VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Veliki dan hrvatskog sporta 2010.
29.12.2010 01:11:36   |  By: aspiriniks

Sinoć je jedan dio naše redakcije u Zagrebu nazočio priredbi nazvanoj "Veliki dan hrvatskog sporta", dok je drugi dio gledao priredbu putem TV-a.

Odmah ćemo reći da se nama (neupućenima) čini primjerenijim naziv "Velika večer hrvatskog sporta", ali to i i nije toliko važno, jer nam se sadržaj uvijek i u svakom pogledu čini važnijim od forme. Inače, VDHS je ustanovljen kao dan kad HOO obilježava godišnjicu svog priznanja od strane MOO-a o čemu više možete pročitati na www.hoo.hr

          Dakle malo o utiscima. O paradi toaleta, taštine, ukusa i neukusa, čekanja da priredba počne ovisno o tome kad će završiti reklame na svemoćnoj nacionalnoj TV-kući, ovaj put nećemo, jer želimo posvetiti ove retke onima koji su to svojim talentom i radom, pa onda i rezultatima u 2010. godini kao posljedicom talenta i rada i te kako zaslužili. Kao i više puta do sada veslači i veslački entuzijasti imali su svoje zapažene uloge. Najprije smo mi i čitava hrvatska javnost s zadovoljstvom čuli argumente kojima je popraćena dodjela najviše nagrade HOO-a "Matija Ljubek" (za osobit doprinos razvoju hrvatskoga sporta) gospodinu mr. Dušku Krstuloviću, doskorašnjem predsjedniku HVK "Gusar". Previše bi prostora zauzelo nabrajati sve ono dobro što je gosp. Krstulović napravio za svoga Gusara, a time i za hrvatsko veslanje uopće, neka samo ostane zabilježeno da mu i mi iz Šibenika iskreno čestitamo na zasluženoj nagradi. Potom smo se ponadali da će prof. Nikola Bralić dobiti priznanje kao trener godine, ali su njegova 3 ovogodišnja svjetska naslova ostala u sjeni jednako velikih uspjeha tvorca fenomena "obitelj Kostelić na skijama", biološkog i sportskog oca Ivice i Janice, gosp. Ante Kostelića. Smatramo da su ovdje presudile tek nijanse, biti odmah do poznatog Gipsa nije neuspjeh, dapače! Svašta nam se može imputirati, ali ne i da smo zločesti i zato ćemo hrabro reći: mala razlika između Brale i Gipsa je u tome što je Brale stvorio medalje s različitim posadama i različitim ljudima u tim posadama i to i na rimenu i na skulu, dok je najstariji Kostelić svoje znanje i entuzijazam materijalizirao samo putem sina i kćerke. Razumnome dosta!

           Potom smo s velikim nestrpljenjem očekivali proglašenje najuspješnije momčadi, da bi nas prije tog proglašenja jednostavno zateklo da se ove godine dijeli novoustanovljena nagrada za sportski par, štafetu, ili posadu, a potom nas još više (najblaže rečeno) zateklo da su "Valent & Co. unlimited", odnosno "Cro - exspress", nominirani baš u toj kategoriji, te da su dobili baš tu nagradu! Nismo znali što bi smo rekli, naša zbunjenost je bila potpuna. U svakom slučaju momci su, bez svog samozatajnog  trenera, uredno izišli na binu i primili svoje nagrade na kojima se u ime sve četvorice zahvalio David Šain.

          Gnjavatori kakvi već jesmo, dan kasnije kad je lako biti pametan, primijetit ćemo dva detalja koja nam se nisu svidjela i (opet kakvi već jesmo) otvoreno ih reći. Prvo, nije u redu, nikako nije u redu da četverac na binu iziđe bez svog trenera! Naravno, tome ni u kom slučaju nisu krivi naši izvrsni veslači. Očito je zakazao netko zadužen za protokol priredbe, a da je tome tako svjedoče i dvije činjenice: najprije, peti primjerak crvene kutije s priznanjem u toj famoznoj kategoriji "... ili posada" bio je pripremljen i ostao je neuručen, a potom - malo iza četverca na scenu su izišli vaterpolisti prevođeni baš svojim izbornikom gosp. Ratkom Rudićem koji je čak i govorio u njihovo ime! Dakle, prof. Bralić, koliko god bio skroman i samozatajan, jednostavno je morao biti tamo gdje mu je bilo mjesto - pred objektivima kamera, uz svoje pulene. Drugo što nam se nije svidjelo je detalj iz Davidovog govora u kojem se on nije zahvalio i Veslačkom savezu Dalmacije (VSD) na potpori na putu prema svjetskom uspjehu! Naime, David je u tom smislu spomenuo i HOO i nacionalni savez i matične klubove, pa na kraju i Veslački savez Zagreba, a nas iz Dalmacije je sasvim zaboravio. Zašto je tome tako ne znamo, ali netko, sad je to sasvim očito, mora Davidu objasniti da reprezentacija kad, više puta godišnje, dolazi na pripreme u Dalmaciju besplatno kad god ustreba koristi sve ono čime raspolažu i Gusar i Krka, da se netko ipak pobrinuo da barem dio hangara u Zatonu ostane na korist veslačima, da uopće postoji ponton, da se čitava uvala u kojoj je hangar smješten trebala pretvoriti u sportsku lučicu i da je to netko spriječio, da se netko krvavo izborio da se veslačka staza u Zatonu ucrta u službene dokumente, da se netko i te kako trudi da se sredi stanje na Perući.... i tako dalje i tako dalje i tako dalje. Dodajmo svemu nabrojenom da su, koliko se sjećamo u zadnjih 10 godina veslači čak 4 puta bili proglašavani najboljom momčadi godine (osmerac i dvojac "bez"), a da su te momčadi činili uglavnom momci iz Dalmacije i nikad se nitko nije sjetio da se bar kurtoazno zahvali VSD-u na potpori. I to nije smatrano propustom i bilo je normalno za misliti da se ne radi o propustu. Mi iz Šibenika, a time i iz Dalmacije, kao članovi VSD-a, te kao iskreni zaljubljenici u veslanje i dalje smatramo da je najbolje postupati prema nauku iz Biblije, tj. ne hvaliti se onim što radimo, ali ovaj put je stvar malo prevršila mjeru dobrog ukusa! Razumnome (opet) dosta!

          Već smo rekli da su na binu iza veslača izišli i vaterpolisti proglašeni za momčad godine. Dok su Rudićeve razdragane "barakude", uz Gorana Karana, pjevale i veselile se, nama i dalje nije bilo jasno da je takvo što moguće: da se izmisli nešto kako bi igra s loptom imala prednost pred dosadno uspješnim veslačima koji eto po peti put u 10 godina pretendiraju biti najbolji! Pa kad je to moguće predlažemo izumiteljima iz HOO-a da se ustanove i slijedeće kategorije:

- ekipa i momčad godine u igri malom loptom,

- ekipa i momčad godine u igri loptom srednje veličine,

- ekipa i momčad godine u igri najvećom loptom,

- gornje tri predložene kategorije valja podijeliti još i na igru u dvorani i na otvorenom, a može i kombinirano.

Prihvaćanjem ovih naših prijedloga vuk bi bio sit, sve ovce na broju, a veselje općenarodno!

 

Aspiriniks

 

PS: Najboljom sportašicom proglašena je Blanka "svijeznaju" Vlašić i Ivica "ironman" Kostelić. Svaka im čast oboma!

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"