VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Medalja velika kao čitav Svijet
05.11.2010 18:39:21   |  By: Aspiriniks

Ona koja voli veslanje ustala se u gluho doba noći sa četvrtka na petak gledati finalne utrke na SP u Novom Zelandu. Srce je kucalo za naše momke, misli su htjele poravnati nemirnu površinu Karapira, a na usnama je bilo ono naše poznato: "Ajmo, 'ajmo..." Nakon odgledane trke srce je lupalo još jače, bila je to sreća jednaka onoj koja se osjetila u bronci osmerca iz Sydneya, srebru Siniše i Nikše iz Atene... jutros, po buđenju, opet je pogledala snimku kako bi vidjela da zlato nije bilo tek san. I nije bio san, jer i kad su se protrljale oči ostala je ista istina: Hrvatsko veslanje ima svjetske prvake!

Urbi et orbi: Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković, David Šain i Nikola Bralić popeli su se na vrh veslačkog Everesta. Pada nam na pamet kako sad zapravo i ne treba opisivati tijek finalne utrke kojom su dali do znanja Italiji, Australiji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Rusiji, ali i Novom Zelandu, SAD, Kini i Ukrajini, da na vrhu ima mjesta samo za jednu posadu: mlade Hrvate! Tko želi neka pogleda snimku utrke, a nama koji volimo veslanje ostaje da uživamo u sjaju zlata koje kao da je obrisalo prašinu s spomenute bronce i spomenutog srebra, ali i zlata iz Helsinkija, Indianopolisa, srebra iz Lucerna.... Valent, Damir, Martin, David i Nikola učinili su da i te medalje zasjaje starim zasluženim sjajem! Jesu li mogli više učiniti za naš sport? Ma, naravno da nisu!

Čestitamo našim herojima, klanjamo im se i skidamo kapu pred njima, ali i mnogima nespomenutim u ranijim rečenicama ovog nazovikomentara jer iza zlata osvojenog u zemlji Maora leži rad mnogih ljudi u matičnim klubovima, HVS-u, pa dakako i strpljenje i podrška obitelji i drugih dragih osoba. Veselimo se i mi u Krki koja će im opet ove zime otvoriti vrata i ponuditi ono što imamo kao naš mali zalog za još jedno njihovo uspješno penjanje na Everest (Triglav),  jer nije prerano upozoriti da iduće godine neće biti lakše! Cilj je London 2012. i još jedna velika medalja, a za uspješan put prema tom cilju svi moramo dati svoj puni doprinos. Neka u Londonu to bude treća i dakako najsjajnija medalja u nizu!  

Aspiriniks

PS: Neka zlato četverca bude podstrek i ostalim našim veslačicama i veslačima, njihovim trenerima i klubovima u želji da nastupe u Londonu, Riju..., ali i poruka HOO-u da napokon razluči stvarnu vrijednost od priviđenja.  

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"