VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Osvrt na III regatu za Kup Dalmacije
18.04.2010 22:58:04   |  By: aspiriniks

U tekstu koji slijedi možete pročitati dojmove našeg trenera Krasića na Regatu održanu u Dubrovniku.

  Aspiriniksova najava ovog putovanja u potpunosti je s velikom ugodom i zadovoljstvom realizirana.  Dakle, nakon putovanja, šetnje Gradom, večere (švedski stol), zabave i noćenja s doručkom (opet švedski stol), valjalo se pokazati i na stazi. Vjetrovito vrijeme s promjenom smjera vjetra i valovima otežavalo je nastupe, pa su utrke u drugom dijelu natjecanja bile nešto kraće.

          Juniorke su Regatu otvorile relativno lako nakon odustajanja posade Marine Kaštela. Matea Slavica i Rafaela Šikić bile su uspješnije od Tee Ogar-Mraović i Lucije Rupić. Veslajući u samcima nešto kasnije, opet je Matea bila za malo ispred Rafaele. U samcima kadetkinja Antonija je bila druga kao i u Šibeniku na II regati Kupa, a Marjeta treća. Četverac kadeta Krešo Mikšić, Kristijan Bačelić, Mihovil Škugor, Filip Vranjić i ovaj put ostvario je sigurnu pobjedu. Dvojac na pariće juniora Tomislav Bukić i Luka Horvatović veslanjem koje nije bilo u potpunosti usklađeno zauzeo je treće mjesto. Tome je u samcu pobijedio, ali je još jednom pokazao slabosti u završnom dijelu trke, dok je Luka zalaganjem izborio treće mjesto.

          Dvojac "bez" juniora Ivica Ban i Jere Gulin, bez direktnih protivnika - jakih posada JZD, relativno laku su ostvarili uvjerljivu pobjedu. Nakon utrke dvojaca slijedile su tri utrke kadeta "B" u samcima u kojima smo u svakoj grupi imali pobjednike. Bili su to već stalno prvi Adrian Gracin i Bruno Čivljak, kojima se na stazi u Dubrovniku pridružio i Josip Zorčić. U samcu kadeta "A" Tome Matešić još jednom je odveslao angažirano i krajnje borbeno. Bio je drugi, dok je dvojac na pariće Jakov Bumbak i Adrian Purušić za konkurente još jednom bio nedostižan.

          Četverac na pariće JMB u sastavu Tome Bačelić, Josip Laća, Antonio Čoga i Ivan Horak nešto je lošije startao, nervozno i s greškama veslao u prvom dijelu staze i tek pred kraj osigurao drugo mjesto. Senior Leonard Šare također je u samcu pokazao veliko htijenje, trudio se, ali nije uspio pobijediti Kotoraša iz Jelse. Budući su pravi početnici, valovi su kadetima "B" u dvojcima na pariće stvorili poteškoće zbog kojih su radili grešku za greškom. Luka Slavica i Pero Klarić bili su četvrti, a Nino Ninić i Filip Kendeš peti.  

          Utrkom kadeta "B" u dublovima završeno je natjecanje čime je zaključena i III regata za Kup. Na ovoj Regati naše su posade bile na razini vrijednosti pokazanih kroz prethodne dvije regate. Osvojili smo ukupno 9 prvih, 6 drugih i 3 treća mjesta. Pobijedili smo u kategorijama kadeta i juniora, kao i u ukupnom plasmanu sa osvojenia 163 boda ispred VK "Mornar koji je osvojio 125 i HVK "Gusar" sa 122 boda. Ukupan poredak tri prvoplasirana kluba u Kupu, pred IV regatu koja će se za cca mjesec dana održati u Makarskoj, je slijedeći: 1. "Krka" sa 518 bodova, 2. "Gusar" sa 418 bodova i 3. "Mornar" sa 412 bodova.

Jovica Krasić, prof.    

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"