VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Osvrt na plasmane naših posada na II SK
21.06.2010 15:33:13   |  By: aspiriniks

Kao i više puta u takvim prigodama, dobar dio proteklog petka, subote i naročito nedjelje proveli smo uz računalo prateći kako ide našim posadama na još jednom velikom svjetskom natjecanju. Vrijeme toliko brzo prolazi da nam se čini kako je I SK bio jučer i zato s još svježim sjećanjima na veslački festival na Bledu od prije tri tjedna pokušavamo apsorbirati ono što smo vidjeli u glavnom gradu Bavarske.  

Najprije valja reći kako nam je onaj općeniti dojam svakako pozitivan i to vrijedi za sve naše posade, ali 'ajmo redom:

Valent & Co.Unlimited: u A-finalu su pokazali  još jedno izvrsno izdanje, ovaj put tim više jer je loptica njihova „Filippija“ od prvih 100 prevaljenih metara već radoznalo „gdje je taj cilj“ provirila ispred svih ostalih. Dakle, još jednom i ovim putem pljesak za Valenta, Damira, Martina i Davida, koji su i tom utrkom pokazali da su u najužem krugu pretendenata za medalju na ovogodišnjem SP-u. Bilo je užitak slušati engleske komentatore koji su tijekom utrke CRO-quad u više navrata okarakterizirali kao iznimno (tjelesno) snažan i odlično usklađen i zato „... in clear water...“. Ipak, sitničavi i oprezni kakvi već jesmo, moramo istaći da se naši mladići ni u kom slučaju ne smiju zanositi svojim trenutnim uspjehom, jer konkurencija stalno vreba kao morski pas i ako bude i malo krvi, tj. onog našeg „lako ćemo“ dojurit će i bolno, bolno, ugristi! Polufinalna skupina našeg četverca i drugo mjesto, a ponajviše upravo pristup „lako ćemo“ pokazali su da je tome tako. Ma naravno, momcima svaka čast i ne kudimo ih za malko opuštanja, ali oprez je jedan od najznačajnijih faktora uspjeha. Usput, sjećate li se sreće i razdraganosti naša 4 mušketira lani baš u Minhenu? Ta sreća i ta razdraganost osjetili su se sve do Hrvatske. Ovaj put medalje su primili skoro pa mirno, baš kao posada koja zna što hoće i može! Možete li zamisliti što o tome misle npr. njihovi veliki konkurenti olimpijski i svjetski prvaci iz Poljske?

Idemo dalje s pozitivnim dojmom: vrlo dobri Mario Vekić! Koliko se sjećamo prvi naš skifista koji je nakon puno, puno, godina na jednom baš velikom takmičenju ušao među 12 najboljih. Već dugo govorimo da mu je (najmanje) tu i mjesto, ali i da njegove rezultate treba gledati posebnim mjerilom u odnosu na druge naše posade, jer jedno je nastupati u čamcu s više veslača, a biti sam sasvim je nešto drugo. Nadamo se da Mario već na III regati SK u Lucernu može do 8.-9. mjesta, a to bi bio veliki rezultat.

Pozitivan dojam svojim finalnim nastupom, naročito prvih 1 000 metara na nas je ostavio i novokomponirani osmerac. Nama običnim navijačima naravno da nije poznato po kojem kriteriju su baš ti veslači izabrani za osmerac, ali izgledali su sasvim solidno. Ovaj osmerac je, dakle, dobar, ali budimo realni - ne i više od toga, a za ući u olimpijsku kvotu treba to nešto više. Tako bi se postiglo da Poljaci (lanjski prvaci Europe, 4. na SP) ne bi u zadnjih 500 metara protutnjali pored CRO Hudson-a kao brzi vlak: 6 sekundi u osmercu u odnosu na protivnika može napraviti ili izuzetno spremna posada, ili je protivnik sasvim malaksao. U ovom slučaju bojimo se da je bilo ovo drugo, pače skoro su i Ukrajinci bili tu na putu da nas preteknu. Ne zaboravimo da će iduće godine, a možda već i ove, osmerce vrlo vjerojatno imati, među ostalima, Australija, Kanada, SAD, Italija i Nizozemska, pa ako ih budu imali bit će to vrlo vjerojatno jako dobri osmerci. Ipak, vratimo se na početnu rečenicu – osmerac je bio iznenađujuće solidan i momci zaslužuju palac gore, međutim kao što smo to već u osvrtu od prije par mjeseci već istakli, nužno je potrebno na hrpu i na više dana, pa i tjedana, sakupiti bar 12-ak rimenaša i bar 2 kormilara pa tako potražiti najbolje.

