VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
SP za juniore
08.08.2009. 19:20:08   |  By: aspiriniks

Današnjim finalnim utrkama završeno je još jedno Svjetsko prvenstvo u veslanju za juniorke i juniore.

Kao što je to svima sigurno poznato natjecanje je održano u Francuskoj, u mjestu Brive-la-Gaillarde. Vremenski uvjeti, sudeći bar prema onom što smo imali prilike pročitati na www.worldrowing.com bili su, svih dana natjecanja, izvrsni. Kad znamo da su vrijedni Francuzi za pripremu „svog“ SP-a potrošili pozamašnu cifru od 3 milijuna eura onda ne sumnjamo niti u to da su i uvjeti koji su ovisili o njima (hangari, pontoni, staza, „warm up“, uvjeti za suce…) bili na visokoj razini.

Netom završenom svjetskom smotrom veslačke mladeži, osim organizatora, najviše mogu biti zadovoljni Nijemci: od 13 disciplina prigrabili su sebi čak 7 zlata i 2 bronce! Zlata su još uzimali: AUS (4-W), CHN (4XW), GBR (4-M), ROM (2-W), SRB (2-M), te USA (8+W). Medalje su osvajali još i veslačice i veslači s oznakama BLR, CZE, ESP, FRA, ITA, i LTU. Čestitamo svima koji su imali tu čast izići na ponton namijenjen najboljima i primiti zaslužena priznanja! Naravno, čestitamo i svima onima, među kojima su naravno i naše veslačice i naši veslači, koji su na ovom natjecanju dali baš sve od sebe!

Posada koje su došle iz Hrvatske bilo je 7, a na put autobusom u daleku Francusku krenule su još i pričuve i to dvojac i skifista. Naravno o tome sve znate sa stranica www.mladost.hr pa ovom prilikom nema potrebe ponavljati poznato. U mislima smo ih ispratili na put nadajući se borbi za medalju dvojca iz Rijeke, te (možda, čak, ako…) borbi za ulazak u A-finale ženskog i muškog 4X. Od ostalih posada, pošteno rečeno, očekivali smo tek časno sudjelovanje u dresu s državnim grbom. Rezultati su pred nama i što sad reći? Riječani su sigurno ušli u finale i više, očito, nisu mogli, ali i ovaj rezultat je zaista vrlo, vrlo, dobar: biti 6. od 26 prijavljenih posada uopće nije malo! Valja još naglasiti da su u njihovoj disciplini pobijedili Srbi s rezultatom 6:36:40, nedostižnim i za bilo koju CRO seniorsku posadu ove godine. Pogledajte i ostale rezultate juniorskih dvojaca iz A-finala Brive-a, vjerujemo da će te se zamisliti kao i mi. Što se tiče muškog i ženskog četverca razmišljanja su skoro ista: unatoč „tek“ 13. mjestu (od 32!) momci su nas oduševili borbenošću, ali tu još fali snage (čitaj: kilograma) za proboj među 8-9 najboljih. Cure su isto bile borbene, ali njihovi zimski ergo-rezultati su nam već poodavno sugerirali da ni one nemaju potrebne siline za željeno A-finale, ali eto, čovjek se nada dok je živ. Plasman na 12. mjesto (od 19) nije bog-zna-što, ali dobro je da su otišle, makar nam se stalno nameće pomisao da su u manjoj posadi možda mogle postići malko više, ali lako je sad biti pametan. Ostale naše posade  redom su se plasirale u donju polovinu poretka u  svojim disciplinama i to je (kao i kod cura) ono što jednostavno ne zadovoljava natjecateljske kriterije. Naravno, mislimo da kod juniora, a naročito juniorki, rezultat i nije tako primaran, važnija je perspektiva, ali nekako je lakše sagledati perspektivu (barem) iz B nego (tek) iz D-finala.

O izboru posada, da li se moglo drugačije i bolje, neka kaže izbornik, ali ne možemo se oteti dojmu da su nam neke posade otišle u Brive više kao rezultat klupskog kompromisa (dogovora), a manje kao posljedica dosljedne selekcije.

Sve u svemu nadamo se da će sve veslačice i svi veslači koji su, s toliko prepoznatljivim crvenim kvadratićima na bijeloj podlozi, zaveslali u Francuskoj i iduće godine ostati u veslanju. Tek u tom slučaju odlazak na SP nije bio tek ugodan doživljaj.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"