu!

Iduća postaja SK je Lucern od 08. do 11. srpnja i tu će biti onog pravog boja, tu će se već više nego naslutiti tko bi na SP mogao biti pukovnik, a tko pokojnik!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"