O damama kao i obično sve najbolje i ne bi ih trebali ostavljati za kraj, ali ništa zato i time ne mislimo ništa loše. Dakle, cure su u 2- pokazale pozitivne pomake već time što su na pobijedile konkurenciju s nekadašnjeg istoka Europe, zaostaci za posadama ispred njih su manji nego na Bledu i sve to pruža osnova za umjereni optimizam. Mislimo da se u ovom trenutku može reći slijedeći (veleumni) zaključak: ni slučajno ne vrijede za prvih 6, ali teško će ispasti iz skupine 7-12. Ako je tome tako, a uvjereni smo da jest, onda treba ići dalje, korak po korak, zaveslaj po zaveslaj i vjerovati u uspjeh! Naravno, vrijedi se upitati: zašto se uz njih iduće godine ne bi formirao još koji konkurentan ženski CRO dvojac? Onda bi, uvjereni smo, sve bilo manje teško.

Od posada iz drugih zemalja naročito su nam se svidjela dva muška dvojca (NZL i GBR) koji su u ovom trenutku miljama daleko od svoje konkurencije i pitamo se da li bi i Hrvatska u toj „rupi“ između 2. i 3. mogla naći svoj interes. Nadalje, primjetno je bilo kako su posade s oznakom GBR, s iznimkom spomenutog dvojca, u nešto slabijoj formi nego na Bledu, pa se pitamo za koji period Britanci tempiraju svoju formu. Drago nam je da su i u Minhenu brojne i uspješne bile posade iz Kine – za svjetski veslački pokret, za tzv. image veslanja, to jako puno znači - isto kao i devalvacija juana za svjetsku ekonomiju!

Dragi čitatelji – ljubitelji veslanja vjerujemo da se slažete s nama kako uspjehe četverca treba sada maksimalno marketinški iskoristiti. Javnost se jednostavno mora upoznati s njima kao s činjenicom koja je tu, kao s jakim i pouzdanim adutom naše zemlje za predstojeće OI u Londonu. Što se to prije učini tim prije barem na uglednom portalu www.sportnet.hr  nećemo morati čitati komične naslove poput:

Četverac bez parića prvi i u Münchenu!

te tekstove koji se s primjesom humora logično nastavljaju na takav naslov poput (potcrtao Aspiriniks):

Trećeg dana natjecanja druge ovogodišnje regate Svjetskog kupa hrvatski je četverac bez parića osvojio prvo mjesto ispred Njemačke i Velike Britanije, a osmerac je....

Dometnimo na samom kraju i to da nam je žao što se i ova velika veslačka priredba nije iskoristila za slanje još koje naše posade, a tu u prvom redu mislimo na lakiće. Osim nešto novaca malo što se time moglo izgubiti.

