VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Pobjeda Krke u Zatonu
27.03.2011 22:53:28   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Niže možete pročitati kratki osvrt na 2. Regatu za Kup Dalmacije održanu u Zatonu.


Jučer, u subotu 26. ožujka, napokon smo dočekali i odradili "našu" 2. Regatu za Kup Dalmacije 2011. Ovo što sad pišemo mogli smo napraviti i odmah jučer kao što bi to nakon tako velikog događaja bilo i red, ali smo se odlučili čekati službene rezultate koje u ovom trenutku nismo još dobili, ali zato u rubrici "Foto Galerije" možete, pod nazivom "Šibenik 26. 03. 2011.", pronaći zaista veliki broj fotografija s tog masovnog i vrijednog veslačkog događaja. Kao što smo već više puta istakli u impozantnoj brojci od 300 veslačica i veslača sudjelovali su i naši dragi sportski prijatelji iz Slovenije okupljeni u klubovima "Argo" iz Izole" i "Piran" iz Pirana. Time je Regati dodan i međunarodni značaj pod sloganom "Politika ne može zavaditi koliko sport može spojiti"!

Regata se odvijala po zaista idealnom vremenu kako  to već često biva u ožujku u sjajnom ambijentu Zatona. U ovom trenutku u sjećanju nam je to da je ukupni pobjednik "Krka" sa 156 bodova, iza našeg Kluba s cca 25-26 bodova zaostatka plasirala se "Marina Kaštela", a potom je trećeplasirani bio "Mornar". Ukupnoj pobjedi Krke najveći bodovni doprinos dalo je čak 10 pojedinačnih  pobjeda i to u 1xKMB (Filip Kendeš - s zanimanjem očekujemo kako će se razvijati), 2X KMB (Tomislav Rupić i Niko Slavica - naše nove nade), 2X KMA (Adrian Gracin i Vice Jurišić - vidi pod Rupić i Slavica), 1x JŽB (Antonija Papak - eh, da je tako vrijednih i odgovornih cura više) i 1XJMB (Antonio Čoga - perspektiva CRO veslanja!), 4XKMA (Vice Vlahov, Toni Kokić, Andrija Šupe, Josip Zoričić - vidi pod Rupić i Slavica) i 4XJMB (Josip Laća, Tomislav Bačelić, Ivan Horak i Jure Šarić - ovo je posada za borbu za medalju na PRH), te na kraju u kategoriji 1XSM svaki u svojoj grupi pobijedili su Niko Bujas (nakon povrede još nije onaj pravi) i Tomislav Bukić (Tome je uvijek spreman za iznenađenje).  Bilo je još nekoliko drugih i trećih mjesta od kojih nam je u sjećanju ostalo treće mjesto našeg B-seniorskog dvojca "bez" Šare - Ban koji su pružili dostojan otpor favoriziranim i znatno uveslanijim, iskusnijim i snažnijim Gusarašima i Zadranima. Mislimo da ta posada ima perspektivu, samo treba tu još puno, puno, raditi. Da, može se reći i da su vrlo dobri bili Bruno Čivljak u 1XKMA (ako ostane u veslanju bit će vrlo, vrlo, dobar), Jakov Bumbak i Tome Matešić u 2X JMB (za njih će i te kako biti mjesta u osmercu!), a slično tome i cure koje, doduše, moraju još puno više raditi: Antonija, Lucija, Marijeta i Tea. Što se tiče posada iz ostalih klubova "upale su nam u oko" dvije mlade skifistice koje su pobijedile u svojim utrkama. Jedna je iz Tisnog, druga iz Vele Luke, imena im ne znamo, ali ako se budu zadržale u veslanju znat će se za njih! Također, napokon smo nakon toliko godina vidjeli i jednu pobjedu veslača iz Metkovića (1XJMB). Bilo bi lijepo da mu se pridruži još sugrađanki i sugrađana da NGU oživi kao nekad!

Regata je protekla u sportskom ozračju uz nekoliko nespretnosti na čemu se ispričavamo onima koji su tim nepretnostima izravno pogođeni - kolegama iz Jadrana i Biokova čije dvije posade (po jedna iz svakog kluba) zbog gužve na pontonu nisu stigle na start. Nadamo se da će već iduće godine problem odlaska na start i povratka s utrka biti barem ublažen. Čuli smo, bilo je još par dobronamjernih primjedbi kao prijedlog da se za prikolice i autobuse rezervira posebna mjesta, da bude više WC-a, da se Regata oglasi plakatima i sl. Znamo za sve, jedina isprika je to što naša dobra amaterska volja ne može uvijek  nadvisiti objektivne financijske i druge zapreke. Kad već govorimo o organizaciji, ovo je mjesto i prilika da zahvalimo onima koji su nam zaista pomogli: Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac (ručak za sve sudionike), poduzeću "Matkol" (pizze, kolači, sendviči i sokovi za suce i volontere na stazi), Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj (osiguranje staze), gosp. Željku Čoga (ustupanje Hangara što podrazumijeva i čišćenje kad sve opusti), te glavnom meštru priredbe - predsjedniku Organizacijskog odbora gosp. Željku Trzinu! Plan je da iduće godine Regata bude puno i bolje organizirana i natjecateljski jača kao svojevrsna uvertira u obilježavanje 90 godina Krke koje će uslijediti "već" 2013.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"