VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
20. Prvenstvo RH u veslanju
26.09.2010 22:39:41   |  By: aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Završeno je 20. poslijeratno Prvenstvo RH u veslanju. U kišnom Zagrebu, zadnjeg rujanskog vikenda, okupila se veslačka Hrvatska kako bi na najvažnijem domaćem natjecanju veslačice i veslači odmjerili svoje snage.  


Prateći rezultate objavljene na www.veslanje.hr bilježili smo i klubove i njihove posade koje su osvajale medalje i to sve od prvog A-finala (1XJMB) do one posljednje, kraljevske, utrke seniorskih osmeraca. S posebnim zadovoljstvom vrlo brzo nakon utrka izvještavali smo vas i o ovogodišnjim prvacima RH u Krkinom dresu pa dozvolite da još jednom čestitamo svim našim veslačicama i veslačima koje/i su osvojile/i medalje: ukupno 3 zlata i 4 srebra! Time su Klub dovele/i na visoko peto mjesto među klubovima - osvajačima medalja (pogledajte Tabelu - bez veterana). U prvom redu, dakle, čestitamo državnim prvakinjama i prvacima: Antoniji Papak, Marijeti Luša, Filipu Kendeš i Antoniju Čoga! Na prvakinje u kadetskom uzrastu već smo i navikli, ali ovo je prva godina u kojoj Krka ima dvojicu prvaka u muškoj kadetskoj konkurenciji i to u samcima! Naravno, jako, jako, smo zadovoljni i srebrenim medaljama kadetskog dubla (Adrian Purušić i Jakov Bumbak), te četverca na pariće (Tome Matešić, Bruno Čivljak, Adrian Gracin i Krešimir Mikšić) čime se ove godine "Krka" pokazala kao respektabilan, ako ne i najuspješniji, klub u Hrvatskoj baš u tom uzrastu. Dakle, pred Klubom je lijepa perspektiva i to je ono što veseli. Da je tome tako svjeoči i činjenica da smo se 2008. godine vratili sa PRH sa 5 medalja(1 srebrna i 4 brončane), 2009. godine smo imali isti broj medalja, ali bolje strukture (1-1-3). Nadamo se da će se uzlazni trend nastaviti, a kao zalog toj nadi je vjera da će naši kadeti i u uzrastu mlađih juniora biti jednako uspješni. Iduće godine oni će se pridružiti svojim vrijednim JMB kolegama Tomislavu Bačelić i Josipu Laća kojima će u postizavanju boljih rezultata kvalitetno društvo i te kako dobro doći. Naravno, dalek je put od dobrog kadeta i mlađeg juniora do dobrog juniora, da seniore ne spominjemo, ali valja raditi i nadati se.

Drago nam je da su vrijednu medalju s ne baš velikim zaostatkom za posadom JZD uzeli Jere i Ivica u 2-JMA na čemu im čestitamo, jednako kao i njihovim kolegicama Matei i Rafaeli koje su bile jednako uspješne u istoj disciplini među djevojkama. Naravno, treba realno reći da ove medalje imaju različitu povijest, uložen napor, a time i specifičnu težinu, ali obje su srebrne i broje se na konto Kluba.

Od onih koji nisu uzeli medalje na pragu ugodnog iznenađenja bio je naš SMB Leonard Šare. Naime, 300 metara prije cilja bio je drugi u 1XSM, ali na žalost nije izdržao, te je na kraju razlika između njega i Mladinića i Holija bila nerealno velika. Kao što smo to već više puta istakli Leo je žrtva činjenice da u Šibeniku nema fakulteta, a ni tzv. "Bolonja" nikom od sportaša u Hrvatskoj, pa ni njemu, nije na pomoći, dapače!

Ova godina je trebala biti godina potvrđivanja Tomislava Bukića kao dobrog veslača, što on i jeste, ali opet na sebi svojstven način nije ušao u A-finale. Neovisno o plasmanu na PRH s puno argumenata tvrdimo da se radi o četvrtom juniorskom skifisti  ove godine u Hrvatskoj, a za to što nije u posadi 4X veslao na SJP u Racicama krive su telekomunikacije i zemljopis.

 Žao nam je što se naš drugi četverac KMA, zbog velike tehničke greške koja ih je sasvim zaustavila, nije uspio plasirati u A-finale, ali ako će Filip, Jure, Mihovil i Kristian raditi i pred njima je, kao i pred Leom, dobra perspektiva. Lucija Rupić (1XJŽB) je iz Šibenika došla na Državno da bi vidjela koliko još puno, puno, treba raditi.

Na kraju, upućujemo vas da proanalizirate Tabelu koju smo već ranije najavili. Sačinjena je prema principu (broj i struktura medalja) po kojem se vrednuje uspješnost pojedine zemlje na Olimpijadi. Raduje nas da nam je ova statistika još jednom pokazala vrijednost klubova koje neupućeni nazivaju malima kao što su npr. "Korana", "Zagreb", "Ošjak", "Glagoljaš", "Dupin"... bez njih bi CRO-veslanje u svakom pogledu bilo siromašnije!  Naravno, neizostavno je odati priznanje i HAVK "Mladost" na uvjerljivom prvom mjestu.

Aspiriniks

 

POREDAK ↓ :

KLUB ↓ :

MEDALJA → :

ZLATO

SREBRO

BRONCA

1.

MLADOST

 

10

 

3

2.

IKTUS

 

7

8

6

3.

JDZ

 

4

3

 

4.

GUSAR

 

3

5

1

5.

KRKA

 

3

4

 

6.

KORANA

 

3

 

3

7.

ZAGREB

 

3

 

2

8.

ISTRA

 

2

5

4

9.

TREŠNJEVKA

 

2

4

7

10.

OŠJAK

 

2

 

 

11.

JRI

 

1

4

2

12.

GLAGOLJAŠ

 

1

2

2

13.

DUPIN

 

1

1

1

14.

VUKOVAR

 

1

 

1

14.

ARUPINUM

 

1

 

1

16.

CROATIA

 

1

 

 

17.

JARUN

 

 

2

3

18.

MORNAR

 

 

2

1

19.

JELSA

 

 

1

1

19.

NEPTUN

 

 

1

1

21.

BIOKOVO

 

 

1

 

22.

PURGER

 

 

1

 

23.

MEDULIN

 

 

 

2

24.

KAŠTELA

 

 

 

1

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"