 

 

Aspiriniks

  Verzija za Ispis
 Komentari
Dodaj komentar
Ja sam jedan od onih koji misli da najbolja cetvorica moraju sjedeti u camcu. Ali poslije ovakvih "strasnih" rezulata pocinjem razmisljati da zbilja postoji neka kemija u tom cetvercu koju ne bi trebalo dirati. U svakom slucaju ne dirati dok donose ovakve rezultate. A rezulat - fenomenalan!! Bravo majstori, svaka vam cast! Zbilja mi je drago zbog vas osobno imajuci u vidu koliko truda valja ulozoti u ovakvo nesto; a drago mi je i zbog nas jer se imamo kome radovati. Sto se tice osmerca - kao i cetverac prosli put - pozitivno su me iznenadili iako za neku sigurnu kvotu trebalo bi to ici malo bolje. Vidicemo ove godine na svjestkom. Sto se cura tiche moje misljenje je da je ovo najbolji rezultat zenskog 2- u protekle dvije godine. Konkurencija strahovito jaka - niti na svjetskom nece biti puno jacha a zaostatak od 10tak sekundi budi nadu da bi se mogle plasirati na olimpjadu, tih 10 sek nije nedostizno. uvjet za to je naravno -puno vise, i puno jacih treninga. Mario Vekic, konacno su mu se poklopile kockice da udje u polufinale gdje se pokazao solidnim veslacem. Nazalost, konkurencija u skifu je nemilosrdna. Mozda bi bilo pametno ako se osmerac dobro pokaze - ubaciti Maria u osmerac. Sve u svemu vrlo - vrlo lijepi rezultati iz Minhena, 2 A finala i 2 B finala + zlatna medalja. zaista lijepa bilanca za malu ali bome zilavu Hrvatsku.
Napisao: marko , Datum: 22.06.2010 09:25:17
slazem se iza lucerna bi trebalo vekica u osmerac kojem ce jako dobro doc a i da se odmori za drugu sezonu od skifa
Napisao: ghost11 , Datum: 22.06.2010 12:46:22
prvih 8 na 2 km (izuzev onih u 4x) pospremiti u osmerac.razmisliti i o jurini iako nije radio test čini mi se.eventualno ako netko od njih stvarno brljavi po veslu zamijeniti ga sa slabijim ali boljim tehničarem.
Napisao: . , Datum: 22.06.2010 14:30:21
U osmercu mjesto imaju i Vekić i Bujas i Rudelj i Dragojević ("skuleri" koji imaju u svojoj karijeri bolje rezultate u rimenu). Ako netko pita zašto, zato jer su bolji po svemu (tehnika, izdržljivost, eksplozivnost) od Šupića, Malbašića i S. Skelina (prestar je i preslab) a i Janjić je upitan. Postojeći osmerac plus nabrojena četvorica "skulera" plus Stojčević i Udovičić, to bi bili kandidati za osmerac. Dakle, da bi se teorija o boljoj kvaliteti "skulera" provjerila, trebju sjesti "skuleri" u četverac i izveslati, jasno nakon uveslavanja, dvije-tri izlučne u četvercu i jasno uključiti i onaj prvi četverac na papiru (N.Skelin, Čavrlj, Janjić, Bogdan) u tu izlučnu i Iktusov četverac pozvati. Nikome mjesto ne smije biti zagarantirano i uvijek treba netko puhati za vrat kao i rotirati na treninzima više velsača u osmercu. Oni koji otpadnu staviti ih u četverac. Da potsjetim, što se tiče 4x pisao sam da su oni glavni kandidat za zlato i sa Šainom, ali moja teorija je da bi s Vekićem bili brži i sigurniji u zlato. Dakle, to je slatki problem, mijenjati ili ne ekipu koja pobjeđuje. U svojim napisima sam htio reći da ako 4x bude na svjetskom drugi ili treći da će se postavljati logično pitanje zašto nismo brži za jednu do dvije sekunde koje su nam nedostajale. I dalje tvrdim, što su rezultati na dva SK pokazali, da su prvi favoriti i u ovom sastavu i kapa im dolje kao i njihovom treneru, ali smo u zoni kad i par desetinki može značiti izgubljenu medalju sjajnijeg sjaja.
