VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848

26.07.2009 16:45:52   |  By: aspiriniks

Sretni smo što smo u prilici radovati se još jednom velikom uspjehu CRO veslanja: Valent Sinković, Damir Martin, Martin Sinković i David Šain najbolji su svjetski četverac na pariće u svom U-23 uzrastu!

Utrka? Već viđeno! Prvih 500 metara drugi, a onda stalno prvi sve dok se štoperica nije zaustavila na 5:45:17 što je bolje od dosadašnjeg U-23 svjetskog rekorda kojeg su s 5:46:44 ostvarili Bjelorusi svjetski prvaci iz 2005. (Amsterdam). Doduše, prekjučer su Talijani išli brže (5:43:76) ali baš ti isti Talijani nisu prošli u A-finale pa im rezultat, bar u našim očima, ipak malo manje teži.

Moramo priznati da smo se zaista pribojavali ovog nastupa, kako zbog jake svjetske konkurencije koja je evidentna već i među mlađim seniorima, tako i zbog činjenice, jer je to već javna stvar, da su im Račice bile samo prolazna postaja na putu do konačnog ovogodišnjeg cilja: A-SP u Poznanu. Ovo zadnje znači da im forma nije bila tempirana baš za ovu regatu, a kad je tome tako onda je svašta moguće. U slučaju slabijeg rezultata (poslije WCII za neke je već i srebro bilo slab rezultat),  počne košmar u glavi i onda slijedi cirkus i ništa dobro. Na sreću momci su opet dokazali da vrijede i to možda čak i više kao posada nego kao pojedinci! Naime, malo ćemo karikirati, ali ovako kako nam sad izgleda u ovom trenutku u ovako izrazito kompaktnoj skupini i jedan Čop, Campbell, Tufte, Synek, Drysdale… bili bi suvišak!

Na osnovu ovog rezultata postaje sve realnija mogućnost da se naša mlada četvorka već ove godine nađe u velikom finalu - među najboljih 6 svjetskih četveraca. Sve što sad želimo je da budu zdravi i da nastave kvalitetno raditi. Uz tako iskusnog i kvalitetnog trenera kao što je Nikola Bralić, potrebnu logističku potporu i malo sreće koja prati hrabre ovaj cilj nije nedostižan.

Čestitamo još jednom Valentu, Damiru, Martinu i Davidu, njihovu treneru, klupskim trenerima, te logističarima među kojima su jedni od najzaslužnijih upravo roditelji ovih mladića.

Aspiriniks

P.S. Uvijek nas vesele novi nepobitni dokazi o svjetskoj rasprostranjenosti veslanja! Tako je na programu U-23 u Račicama održana 21 finalna trka. Opet je Njemačka najuspješnija nacija s 5 prvih mjesta, a za njom idu: Novi Zeland (3), Bjelorusija, Italija i Grčka (po 2), a onda zemlje s po jednim zlatom: Iran, Češka, Rumunjska, Ukrajina, Hrvatska, Velika Britanija i Poljska.. Među osvajačima srebrnih i brončanih medalja nalaze se još i Australija, SAD, Japan, Španjolska, Slovenija, Rusija, Norveška, Francuska, Mađarska, Srbija, Nizozemska, Estonija, Kanada i Brazil! Ovo je pravo, neprocjenjivo, bogatstvo FISA-e i veslačkog sporta!

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"