VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Jučer-danas-sutra
23.09.2009 22:19:49   |  By: aspiriniks

SVJETSKO PRVENSTVO U VESLANJU

ZA LAKE VESLAČE, SENIORKE I SENIORE 


                    Seville, Španjolska

                                15.09. - 22.09.2002.

Fantastičan uspjeh hrvatskog veslanja. Tako bi se u najkraćem mogao opisati protekli tjedan u Sevilli! Odvesti pet posada, a vratiti se sa dvije medalje i još dva četvrta mjesta je više nego neočekivano. Svi smo se potajno nadali ponoviti uspjeh od prošle godine, kada smo imali tri posade u finalu i jednu (srebrnu) medalju u osmercu, ali vjerojatno nitko nije očekivao da će se čak četiri ekipe boriti za odličja.

Treneri
Nepravedno bi bilo da koju riječ ne kažemo i o trenerima, jer ih smatram vrlo važnim segmentom hrvatskog veslačkog čuda. Napokon možemo kazati da se je, u zadnjih par godina, oformila jedna čvrsta trenerska jezgra. Najzapaženiji među njima su u svakom slučaju Čulin i Bralić (jedini treneri sa medaljama na seniorskim SP). Karakterizira ih stalno znanstveno usavršavanje i praćenje sportske literature, te primjena tih iskustava direktno u radu s veslačima. Njih dvojica zorno pokazuju mlađim trenerima-početnicima koji je pravi put do sportskog rezultata. Njima uz bok je svakako Romano Bajlo, čovjek iznimnog iskustva i autoriteta. Taj trolist trenera, uz Ižakovića, te još ponekog mlađeg trenera (Srečko Šuk se na žalost pasivizirao) bi trebao predstavljati garanciju za dobar nastup naših veslača na Olimpijadi. Ipak, HVS bi svakako trebao više pažnje posvetiti obrazovanju i usavršavanju naših trenera jer je to najisplativije ulaganje. Za to nikad ne bi trebalo žaliti sredstava.

Što i kako dalje?
Situacija nakon SP u Sevilli izgleda upravo sjajno. Nije mala stvar biti na 11. mjestu FISA tablice najuspješnijih reprezentacija. Hrvatska danas ima 16-20 veslača koji, bez mnogo pretjerivanja, mogu konkurirati za nastup na OI. Ipak, najvažnije je da HVS riješi financijske dubioze, kako bi mogao pratiti olimpijski program reprezentacije, te da direktor reprezentacije postavi jasne i prepoznatljive ciljeve i kriterije za iduće dvogodišnje razdoblje. Pristalica sam i toga da se takav dokument osnaži potpisom klubova koji žele sudjelovati u projektu "Atena 2004". Svakome moraju biti jasna prava i obveze koji proistječu iz olimpijskog programa. Isto tako bi trebalo što više rasteretiti glavne nosioce programa (tj. ključne trenere) na način da HVS oformi ekipu za potporu olimpijskom timu (organizacija, marketing, prehrana, čamci, itd.). Vremena ima malo i ne bi se smjelo dogoditi da u narednu kalendarsku godinu uđemo bez operativnog plana za ostvarivanje ciljeva u narednom dvogodišnjem periodu. 

Mirko Ivančić

Iza nas su sva velika ovogodišnja natjecanja i sad je vrijeme za svođenje računa. U tom smislu mislili smo napisati komentar onog što se dešavalo, makar je komentara na ovim stranicama zaista bilo podosta. Ipak, umjesto našeg komentara na čitanje i razmišljanje ponudili smo vam ovaj skraćeni tekst kojeg je i ne tako davne 2002. godine napisao bivši vrhunski veslač i sadašnji bitan kotač u životu i radu HVK „Gusar“ (a time i CRO izborne vrste) gosp. Mirko Ivančić. Tekst smo izabrali zbog njegove komparativne upotrebljivosti i u današnjem vremenu. Pročitati i objektivno usporediti sa stanjem kakvo je danas nije ni malo teško, a kako onda tako i sada Igre Olimpijade su pred vratima!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"