VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Kratki osvrt na rezultate
30.05.2010 18:05:16   |  By: aspiriniks

Regata "Rowing World Cup I" održana od 27. do 30. svibnja na Bledu ponudila je odgovore na mnoga pitanja znatiželjnih veslačkih navijača, ali (kako to obično biva) otvorila i nove nedoumice na koje će odgovore tek trebati naći. Kao što je poznato našu reprezentaciju na prelijepom alpskom jezeru sačinjavalo je 5 posada pa ćemo o svakoj od njih napisati par riječi i to redom od najboljih prema onima malo manje uspješnima:

1) 4X  "Valent & Co. unlimited"! Što reći o njima, a da to već nije rečeno? Bila je to još jedna školska lekcija iz veslačke početnice pod naslovom "Izgleda jednostavno, pokušajte i vi" u kojoj su Valent, Damir, Martin i David održali lekciju, pa čak (ako se uzmu u obzir i kvalifikacije) i dvije, svim ostalim posadama. Rezultat je tim veći kada se zna da se  među poraženima u A-finalu našlo puno renomiranih veslača, pa i osvajača olimpijskih medalja (sva 4 Poljaka, Fedorovtsev iz Rusije, Gryn i Bilouschenko iz Ukrajine, Sartori i Ranieri iz Italije, Špik iz Slovenije). "Croatia Express" sad je svima dobro poznat i više ništa nije slučajno, njihovi odlični rezultati se ponavljaju pa nije nerealno očekivanje da se u jesen (proljeće na donjoj polovini Zemlje) nađu u najužem krugu pretendenata za medalju u četvercu na pariće. Naravno za postići takvo što treba i dalje puno zdravlja, rada i malo sreće.

2) 4- Nova posada (Janjić, Skelin, Čavrlj, Banovac) kojoj je, u polufinalu, u skoro već dobivenoj poziciji, A-finale ipak izmaklo za 46 stotinki što je prava šteta. Na kraju su se plasirali ukupno na 8. mjesto što naizgled nije nešto obećavajuće, ali kad se zna da su u A-finalu broncu uzeli baš Kanađani koji su za spomenutih niti pola sekunde pretekli naše u polufinalu, onda stvar izgleda puno ljepše. Nadamo se da u ovoj posadi imamo nukleus buduće CRO-posade dovoljno kvalitetne za plasman na Olimpijadu, a možda i ne samo plasman. Što se baš ove četvorke konkretno tiče čini nam se da trebaju popraviti prvih i zadnjih 500 koji traže najviši tempo i sve će izgledati još bolje.

3) 1X Mario Vekić! Opet mu je, kao i lani u Poljskoj, za malo (47 stotinki) izmaklo polufinale, a sve je do otoka izgledalo sasvim dobro. Po izgubljenoj četvrfinalnoj utrci opet se pojavio onaj vražićak koji razočaranom Mariu ne da da pobijedi u C-finalu. Treba biti trezven i reći da je naš veslač trenutno ipak daleko od prve lige svjetskih skifista koju čine Synek, Campbell, Hacker, Bahain i (na ovoj regati nedostajući) Mahe Drysdale, ali sezona je duga i vremena za Mariov napredak i te kako ima. Nama npr. nije jasno može li jedan Synek, ili pak Campbell, uopće još napredovati jer u skifu već sada ići ispod 6:50 na Bledu upravo je zastrašujuće!

4) U razmišljanju koju bi od dvije preostale CRO-posade rangirali kao 4. po uspješnosti odlučili smo se ipak za mladi B-seniorski dubl Bohnec-Rom i to samo iz razloga što o njima, za razliku od njihovih reprezentativnih kolegica, nitko (?) ne pomišlja kao ozbiljnim kandidatima za odlazak na SP down under. Najprije su u kvalifikacijama, pa onda i u repesažu, zaostali na kraju kolone, a onda su u C-finalu ipak pokazali onu pohvalnu srčanost koju smo kod njih primijetili i lani na B-SP u Racicama. Naravno ovo nije njihova uzrasna konkurencija, Svjetski kup im je zasigurno dobra škola za ono što ih čeka kad (veslački) odrastu i zato nije šteta što su se ovom prigodom okušali s velikim dečkima. Kad već pišemo o posadi koja je na jednu regatu SK otišla po iskustvo, naknadna pamet kaže da je šteta što se nije iskoristila prilika na ovu relativno jeftinu regatu poslati još koju posadu, npr. lakih veslača. 

5) 2- cure. Najprije valja pošteno reći da su na Bledu prošle kao bose po trnju i da posada s ovakvom formom nema što tražiti na iole ozbiljnijem natjecanju, a nekmoli na Olimpijadi.  Heat 1 su odveslale kao "reda radi", onda im je u repesažu za plasman među 12 bilo potrebno da pobijede jednu posadu i to su uspjele, da bi u svojoj polufinalnoj grupi i kasnije u B-finalu opet pokazale da nakon prvih 500 metara nemaju niti malo šanse nositi se s kokurencijom. Kad se stvar gleda malo s druge strane onda se nazire i malo sunca. Najprije, a za Sonju i Maju najvažnije, na SP iduće godine neće biti reprezentacija s više od jedne posade u disciplini, zatim u repesažu su pobijedile baš posadu iz Francuske koja bi im se možda mogla pojaviti i iduće godine na Bledu, a na onda kao plus valja zabilježiti da su od cura iz Italije (Molina-Novelli) ovog puta (u B-finalu) zaostale za 5,14 sekundi što je za više od 2 sekunde manja razlika nego nedavnoj na regati u Piedilucu. Međutim, kao i više puta do sada ističemo da će im iduće godine biti jako teško jer će sve najbolje cure iz 4-  prijeći u olimpijsku disciplinu 2-. U nastojanju da odu u London njih dvije svi trebamo podržati, ali to ponajprije moraju učiniti one same!  

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"