VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
U-23 Račice
26.07.2009. 12:34:35   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Čekamo nastup CRO 4X u A-finalu na Svjetskom U-23 prvenstvu očekujući medalju, po mogućnosti čak i zlatnu. Za njih četvoricu dali smo i mi sve od sebe: kucnuli smo u drvo, pljucnuli tri puta za susjedovom mačkom i pozvali dimnjačara samo da bi se ispred njega uhvatili za dugme.


Nadamo se, dapače sigurni smo, da će njihov plasman biti neusporedivo bolji od plasmana koji bi zaslužio urednik dnevnog lista „Slobodna Dalmacija“ koji je ovdje priloženu fotografiju pustio u novine. Kad ne bi znali tko je i kojom prigodom na slici rekli bi da se radi o skupini gastarbajtera 2. i 3. generacije koji su u Minhenu na nekoj zabačenoj željezničkoj postaji upravo osvojili pehar u tko-zna-čemu… možda ispijanju piva, izjedanju kobasa, premještanju tračnica… sve, sve, samo nitko ne bi pomislio na veslanje! S tim u svezi, uvjereni kako je bolje ništa nego svašta,  pitamo se koliko je teško plasirati u novine neku njihovu uistinu atraktivnu sliku snimljenu u zaveslaju, u nacionalnom dresu, a ima ih, nije da ih nema. Pa za Boga miloga momci su bili na Perući, zar se bar tamo prije objave članka kojem je slika „ures“ nije mogla „okinuti“ koja prava fotografija? Eto tako je to u životu, napokon u Hajdukovom službenom glasilu dočekamo koji članak o veslanju i onda na slici osvanu - gastarbajteri. Dakle, na žalost kao i obično i za novine, ali i za veslački marketing i sve one koji bi u HVS-u o tom prevažnom segmentu trebali brinuti ide čista, aposlutna, nula!

Eh, da kad smo ovako raspoloženi dijeliti packe iz marketinga apsolutna nula ide i FISA-i zbog, već uobičajenog, termina kad se održavaju „udarne“ trke: uvijek je to oko 13, 14, 15 sati, onda kad je sunce najjače, kad se vjetar najviše razmaše, kad su svi normalni na ručku i/ili „after lunch siesti“ i kad nitko lud, osim pravih veslačkih navijača, neće doći na tribine. Zar je teško ljeti kad je dug dan početi npr. u 8 sati, prvi dio programa završiti do podneva i onda nastaviti u 17 sati kako bi sve bilo gotovo do 20 sati? Naravno, neki će reći da je sve to lijepo rečeno, ali momci i cure moraju kući, njima se žuri i tako to. Naravno, radi se o ordinarnoj gluposti, još jednoj od onih koje vuku naš sport na margine medijskog i svakog drugog interesa. Naime, kad se već toliko puno ulaže, a ulaže se, bilo bi normalno platiti još to jedno noćenje s nedjelje na ponedjeljak i posadama omogućiti da u što korektnijim vremenskim prilikama pokažu što znaju, a gledateljima da dođi i vide. Ovako, npr. ove godine je upravo zbog ovog razloga otkazan drugi dan Jumbove regate, a kad su se svi već bili spakirali jezero je postalo glatko kao staklo. Zbog ovog razloga sva FISA-ina izviješća na www.worldrowing.com s aktualnog U-23 prolaze u znaku riječi: „Rowing is an autdoor sport… cross-tail wind and bumpy water“… coaches must have been pulling their hair out…“. Mora li baš tako biti?

Sad kad smo se „ispuhali“ dozvolite nam par misli o učinku „ostalih“ naših posada na, za njih, netom završenom svjetskom natjecanju u Račicama. Na žalost, bili smo preveliki optimisti sanjajući, da ćemo osim „Valent & Co. unlimited“, vidjeti još pokoju našu posadu u A-finalu. Međutim snovi su nam se jučer poprilično grubo razbili o hridi stvarnosti. Osim Marka Kušurina za jučerašnje rezultate svima ide palac dolje! Krenimo redom od Marcele, kao jedine dame u Cro ekspediciji, pa nadalje:

-          Marcela: od 16 veslačica zauzela je 15. mjesto (bila je manje slaba samo od veslačice iz Irana) i pokazala da je, osim na MI i na ovo natjecanje otputovala potpuno nespremna, tj. potpuno nepotrebno. Što se to događa s jednom od velikih nada Hrvatskog ženskog veslanja?

