VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Drugi dan u Racicama
06.08.2010 13:16:12   |  By: aspiriniks

Nakon jučerašnjeg, danas smo pratili kako je prošao i drugi dan ovogodišnjeg juniorskog SP koji je za većinu posada bio pravi dan istine.

Upravo je naš reprezentativni 4X (Matej Herega, Matija Milošević, Krešimir Kavčić, Luka Radonić) ušao u cilj. U svojoj repesažnoj grupi nisu se uspjeli plasirati među prve dvije posade, a iskreno rečeno to, odnosno plasman među 12, prije trke od njih nismo ni očekivali. Međutim očekivali smo od njih veliku borbenost što smo i dočekali. Prateći ono što je njihov GPS pokazivao može se reći da su momci časno "poginuli". Iduću utrku treba odveslati jednako tako hrabro jer nije svejedno na SP biti npr. 13., ili 14.

Ali, vratimo se na početak, a početak je bio jučer. Obilježio ga je "naš" kombinirani 4+ (Ivan, Patrik, Ivica, Jere i Matej) izravnim plasmanom u polufinale. Prateći s cca 1100 km udaljenosti (blažena tehnika) trka nam se učinila nekako čudnom. Naime na na oko 1700 metara naši su sustizali do tada prvoplasirani Novi Zeland i došli im na svega 2 metra, a Amerikanci (treći na 1500) su pored obje posade protutnjali kao brzi vlak! Te iste Amerikance naši su na 1500 vodili za 3 sekunde, a na kraju su ih ovi za toliko pobijedili. Što se može desiti da te protivnik u 500 metara pobijedi 6 sekundi? Isto tako u H3 Ukrajina je nakon 3/4 utrke ostvarila cca 1,5 sekundi bolje vrijeme od naših da bi na kraju razlika iznosila 9 sekundi!? Naravno, čestitamo momcima na izravnom plasmanu, ali sutra treba odveslati do, pa i preko, krajnjih mogućnosti. Jedino će se tako moći plasirati u toliko željeno A-finale. Bude li bonaca, ili vjetar u krmu, zadatak će našoj laganoj posadi biti malko manje težak.

Današnji dan su obilježili: vrlo dobri skifista Boris Gardijan koji se trećim mjestom u svojoj četvrtfinalnoj skupini plasirao u polufinale, također vrlo dobri dvojac "bez" (Mate Ledenko, Mile Čakarun) koji se vremenom ispod 7,00 plasirao u polufinale, te ponajviše odlični četverac "bez" (Igor Zenzerović, Bruno Dušić, Mario Jelčić, Vjekoslav Ziković) koji se u izvanrednom stilu kao drugoplasirani plasirao u A-finale u kojem je sada sve moguće! Čestitamo svima nabrojenima.

Ženski dubl (Asja Žero i Karla Milošević) nije uspio ostvariti onaj minimalan cilj koji se ozbiljnoj posadi postavlja pred odlazak na SP - plasman među 12, ali može se reći i da nisu imale sreće s repesažnom skupinom jer bi u bilo kojoj od preostale 3 skupine vjerojatno imale više šanse nego u srazu s zbilja dobrim i puno jačim od njih Francuskinjama i Nizozemkama. Baš šteta! Na pitanju sreće i nesreće mi u Krki smo doktorirali (Murphy je za nas pravi amater) pa znamo o čemu govorimo.

Jedini koji su nas danas zbilja, ali baš zbilja, razočarali su Duje Dumanić i Ivan Srdanović u 2X JM. U svojoj četvrtfinalnoj skupini nisu imali ni trunke šanse izbjeći posljednje, šesto, mjesto. Njima nikakva drugačije složena grupa ne bi bila pomogla u prolazu prema polufinalu. Ovo sve pišemo pod uvjetom da nisu bili bolesni, ozlijeđeni, te da nije bilo nekog tehničkog problema, a tko zna - možda smo i mi previše očekivali od njih.

Sutra sretno svima!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"