VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
55. Bled
13.06.2010 23:59:18   |  By: aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Ove godine redakcija našeg portala nije nazočila 55. Međunarodnoj regati na Bledu pa smo rezultate utrka pratili zahvaljujući njihovom vrlo brzom objavljivanju na "Timing Mojstrana", a vremenske uvjete smo provjeravali gledajući sliku koju nam je predočavala "Web kamera Bled" smještena na hotelu Golf. Pročitajte kako smo s udaljenosti od nekih 500-600 kilometara doživjeli tri dana regatavanja na (kad je lijepo vrijeme) najljepšoj veslačkoj stazi na svijetu.


U petak smo na stazi imali dvije naše posade. Znali smo da ima puno vjetra (u takvim uvjetima Bled je baš ružan), da "kuha" na startu i da jako puše u bok kroz sredinu staze, ali da će Tomislav biti zadnji u svojoj skupini, a da dubl seniora neće ući u finale, to baš i nismo očekivali. Tomislav se po valovima očito nije bio snašao, a dubl je uništila fizika. Bio je to grozan i crn petak za one za koje smo navijali. Pomislili smo kako je sreća da tog popodneva na stazu nije izišao i četverac.  

U subotnjim finalima vidimo Tomislav u C-finalu ne nastupa i nestrpljivo čekamo utrku 4- JMA nadajući se najboljem, a ono šok! Ogroman zaostatak posade koja objektivno nije tako slaba nikako nam ne "ide u glavu". Kasnije nam predsjednik Kluba kaže da se čuo s trenerom Mimom koji mu je rekao da su veslali potpuno rastrgano, svaki za sebe, s viškom želje, a manjkom iskustva zajedničkog veslanja. S mračnim raspoloženjem čekamo utrku Hrvoja i Nike i njihov rezultat nam donekle popravlja raspoloženje: oslobođeni stega fizike dolaze do 1. mjesta u B-finalu, s rezultatom dovoljnim za brončanu medalju da su u kvalifikacijama uspjeli izboriti  to željeno A-finale. Veselimo se, usput, novom zanimljivom eksperimentu našeg prijatelja Iztoka Čopa koji je, nakon Olafa Tufte-a (NOR), za ovu regatu imao novog kompanjona: svjetskog prvaka u dvojcu "bez" Erica Murray-a (N. Z.). Oni koji Iztoka kritiziraju zbog ovakvih eksperimenata pokazuju da ne razumiju suštinu kubertenovskog poimanja sporta, ali niti potrebu sportskog marketinga!

Subotnje popodne donosi nove meteo-nevolje velikoj međunarodnoj veslačkoj obitelji okupljenoj na Bledu. Utrke se skraćuju na 1000 metara što je presedan kojeg se ne sjećamo na ovim prostorima. Koliko znamo takvo što desilo se 2003. godine i to na juniorskom SP u Schiniasu. Dakle, na 1000 metara Tomislav se pokazuje puno spretnijim i da je slušao trenera bio bi ušao u A-finale, ali ni B-finale nije tako loše kad se zna kako je veslao dan ranije. U A-finale ulaze i četverac i dubl i tako malko ohrabreni čekamo nedjelju.

Naravno, kako to već kod nas već godinama biva, Murphy-ev zakon je opet na djelu: Tomislav vodi do otoka i onda "pada" na treće mjesto. Četverac za vodećim, vrlo dobrim, Švicarcima na otoku zaostaje 6,82 sekunde, a za Istrom 38 stotinki, da bi u zadnjih 500 metara jednostavno bili neprepoznatljivi. Kaže Mime da (opet) nije bilo finiša. Znamo da nije problem u izdržljivosti jer su Ivica i Jere ove godine na ergometru bili jako, jako, solidni, a tu ni Zadrani nisu billi loši. Možda da je bilo Jadranaše prebaciti u krmu? Možda bi oni, kao štrokerski par, bili uspjeli prebaciti u toliko potrebnu 5. brzinu? Ovako je zaostatak (opet) ispao veći negoli što smo očekivali, ali - lako je biti pametan nakon što se nešto desi. U sportu, kao i u "civilnom" životu, na pobjedu i poraz utječu mnogi čimbenici.

Na kraju našeg dijela Bledske balade opet je bio na redu dubl seniora u kojem Hrvoje i Niko pokazuju dobru brzinu u prvih 500 metara, zatim srednju tisuću veslaju kao malo bolji rekreativci i onda u ludo brzih zadnjih 500 metara (1:32:76 !!!)  donekle popravljaju umjetnički dojam. Kažemo "donekle", ali smo svjesni da Niko plaća danak prevelikim pauzama ove godine, a ni Hrvoje se do sada (ove sezone) najblaže rečeno nije baš istakao. Iz nastupa dubla, bar što se Krkine polovine tiče, može se zaključiti da nisu u pravu oni koji kažu da Niko "kopa" i zato ne može brzo veslati. Onaj koji zadnjih 500 metara na Bledu u dublu ide 1:32 nije da ne može brzo veslati i nije za potcijeniti! Dojma smo da njima dvojici treba kontinuiranog i jakog zimskog rada, a tek onda uveslavanja. To je posada koja bi iduće godine mogla biti jako zanimljiva. Na margini ovih razmišljanja tek navodimo da su u svim utrkama, a bilo ih je četiri, koje su "naši" veslali  na Bledu imali bolja vremena od preostala naša dva dubla (klupska posada VK "Mladost" i B-reprezentativci).

Što će se dalje dešavati još uvijek je prerano da znamo, ali svakako nadamo se da će se našim najboljim veslačima napokon isplatiti mukotrpan rad. Ivica i Jere su kilavom prošlotjednom utrkom na Jarunu propustili jack-pot, pa su sad u situaciji da ne ovise sami o sebi, dok je Niki preostalo samo da se nada da bar u nastavku sezone više neće biti problema s zdravljem.

Aspiriniks

PS: Što se dešava s Gardijanom? Nije valjda da se, mlad i neiskusan, previše približio Suncu!

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"