VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Racice, WJCH 2010.
08.08.2010 18:43:19   |  By: aspiriniks

Danas je završilo, nama toliko očekivano, Svjetsko juniorsko prvenstvo u veslanju. Očekivali smo nešto više nego što smo dobili, ali tek kad se dođe na svjetsku smotru uvijek iznova vidiš koliko sve mora biti tip-top da bi se uspjelo u namjeri ostvarenja očekivanog rezultata.

Svakako općeniti dojam s ovog natjecanja je da je prosječan rezultat naših posada bolji nego lani kada smo imali samo dvojac "bez" iz Rijeke kao ozbiljno konkurentnu posadu. Lani, na žalost Riječani svoj kvalitet nisu uspjeli pretočiti u medalju, a ove godine smo medalji bili jednako i blizu i daleko, ali ovaj put s četvercem "bez"  što je za naše veslanje ipak napredak sam po sebi. Nadalje ove godine ostvarena su i  3 B-finala (lani ni jedno).  Podsjećamo da je Hrvatska ove godine, baš kao i lani, na SP poslala po 7 posada. A sada par rečenica pod radnim naslovom "kako su veslale/i" pri čemu ćemo svrstati posade u tri grupe po uspješnosti.

4- (Zenzerović, Dušić, Jelčić, Ziković): posada koje je u polufinalu i A-finalu, a nakon kilavog početka u kvalifikacijama, jedina 100% ostvarila naputke trenera kako pristupiti utrci i kako kad je najvažnije nadmašiti vlastite mogućnosti! Da su oni bili naša najbolja posada na ovom SP ne kazuje samo njihovo zaista vrijedno peto mjesto, nego i činjenica da su za brončanom medaljom zaostali samo 4 sekunde!!! To saznanje nam se čini vrjednijim od petog mjesta. Čestitamo od srca!

U drugoj kvalitetnoj grupi nalazimo 2-, 4+, 1X (muški) i 2X (cure). Dvojac "bez" je u Racice ispraćen kao naša najveća nada za dobar plasman, ali na žalost, nisu uspjeli ući u A-finale. Točnije rečeno - u svojoj polufinalnoj skupini nisu za to niti imali šanse. Danas su odveslali kvalitetno, svidjela nam se njihova borbenost s kojom su s ukupno 10. mjesta na SP u zadnjih 500 metara došli do ipak boljeg 9. mjesta. Druga naša posada u ovoj "srednjoj skupini" je svakako 4+ koji je svoje kvalifikacije odveslao solidno, polufinale katastrofalno, te B-finale opet solidno. Za razliku od momaka iz Zadra, oni se nisu snašli pa im se u zadnjih 50 metara utrke B-finala desilo da izgube do tada sigurno 8. mjesto na SP (pogledajte arhivu GPS-a na www.worldrowing.com pa će vam sve biti jasno). Tako je to kad ti protivnik finišira sa 42, a ti ostaneš na 37 i ne reagiraš. Ipak, moramo reći svidjelo se to kome, ili ne, nije to bila ni sjena posade iz Šibenika koja je na pripremama sve do zadnjeg dana postizala fantastične brzine i obećavala sigurno A-finale. Razlog slabijem rezultatu, baš kako je to primijetio predsjednik našeg Kluba, nalazimo u činjenici da im je SP bio prva i jedina zajednička regata što je sigurno i neozbiljno i nedopustivo. U srednju skupinu po pokazanom svrstavamo još svakako i  ženski dubl koji jednostavno nije imao sreće jer bi postignutim rezultatom u svakoj drugoj repesažnoj skupini osim one njihove bile plasirane među 12 najboljih. Usput moramo se upitati: do kad će se s ovakvim curama ići glavom kroz zid? Zašto njih dvije nisu mogle nastupiti kao dvojac "bez"? Zar im njihove starije kolegice nisu jasno pokazale kojim putem treba ići? Posljednja posada u skupini solidno plasiranih  još je i skifista Gardijan. Boris ja na kraju zauzeo 11. mjesto što za ovu disciplinu ne smatramo lošim rezultatom. Uvjerenja smo da je i on malo podbacio i da ima kvalitete za A-finale, ali što je - tu je.

U posljednju skupinu, skupinu onih koji rezultatom nisu zadovoljili, svrstavamo posade 4X i 2X, ali s bitnom razlikom među njima: kao što smo to već ranije rekli momci iz četverca su u borbi za ulazak u polufinale dali sve od sebe i očito sasvim iscrpljeni dočekali novu klaonicu u obliku borbe za C/D finale, dok dubl niti u jednoj od utrka koje je odveslao na ovom SP nije pokazao znakove života.

Na kraju, da parafraziramo rečenicu iz nogometnog svijeta: veslanje je sport u kojem se natječe čitav Svijet, ali Nijemci kupe medalje. Tako je to, s vrlo malo iznimki, bilo i ovog puta - DRSV je bio na svakom postolju. Skrećemo još pozornost na  dvojac "bez" Azerbejdžana: mladi Azeri Drenovski i Glotov  najugodnije su iznenađenje ovog SP-a - uzeli su brončanu medalju!

Aspiriniks

PS: Uz dužno poštovanje komentatoru (komentatorici) sa portala www.vk-korana.hr moramo reći da nismo takvi pesimisti. Bude li sreće i pameti, te budu li Piton, Prnjak, Dušić, Ledenko i Čakarun zdravi, iduće godine na juniorskom SP možemo imati medalju ili u 2-, ili u 4-/+. To već nije malo, zar ne? Također, ne vjerujemo da od ostalih sudionika ovog SP-a naša B-seniorska vrsta u narednom razdoblju neće imati koristi! Samo, treba raditi, raditi i kad ti je svega dosta onda opet (pametno) raditi.

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"