VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Početak sezone pun optimizma za seniorski skul
26.04.2010 15:29:16   |  By: aspiriniks

Dvije najvažnije regate za uvodni dio sezone naših seniorskih reprezentativaca su iza nas: Croatia Open  te Memorijal Paolo d'Aloja. Te dvije regate, prva u Zagrebu a druga u talijanskom veslačkom centru Piediluco, donijele su pregršt sjajnih rezultata u našem seniorskom muškom skulu, dok ostatak reprezentativnih seniorskih posada mora popraviti formu prije nastavka sezone, piše Igor Velimirović.

U našem seniorskom skulu dogodilo se ono što smo se svi nadali: sjajna grupa B seniora, točnije četverac skul lanjskih svjetskih prvaka u U23 kategoriji Damir Martin, Valent i Martin Sinković te David Šain nastavili su svoj napredak na način koji i dalje zapanjuje svojim uzlaznim trendom. Naime, poslije dosta godina dobrih juniorskih rezultata i medalja u skulu, u seniorskoj kategoriji nikako da se dobar rad materijalizira nekim snažnim A rezultatom u skul disciplinama. To su upravo ovi dečki lani promijenili izvrsnim četvrtim mjestom na A Svjetskom prvenstvu, pa smo nestrpljenjem čekali početak nove sezone. Na zadovoljstvo svih, pokazalo se da su dečki nastavili ozbiljno i predano raditi već tijekom zimskih priprema po rezultatima na ergometrima i na daljinskim regatama. Na regati Croatia Open superiorne pobjede Damira Martina u samcu ispred braće Sinković, pobjeda dubla Martin i M. Sinković te treće mjesto kombinacije Šain i V.Sinković te nakon toga i lagana pobjeda u četvercu skul pokazale su da smo u skul disciplinama definitivno preuzeli primat ispred primjerice Slovenije koja je godina za naše skul veslače predstavljala ponekad nedostižni uzor. Na ovoj regati je dobar znak bila i komparacija s svjetskim medaljašima u dublu Estoncima, te je sada potpuno jasno da je ova grupa naših veslača i ove godine u prvoj svjetskoj veslačkoj ligi. Ono što su par tjedana kasnije pokazali na regati u Piedilucu samo je potvrda da je ova ekipa na pravom putu. Dvostruka pobjeda prvi dan iz dublova (Damir Martin i Valent Sinković prvi, Martin Sinković i David Šain drugi) te superiorna pobjeda drugi dan u četvercu bili su ponovno prava lekcija iz dobrog veslanja. U ovom trenutku, ako se posadi osigura mir i koncentracija na trening te pod uvjetom da se dečki sačuvaju od ozljeda, čini se da imamo jednu od najperspektivnijih svjetskih posada koja već danas može biti uvrštena u red favorita za svako natjecanje na kojem se pojave.

 

Seniorski rimen nažalost nije na tragu onoga što nam demonstriraju skuleri. Braća Skelin i dalje figuriraju kao najjači par, iako su nakon pauze koje je imao Siniša prošle godine tek negdje u proljeće opet sjeli u čamac u starom sastavu. Nažalost, u Zagrebu je bilo evidentno da još nemaju formu za nekoliko jakih trka za redom, te su nakon solidnog prednatjecanja u finalu ipak bili dosta sporiji od očito jako dobro spremnih posada Srbije. Slika iz četverca bez je bila vrlo slična, opet nedodirljive posade Srbije kojima Skelini nisu mogli parirati (u kombinaciji s Banovcem i Čavrljem) ali su ostvarili plasman ipak ispred Slovenije.To što se finala u Zagrebu u dvojcima nisu domogle posade Slovenije iz iskusnog i dokazanog slovenskog četverca koji je i drugi dan u četvercu ostao iza posade Gusara, naizgled budi nadu da bi i naše posade mogle kroz sezonu napredovati, upravo onako kako to obično rade Slovenci koji su u pravilu najbrži u najvažnijoj utrci sezone. Činilo se u Zagrebu da su posade Srbije možda ipak malo prerano u jakoj formi, što međutim nije potvrdilo natjecanje u Piedilucu, gdje te ista posada Srbije koja je pobijedila u dvojcu u Zagrebu tamo dosta uvjerljivo, oko dvije dužine čamca, izgubila od doduše svjetski jakih posada Italije i Grčke. Također su i srpski četverci u Italiji bili dobri ali ipak izgubili od prve talijanske posade. To upozorava da čak i da naši veslači naprave određeni napredak najbrže posade će ipak biti teško dostići. Zanimljivo je da iako su i skuleri i rimenaši energetski ujednačeni i rade sličan program treninga, skuleri svoj rad pretaču u dobre nastupe dok rimenaši kao da su izgubili samopouzdanje da se mogu boriti za sam vrh u međunarodnoj konkurenciji. Čini se da je moguće uz braću Skelin kao bazu, za veće posade možda uz pomoć iskusnog Vujevića, te uz najtalentiranije od mlađih seniora Bogdana, Stojčevića i drugih veslača sastaviti dvije-tri solidne ekipe. Možda bi trebao samo jedan bolji rezultat da vrati samopouzdanje i probije mentalni blok, jer tehnički i energetski, barem naizgled (a detaljnije analize će jasno napraviti direktor reprezentacije i treneri), nema razloga zašto i naši rimenaši ne bi veslali konkurentno u međunarodnoj konkurenciji.