Napisao: Skif , Datum: 22.06.2010 16:42:49
ja isto mislim da bi za rimen bazu tj. osmerac trebalo pozvati još ljudi ,a tu su vrlo dobri i iktusovci te lenko,stoja udovičić. ja iskreno ove skulere...bujasa,jurinu,vekića i ostale nebi stavljao već bi od njih napravio neki dul ako se može. a što se tiče ženskog 2- mislim da one nemaju šta tražit u karapiru, nek se usredotoče na europsko, jer baš ne obečavaju samo su trošak
Napisao: joola , Datum: 22.06.2010 16:59:00
ja baš mislim da cure obećavaju,jer napraviti već ovoliko koliko jesu,stalno napredovati,sa ograničenim uvjetima i fizičkim i okolišnim,u zemlji gdje ne postoji žensko rimen veslanje,itd.itd....samo naprijed cure,ne dajte se.komentari o trošku su bezpredmetni jer kod nas uvijek neki guzonja ide okolo naokolo na trošak,a ne po nekim objektivnim kriterijima.
Napisao: 1981 , Datum: 22.06.2010 19:07:20
Moram reći da sam i ja, kao i Marko, uvijek za istraživanje može li brže, više, jače, ali u slučaju četverca na pariće bilo bi zaista glupo sad nešto petljati. Pustimo momke neka se razvijaju jer pokazuju stalni napredak. Bilo bi još najbolje kad bi njih četiri tijekom čitave godine bili pod paskom istog trenera. Time bi se postiglo još bolje usklađenje svakog pokreta i čamac bi na brzini dobio još koju desetinku. Što se tiče Vekića mislim da on može na Olimpijadu u skifu, ali ne vjerujem da ima bilo kakvu šansu za medalju. Kad se vidi tko su mu konkurenti ima čovjek da se smrzne. Jasno je tu do medalje ne bi prošli pojedinačno ni Valent i njegovi iz četverca. Zato bi Mariu bilo dobro da u dogledno vrijeme razmisli o promjeni discipline. Osmerac mi se čini kao ekipa, koja je nakon više godina slanja svega i svačega na svjetska prvenstva, predstavlja ipak jedan kvalitetniji projekt. Da bi bilo još bolji osobno bih smjesta promijenio nekoliko veslača i čamac bi bio još bar 3-5 sekundi brži. Ovako je očito da ekipa koja je bila u Njemačkoj ne može držati visok ritam kroz cijelu utrku. Vjerujem da trener Čulin to može izmiksati još bolji sastav iz kojega bih Skeline odmah izdvojio kao dvojac. Djevojke u dvojcu ne bi smjeli opterećivati pitanjem novaca za njihov odlazak. One jednostavno moraju ovisiti samo o svojoj kvaliteti i biti u pogledu tretmana na svaki način izjednačene s muškima. Ukoliko pokažu da mogu ući u prvih 10 na svijetu nema razloga da ih se sputava. Slažem se s Aspiriniksom da su one tu negdje i da treba vjerovati u njih.
Napisao: Ghost , Datum: 23.06.2010 08:39:10
Nikša Skeln, unazad 4 godine pokazuje da više nije onaj stari, čak što više on nije za međunarodnu scenu, uz dužno poštovanje, a godine čine svoje svakim danom sve više ( i njegvo posao ga iscrpljuje), osmerac treba graditi na mlađim kadrovima za London. Mario se treba odlučiti za dubl, ako ne misle na njega za 4x, ili za rimen, i to odmah.
Napisao: Galeb , Datum: 23.06.2010 13:59:37
london? bumo vidli, ali kako sad stvari stoje ništa nije nemoguče pa čak i za naše rimenaše,gdje realno baš i nema brzog 2- ,4- bi se možda i mogao složiti dok je 8- još i najrealnija opcija , ali bi se trebao složiti na osnovi rezultata a ne klubova ,vezica i ljepote. mogle bi i cure do londona samo trebaju raditi i ne predavati se.4x treba ostaviti takvim sve dok polučuje odlične rezultate-zašto bi ga mijenjali,,,pa vidite šta su slovenci napravili sa stalnim mjenjanjima posade najzad dvije godine ,da sad više čak ni nemaju 4x neke vrijedosti.UHVATIMO SE POSLA DA STVORIMO JOŠ BAR JEDNU EKIPU KAO 4X A NE DAUNIŠTIMO I TO ŠTO VRIJEDI CIAO.
