VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Malo o jučer, nešto više o danas
20.09.2009 18:56:54   |  By: aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Danas je završilo 3. obnovljeno Prvenstvo Europe u veslanju. Onaj tko je to mogao (i želio) imao je priliku pratiti uistinu zanimljiva nadmetanja veslačica i veslača sa „starog kontinenta“ koja su se održavala na lijepom veslačkom kompleksu u Brestu. Kao što se zna na EP se nastupa samo u olimpijskim disciplinama, a u Bjelorusji su nastupile i 4 naše posade upravo s pogledom na London, od kojih se dvije vraćaju u Hrvatsku s brončanim medaljama.


Najprije, kao što je i red, čestitajmo Maji Anić i Sonji Kešerac na sigurno i borbeno odveslanoj utrci u kojoj ni jednog trenutka nismo sumnjali da su baš one ta posada koje će iza neuhvatljivih Rumunjki i Ruskinja uzeti toliko željenu broncu. U tom nastojanju doslovno ništa im nisu mogle ni Njemice, ni Talijanke, a niti Ukrajinke koje su tek na kraju nešto pokušale. Dakle palac gore za Maju i Sonju! Ukoliko je kod njih, ili njihovog trenera, ili bilo koga trećeg, još do prije mjesec dana i bilo kakve sumnje sada je više ne bi smjelo biti: rimen je njihova perspektiva, 10. mjesto na SP i ova bronca čine temelj, a one mogu biti samo bolje! Naravno, opet upozoravamo ove godine, a možda i iduće, konkurencija još nije bila, odnosno neće biti, tako jako jaka, ali će zato na Bledu 2011. biti gustog sita. Smatramo, ipak, kako je naša posada sada upravo u idealnoj poziciji i da bi se na Bledu  za dvije godine mogle prikazati u još kvalitetnijem svjetlu. Ne zaboravimo istaknuti: ove godine one su daleko najuspješnija CRO rimen posada!

Što se tiče Maria Vekića - napokon mu se, barem dijelom, naplatio rad od prošle i ove godine. Drago nam je zbog njegove bronce, na podiju prilikom dodjele medalja zračio je zadovoljstvom koje smo i mi osjećali. Njegovom zaslugom, uostalom, na jarbol je bila visoko podignuta naša nacionalna zastava po drugi put u istom danu. Dakle, Mario i Tebi palac gore! Usput, jeste li vidjeli kako se pobjednik utrke skifova Mindaugas Griskonis u vrlo osjetljivom dijelu utrke (start) izvanredno snašao kad mu je ispalo veslo iz ruke? Ovo samo pokazuje kako kvalitetnog sportaša nikakve nezgode ne mogu dekoncentrirati na putu k željenoj medalji. Plakanje i jadikovanje je za one slabe, a Mindaugas, kao uostalom ni Mario, očito nije taj.

Što se tiče osmerca zadnja utrka je pokazala da oni ipak nisu posada „za baciti“. B-finale je nama koji smo ga pratili putem comp-zaslona bilo izvanredno uzbudljivo, a na sumnjamo niti da su momci u čamcu bili zadovoljni takvim svojim jutrošnjim izdanjem. Hvala Rusima koji su Hrvate prisilili da pokažu kako ipak vrijede. Ova utrka i njima može biti dobra psihološka podloga za još bolji rad u narednom vremenu. Naravno, iluzorno je očekivati da će se na nekom velikom natjecanju opet naći u čamcu baš ovih 8 istih momaka, ali dio kostura rimen reprezentacije (čitaj: osmerca) za OI moguće je da je tu.

Glede i u svezi četverca „bez“ nemamo što posebno reći jer ne znamo njihove vrijednosne pokazatelje. Bilo bi vrlo loše ako nisu podbacili – ovo u Brestu, naime, nije izgledalo dobro.

Što se tiče samog natjecanja čestitamo svim osvajačima medalja, ali želimo istaći da najveća medalja ide publici! Oni koji su gledali jutrošnje prijenose znaju o čemu govorimo.

Pomalo u sjeni nadmetanja seniora u Bjelorusiji protekao je dvodnevni izlet krkašica i krkaša u Zagreb. Tek da ostane zabilježeno u ZG smo nastupili sa 13 posada i sve su, osim druge posade kadeta u četvercu, nastupile u finalu što već samo po sebi nije loš rezultat. Osvojene su 2 srebrne (2XKM – Roko i Adrian P., te 4X KM – Tome, Josip, Antonio i Ivan) i 2 brončane medalje (2XKŽ – Lucija i Andrea, te 2- JMA – Jere i Ivica), a solidan rezultat postigao je i naš mladi skifista Adrian Gracin koji je u konkurenciji čak 16 skifova kadeta zauzeo 6. mjesto. Zanimljivo, opet nam je dubl mlađih juniorki (Irma i Tea), kao i na Državnom, ostao bez medalje za tričave 2 desetinke. Da, za nepune dvije desetinke bez medalje još su ostali i Luka i Josip u dublu za mlađe juniore. Ovim trima posadama čestitamo kao da su osvojile medalje, a bez obzira na plasman čestitamo svima koji su dali sve od sebe. Na kraju, bilo bi lijepo da neki od trenera koji su bili nazočni 6. regati za „Kup Miljenko Finderle“ napiše komentar na temu ovog nastupa pa da svi o tome saznamo nešto više, a ne bi smetalo da dobijemo i koju fotografiju za ilustraciju ovog teksta.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"