 

Laki veslači kod nas uvijek pokazivali određeni potencijal, iako se čini da bi za prave rezultate trebalo više pažnje i bolja logistička potpora toj vrlo zahtjevnoj kategoriji. Ove godine istaknuli su se dobrim nastupima mladi Vedran Radonić i Nickol Udovičić kao kandidati koji bi mogli pokušati sastaviti jaku U23 laku posadu, kao bazu za neku buduću A posadu. Šteta što kontinuitet treninga nekih starijih lakih veslača (Nikola Tomić i Marko Kušurin, za koje se nadamo da će se vratiti dobrim nastupima u lakoj kategoriji) nije nastavljen, jer je lakše napredovati u kvaliteti ako postoji kvantiteta. U Zagrebu je do finala samca došao Radonić, dok je u Piedilucu finale dohvatio Udovičić. Probali su i dubl u Piedilucu drugi dan i to je bio dobar pokušaj, finale je izmaklo za par sekundi i to u konkurenciji tradicionalno jakoj kod lakih veslača na regatama gdje god se prijave Talijani i Grci. I dok kod lakih veslača konkurencije ima na pretek i kvalitetom i brojnošću, našoj trenutno jedinoj jakoj ženskoj posadi dvojcu bez kormilara Maja Anić i Sonja Kešerac nije ponekad lako naći dovoljno jakih utrka. U Zagrebu ženski dvojac bez nije bio u raspisu, a u Piedilucu se na startu oba dva dana pored naše pojavila još samo posada Italije. Nešto jače Talijanke su oba dana relativno uvjerljivo pobijedile našu posadu, ali to ne znači da ove trke nisu bile važne u hvatanju natjecateljske forme ove posade koja po nekim prognozama uz muški četverac skul za sada jedina ima realne šanse boriti se za plasmane koji bi u 2011. godini donijeti normu za OI. Curama neće biti lako, kako se OI približavaju tako će i konkurencija u svim olimpijskim disciplinama jačati, pa će trebati dati dobru podršku toj posadi da realizira kvalitetne treninge i natjecanja.

 

Prve dvije regate pokazale su koje su seniorske posade u formi, ali ima i još veslača i posada za koje se možemo nadati da će u ovoj specifično dugoj sezoni (SP je relativno kasno jer je smješteno na južnu hemisferu, u Novi Zeland) moći još popraviti formu ili pronaći prave posade. U skulu je to svakako još Mario Vekić, u rimenu čekamo prave nastupe svih rimenaša od kojih neki nisu niti nastupili u Zagrebu te jasno niti u Piedilucu, pa se nadamo da će se kroz sezonu ipak pojaviti još neki solidan dvojac bez ili četverac koji bi se mogao pridružiti četvercu skul u kvalitetnim nastupima.

