VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Poznan - najava
21.08.2009 23:44:52   |  By: aspiriniks

Jutros je CRO veslačka ekspedicija u dvije grupe avionom krenula put Poljske.

Kao što je to poznato u Poznanu će se od 23. do 30. kolovoza održati World Rowing Championships. Među gotovo tisuću najboljih svjetskih veslačica i veslača iz 54 zemlje koji će se natjecati u 27 disciplina (uključujući i 5 „adaptive“ disciplina prilagođenih osobama s tjelesnim teškoćama) naći će se i 13 naših. Na put su otišli Mirna Rajle Brođanac u lakom skifu, „Valent & Co Unlimited“ (posada čiji sastav nećemo navoditi jer ga svi znamo), „mladi“ četverac bez kormilara (Bogdan, Stojčević, Banovac, Janjić), skifista Vekić, ženski dvojac (Kešerac, Anić), te Niko Bujas kao rezervni veslač. Kao i obično od svih naših posada očekujemo da dadu ono najbolje od i iz sebe, a posebno:

1X LW = nadamo se Mirninom finalu, a nije pretjerano reći i kako se nadamo medalji,

4X = glasno kažemo da vjerujemo u njihov plasman u veliko finale, a onako potiho se nadamo da je u A-finalu sve moguće pa i medalja. Ipak, realno, ako budu npr. peti bit će to izniman kraj sezone jedne sjajne sezone skupine odličnih i vrlo mladih veslača koji tek za koju godinu trebaju pokazati sve svoje vrijednosti,

4- = sve veslačke discipline su elitne, ali četverac „bez“ je, bar za nas, ipak nešto posebno. E pa u toj posebnoj disciplini imamo četvoricu momaka koji su iznimno brzi, ali čiji je mogući problem to što utrka traje malo duže negoli su oni u ovom času spremi izdržati u održavanju prije spomenute velike brzine. Vrijeme je pred njima, ako sada budu među prvih devet bit će to vrlo dobar poticaj za bolji zimski rad.

1X M = Mario Vekić. Čovjek koji je lani bio naš najbolji veslač, čovjek koji je u godini u kojoj se iskusni trebaju malo odmoriti i dalje u najužem vrhu svjetski jakog CRO scull veslanja. Pitanje njegova plasmana najviše nas intrigira. On sigurno može ući među 12, njegovo ime u najavi objavljenoj na www.worldrowing.com nije navedeno među favoritima kao što su Tufte, Drysdale, Campbell, Synek, Jaanson, ali u toj najavi su spomenuti i Karonen iz Švedske i Kubanac Rodriguez, a Mario nije slabiji od njih.

2- SW = idu da odu. Dobro je da se, makar i simbolično, napokon pokušava nešto i u ženskom rimenu.

Niko će sutra, u subotu, nastupiti u utrci pričuvnih veslača gdje će, vjerujemo, pokazati kako je spreman odveslati 2000 za manje od 7:10. Iz više razloga jako smo tužni što na SP nije otišao nastupiti u dublu zajedno s Mijom Rudeljem.

Za napomenuti je kako u Poznan ipak neće ići već prijavljeni 2+ (Skelin, Boraska, korm. Kujundžić) jer im njihove brzine postignute na završnim provjerama nisu jamčile neki značajniji rezultat (čitaj: medalju) u ovoj, na žalost, neolimpijskoj disciplini. Tako se desilo da, unatoč izvanrednim pokazateljima zimskog rada jedan Nikša Skelin nije u sastavu izborne vrste što je prava šteta. Nadamo se da će kod njega iduće sezone biti manje „lutanja“.

Sve u svemu čini nam se da opet imamo sasvim solidnu i dobro izbalansiranu reprezentaciju, pa se adekvatno tome nadamo i solidnim rezultatima koji bi trebali biti osnova za daljnji napredak. Sretno!

Aspiriniks

P.S. Navodno se vode pregovori oko TV prijenosa A i B finala u realizaciji HRT-a. Živi bili pa vidjeli!


 

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"