Napisao: Frogs , Datum: 23.06.2010 15:32:44
ja mislim da je hrvatsko rimen veslanje postalo talac brace skelin. KAKO TO DA SAD NAJEDNOM BRACA OCE DA VESLAJU U 8+ ,A PRIJE PAR GODINA NISU HTJELA NI PRIMIRISAT 8+? odgovor je jer su losi ,to je sigurno i zato se krpaju,tj skrivaju dokad ce se sarat ovako s posadama,pa 8+ je jos prije dvije god bio odlican tukao je polajke a sad poljaci tuku ovaj kao dobar 8+. mislim da se ide iz greske u gresku ali nije mi jasno kud to vodi.
Napisao: ghost 11 , Datum: 23.06.2010 21:55:38
ma daj rošu za izbornika, ove treba otrat nazad u špilju
Napisao: walter , Datum: 24.06.2010 00:08:06
Kad sam pisao o Skelinu greškom sam napisao "Nikša", a mislio sam na Sinišu.
Napisao: Galeb , Datum: 24.06.2010 14:09:19
ma treba ostavit 4x kakav je dok pobjeđuje jer zasto mjenjati nesto sto je brzo kad sve ostave vise od 3 sekunde. a osmerac se može jako jako puno pojačati s kvalitetnijim ljudima kojih ima ali ih se ne uzima u obzir ako nisu iz nekog velikog kluba ženski dvojac nije nista poseban i imaju velike zostatke za ostalim dvojcima i nisu u vrhu vec kako je napisao aspiriniks one su za 10 do 12 mjesto
Napisao: 1981 , Datum: 25.06.2010 14:59:49
dali netko zna novu postavu 8+,koliko sam cuo da ima neki promjena dali netko zna sto konkretnije,i na osnovu cega je doslo do promjena
Napisao: ghost 11 , Datum: 26.06.2010 16:57:06
Kao kandidati za sastav osmerca sad su pozvani slijedeći veslači: Stojčević, Šupić, Skelin N., Bogdan, Janjić, Čavrlj, Banovac, Dragojević, Malbašić, Rudelj. Cijenimo da bi od navedenih za III SK mogao sastaviti bolji osmerac nego onaj iz Minhena. Zašto se ne isprobavaju i kormilari?
Napisao: Aspiriniks , Datum: 26.06.2010 18:13:05
ma zenski dvojac smrdi! sugave su i bezveze! ajmo ih pljuvat jos malo! em sto nista ne rade em sto zaostaju....ma one su u repki samo zbog izbornika, koji im je jel trener! grozne su ali de ajde malbasica na strokera osmerca jos jednom i odradili smo fantastican posao!
Napisao: marica , Datum: 28.06.2010 12:13:02
ja osobno mislim da ženski 2- nije nista posebno i da nema potencijala isto ne znam kako je sastavljen osmerac u kojemu je bilo sasvim slučajno 6 gusarasa
Napisao: roko , Datum: 28.06.2010 21:28:03
zenski dvojac nije se pokazao u ni jednoj trci da on vrijedi za nesto on je tu eto da se nesto vesla i mislim da ta posada nece bas daleko dogurati jer dolaze sve jace i jace posade kojima one jednostavno ne mogu konkurirati a malbasic mora biti stroker zato sto je iz gusara kao i sedmina ostalog camca.
Napisao: rambo , Datum: 28.06.2010 21:31:05
gle raspušten je "motivirani " osmerac.iznenađenja li !!!!
Napisao: lol , Datum: 30.06.2010 14:23:32
My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he''s tryiong none the less. I''ve been using Movable-type on a variety of websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any help would be really appreciated!
Napisao: Rosemary , Datum: 11.02.2020 22:43:45
This web site truly has all the information I wanted about this subject and didn''t know who to ask.
Napisao: Lucienne , Datum: 14.02.2020 09:26:57
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"