  Verzija za Ispis
 Komentari
Dodaj komentar
Pobijediti jake Talijane u četvercu skul i to za 6 sekundi... pa to nije mala stvar. Svi znamo da je Talijanima to najjača disciplina i to već godinama. Još kad se pogleda koji su ljudi sjedili u tom talijanskom cetvercu onda se nema što reći već čestitati našim dečkima na odličnim utrkama! Moram napomenuti da su treci, odmah iza Talijana, bili također dosta jaki Česi koji su na Olimpijskim igrama u Ateni u sličnom sastavu bili drugi! Što se tiče dubla, nekako smo svi sa zadovoljstvom iščekivali da napokon vidimo taj famozni dubl Damše i Valenta i ispalo je kao što smo se i nadali. Veoma brzo, precizno i prije svega, jako snažno.Odveslati 6:16 u dublu nije mala stvar, pogotovo kad znamo da se oni ne pripremaju za dubl već za cetverac. Nemam ništa drugo za reći već čestitati i Davidu i Martinu i Damši i Valentu! Odlični ste i samo ovako nastavite i nećete se bojati jer medalje vam ne ginu!!
Napisao: Bravo , Datum: 27.04.2010 08:18:01
Inache odlicni veslacki komentator (kao i odlicni veslach) Igor ovog puta, chini mi se, nije htio malo zagrebati ispod povrsine. Ponovio je ono sto vec i veslacki vrapci znaju - odlican skul i poprilicno slabiji (iako nitko ne zna objasniti zasto) rimen. Nikakvih zanimljivih analiza ili novih ideja. Svejedno, mogu zamisliti da je Igorova ideja bila ne treba dizati puno prasine u ovom trenutku i na sebe navlaciti nepotreban bijes izbornika i trenera. Ja se pridruzujem cestitkama na zaista izvanrednom rezultatu dubla Damir & Valent; kao i takodje izvanrednom rezultatu mladog 4x koji su "razvalili" velika talijanska veslacka imena.
Napisao: marko , Datum: 27.04.2010 09:02:18
btw, dva slovenska dubla isli su na prvomajskoj regati 6:20 i 6:21 da se ja pitam sigurno bi trebali isprobati 4x i siguran sam da bi bili jako konkurentni. ali opet cini mi se da i je tamo zadnjih godina prisutan sindrom "klubastva".
Napisao: marko , Datum: 27.04.2010 09:23:22
Ovo prenosim s www.veslaska-zveza.si a tiče se rezultata dvojaca na pariće naših susjeda (tzv. prvomajska regata): Danes so bili na vodi člani v vseh disciplinah - v enojcih, dvojcih, dvojnih dvojcih, četvercih in dvojnih četvercih. Najbolj napet boj so gledalci spremljali v dvojnih dvojcih, kjer so si v velikem finalu ob boku veslale 3 blejske ekipe, mariborska, ljubljanska in kombinacija Ljubljanica-Argo. Najbolj na tesnem sta si bila čolna bratov Špik in Iztoka Čopa in Janeza Zupana, čeprav pa sta celo progo premoč kazala prav Luka in Jan Špik, ki sta na koncu tudi osvojila zlato medaljo s časom 6:20.35. Z zaostankom sekunde in 7 stotink (6:21.42) sta bila srebrna Iztok Čop in Janez Zupan. Bronasta pa sta bila Matej Rojec in Andraž Krek (6:31.60). 4.Jure Cvet, Matevž Malešič 5. Janez Zupanc, Gašper Fistravec 6. Miha Golja, Aleš Zupan Ako netko misli da smo momke iz Slovenije apsolvirali nadmoćnom pobjedom u Zagrebu, evo i njihovih izjava: Luka Špik je po tekmi dejal: »Tistega pravega občutka še ni, je pa veliko boljše kot je bilo v Zagrebu, zato je to zadovoljivo. Zdi se mi, da se nekako pozna to, da smo imeli zelo malo veslanja na vodi, da je bila zaradi tega malo slabša predstava v Zagrebu. Nastop tu na Bledu danes je bil boljši, čeprav če bi bil sedaj že svetovni pokal, pa menim, da še ne bi posegel po najvišjih mestih s tem nastopom. Od Zagreba je 14 dni in mislim, da je za dva tedna to, kar sva danes pokazala, dober napredek. Mislim, da bova občutek in predstavo do mednarodne regate v Duisburgu še popravila.« Na vprašanje, ali je bila zmaga pričakovana, pa je odgovoril: "Seveda. V to nisem dvomil. Če misliš dosegati neke rezultate v dvojnem dvojcu, to ne sme biti ovira. Tukaj so ambicije višje kot premagati le domačo ekipo." Kako tekmo ocenjuje mlajši Jan Špik:»Mislim, da je bila tekma boljša kot v Zagrebu, čeprav se mi zdi, da ni še pravi zavesljaj, da bi čoln dosegel tisto hitrost, kot jo je v lanskem letu. Res pa je, da smo na treningih bolj veslali drugo, tako da mislim, da če bomo še malo potrenirali, da bo še bolje.« Iztok Čop: »Imava vzpone in padce, kar se je pokazalo že na treningu, ampak neka kontrolirana frekvenca zavesljaja kar gre. Danes sva prvič veslala v tekmovalnem ritmu, nama pa še malo manjka; predvsem skozi sredino nisva uspela nič pospeševati, spreminjati ritma in to je bilo danes potrebno. Tam sva enostavno izgubila preveč. Na koncu sva poskušala nadomestiti, kar se je dalo. V zadnji minuti sva ogromno nadomestila, ampak vsega izgubljenega nisva mogla. Je napredek glede na to, kar je bilo lani, vendar sem mnenja, da bo treba raven dvigniti vsaj za en korak, če ne za dva.« Svakom razumnom zaključak je jasan: treba čuvati, maziti i paziti naša 4 bisera, ali treba u tome imati mjeru i biti jako oprezan da ne bi bilo „Nismo znali!“ Naša je sreća što malo koja zemlja ima i tako super kvalitetnog 5. veslača koji zapravo i nije peti po vrijednosti. U svakom slučaju ako prevladaju osobne animozitete susjedi će imati vrlo, vrlo, jak četverac!!! Što se tiče rimena slažem se da je Igor po tom pitanju bio malo previše obziran i zato ja glasno po stoti put pitam: imamo li četverac bolji od npr. slovenskog, kako ćemo doći do tog četverca (može i 8+) i kad će se posada iskušati.
Napisao: Ghost , Datum: 27.04.2010 11:27:25
koliko će se još izbjegavati mario vekić u tom četvercu pod izlikom da on nije "ekipa"?ili mario možda ne želi veslati četverac?o čemu se radi?
Napisao: yxw , Datum: 27.04.2010 23:56:24
pa zakaj na sjednu vekić i lenko u doubl, pa valjalo bi to probati, sigurno bi bili uspješniji neg 1x ko dosada.lenko je trnutno vrlo jak u skifu s obzirom koliko ga trenira i što je rimenaš.
Napisao: ali-g , Datum: 28.04.2010 12:36:22
Po meni je najbolje rješenje da Damir i valent ostanu u dublu jer malo tko na svijetu može biti tako brz kao što su njih dvojica, a da Šain, Martin, Lenko i Bujas idu u četverac. Prije nego me tko napadne da pričam gluposti ja pitam zašto se to ne bi probalo?
Napisao: Subjektivno objektivan , Datum: 28.04.2010 14:15:52
mene bi isto zanimalo dal se razsmilja o toj varijanti na rastavljanje na dubl, i dodavanje novih ljudi u 4x? samo mi nije jasno zasto se bujasa gura, kad postoje ljudi tipa bohnec, koji su na cro openu pokazali da su u boljoj formi, kao i vekic, koji je daleko superiorniji od njega
Napisao: nebitno , Datum: 28.04.2010 23:43:18
da,ni meni nije jasno to sa ekipom koja je predložena za četverac a da nema vekića u njoj?
Napisao: . , Datum: 29.04.2010 07:42:07
A tko će Vekića ugurati u bilo koju ekipu kad on ima svoj film i hoće medalju na olimpijskim u skifu? Ostali osim Šaina i Martina neka se potrkaju - i Bujas i Rom i Bohnec i Lenko i Mijo i tko god hoće ali moraju ići oko 7 minuta +/- 2-3 sekunde. To bi bilo najpoštenije.
Napisao: Subjektivno objektivan , Datum: 29.04.2010 08:59:42
po meni bi bilo najbolje da nitko ništa i ne vesla ,da vi svoje glavice ne zamarate preslagivanjem, umjesto da radite nešto korisno.stvarno svaka čast znate sve o svima ko pravi izbornici,a kad treba štogod bolje odveslat nema nas skoro nigdje.bravo samo nastavite i šteta što vi ne slažete posade jer bi po vašem več imali 3 olimp. medalje ..skračeno'' pustie ljude koji hoće raditi da rade i razvijaju se ,nema misfa stalno i stalno nešto dobacivati u komentiranju nemojte se uvrijediti ali jaki ste samo na rječima, dajte vi nešto napravite pozz.
Napisao: korica , Datum: 29.04.2010 12:40:50
korice moj, da smo tako dobri veslachi ne bi ovdje komentirali vec bi bili na treningu - ali nismo. ja uopce ne vidim problem da ljudi ovdje ostavljaju svoj komentar, sve dok nema vrijedjanja, a kao sto vidis ovdje nitko nitkog ne vrijedja nego iznosi svoje misljenja. Suprotno tebi, moj stav je da je dobro da ljudi iznose svoje ideje pa makar bile i glupe. A eto - 100 ljudi 100 ideja - i dobro je da je tako; da svatko ima svoje misljenje a ne da svi jednobrazno klimamo glavom.
Napisao: gmaz , Datum: 29.04.2010 13:18:01
Nitko ne spominje Rubinjonija, on bi se mogao ugurati u taj četverac.
Napisao: Bravo , Datum: 29.04.2010 22:38:52
Svima onima koji misle da samo mi imamo bogomdani četverac poručujem da, osim slovenskih, vide i rezultate francuskih veslača s nedavno održanog prvenstva Francuske u malim čamcima. Znam sigurno da i NZ sprema odličan četverac. Dakle, svijet ne spava. Mislim da bi naše dobronamjerne diskusije mogle pomoći boljitku hrvatskog veslanja. Onome tko tako ne misli poručujem neka spava i dalje.
Napisao: Ghost , Datum: 30.04.2010 08:56:22
http://www.avironfrance.fr/Resultats/2010/2010ChFbc/2010ChFbc.htm :-/
Napisao: . , Datum: 30.04.2010 11:53:20
ma gmazu ne kažem ja da ljudi nebi trebali ostavljati komentare ali vrlo često se pojavljuju komentari koji graniče sa glupošću i to od ljudi koji pojma nemaju o situaciji u kojoj je naše veslanje,izato želim svima da se uhvate rada jer samo tako ćemo naprijed, adio lipi moji.
Napisao: korica , Datum: 03.05.2010 13:48:57
Korice ajde daj ti svoje viđenje stanja u hrvatskom veslanju. Ostavi svoj komentar na čitanje pa da vidimo je li pametan, ili glup.
Napisao: Objektivno subjektivan , Datum: 04.05.2010 10:54:30
ne moram ja davati nikakve komentare trenutnog stanja u hr veslanju, rezultati govore sve ,tako je bilo i tako će i biti.ali da se može bolje od ovoga-može se,i da u nekim posadama treba nešto stvoriti tj. promjeniti -treba ,slažem se,,, ali sam protiv suvišnih komentara i nespretnih izjava oko načela slaganja posada. pustimo struku da radi svoje ,ako valjaju-bravo, ako zakažu smjenit će ih se----ćao.
Napisao: korica , Datum: 04.05.2010 13:39:07
Poštovani Korica smatramo da je mišljenje zainteresiranih i te kako važno u stvaranju napretka na svim poljima ljudske djelatnosti. Vođeni tom mišlju smatramo nadalje da je korektno pružiti priliku i svim veslačkim zaljubljenicima da kažu što misle o ovom, ili onom problemu iz našeg veslanja. Naravno nećemo ni u kom slučaju dopustiti komentare za koje ocijenimo da su uvredljivi, ili klevetnički. Dakle, neka vlada sloboda misli, riječi i valjanog djela!
Napisao: Aspiriniks , Datum: 05.05.2010 09:48:41
slažem se,ali često se događa da komentari koji vama ne pašu budu izbrisani,gdje je tu onda sloboda mišljenja i ostavljanja komentara(osim naravno prostih komentara koji se trebaju obrisati)
Napisao: korica , Datum: 17.05.2010 13:28:37
Korice - što se tiče brisanja naš stav je poznat: uvrede, klevete, podmetanja i etiketiranje neće proći. Naravno ne osporavamo ni Tebi pravo da o našoj uređivačkoj politici imaš svoj stav.
Napisao: Aspiriniks , Datum: 18.05.2010 14:42:53
I am actually delighted to glance at this webpage posts which contains plenty of helpful data, thanks for providing these statistics. blog (Galen) http://sale-ghrp-6.blogspot.com/
Napisao: Helena , Datum: 30.03.2019 04:55:40
Hey there, You have done an incredible job. I''ll definitely digg it and personally recommend to my friends. I''m confident they''ll be benefited from this web site.
Napisao: Clifton , Datum: 14.02.2020 08:22:52
Independance Immobili_re - Agence Dakar Sénégal Av. Fadiga, Immeuble Lahad Mbacké BP 2975 Dakar +221 33 823 39 30 Agence Immobili_re Dakar Hi! I could have sworn I''ve visited this blog before but after going through a few of the posts I realized it''s new to me. Anyhow, I''m certainly delighted I stumbled upon it and I''ll be book-marking it and checking back often!
Napisao: Annett , Datum: 20.12.2020 00:44:23
I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don''t know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren''t already ;) Cheers!
Napisao: Don , Datum: 19.03.2021 19:03:28
Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I''ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I will certainly comeback.
Napisao: Bettina , Datum: 26.03.2021 11:09:05
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"