-          4+ (Malbašić, Maretić, Žunić, Matić, korm. Čeh): ničim izazvani otišli na SP, od 10 posada zauzeli na kraju 8. mjesto. Jedini svijetli trenutak – zadnjih 500 metara u B-finalu kad su uspjeli preteći GBR i na kraju, umjesto pretposljednjeg, zauzeti, već navedeno, 8. mjesto.

-          Marko: zbog velikog broja prijavljenih (31) ovaj momak je imao vražje muke da uopće prođe u svaku novu rundu discipline 1XLM. Na žalost, za šugave dvije stotinke „pobjeglo mu je“ A-finale! Dojam o njegovom nastupu je vrlo, vrlo, pozitivan! Odgovorni dajte nađite mlađem Kušurinu dostojnog partnera, s još jednim takvim (ako budu zdravi i sve ostalo bude OK) nije nestvarno nadati se nastupu našeg lakog dubla u Londonu!  

-          Mijo: od 23 prijavljena u „teškom“ skifu na kraju je zauzeo ukupno 11. mjesto što za ovog 19-godišnjaka ocjenjujemo pristojnim rezultatom. Čini nam se kao da je on svoje ambicije zadovoljio uspješnom utrkom u repesažu. Kako drugačije objasniti činjenicu da je za Rusom u repesažu zaostao 14 desetinki, a za tim istim momkom u B-finalu je ostao čak 6,3 sekunde?

-          2X (Bohnec, Rom): kao i od Mije i od njih smo se potajno nadali da bi mogli primirisati velikom finalu, ali ništa od toga. Polufinale su odveslali kao pravi autsajderi, na repu kolone. Na kraju su od 16 prijavljenih posada zauzeli ukupno 10. mjesto, šteta je što su u zadnjih 500 metara B-finala izgubili 9. mjesto koje su držali ¾ utrke.

-          4- (Pirić, Kolobarić, Rubinjoni, Malić):  na njih smo računali kao siguran pick za A-finale, a oni su odlučnu utrku u polufinalu odveslali kao 4 krepane mačke - katastrofalno loše. Da vrijede (puno) više pokazali su sigurnom, ali pirovom pobjedom u jutrošnjem B-finalu. Njihov trener je sigurno jedan od onih koji ima razloga čupati kosu!

Za sada toliko, čitajte nas još i večeras. Ukoliko nebo ne padne na zemlju očekujemo još jedan veliki uspjeh CRO veslanja: unaprijed čestitamo Valentu, Damiru, Martinu i Davidu, njihovim trenerima, treneru posade 4X i svim ostalim zaslužnima na (budućoj) osvojenoj medalji!

Aspiriniks


Komentari:

Da je urednik Slobodne imao bolju fotografiju danu na raspolaganje, sigurno bi ju objavio :)
Napisao: EPH , Datum: 26.07.2009 12:52:39


Gospdine EPH: tko je novinama dužan osigurati kvalitetnu i atraktivnu fotografiju? Kod sportski potpuno nevažnih klubova kao što je notorni Hajduk mediji nas zatrpavaju upravo takvim fotografijama. To je još jedan način kako se radi lažni dojam o nečijoj stvarnoj (ne)vrijednosti!
Napisao: Aspiriniks , Datum: 26.07.2009 13:02:45


Gospodi iz novina treba poslati sliku, napisati članak, sve da se ne bi oni morali mučiti. Današnji takozvani novinari očekuju da im vijesti i fotografije padaju u krilo, a hodočaste samo nogometu i politici. Zato, zbog takvog stava onih koji formiraju mišljenje javnosti, zemlja i jeste u takvoj komi.
Napisao: Ghost , Datum: 27.07.2009 08:42:21


Uvijek je lakše svalit krivnju na nekog drugog, pogotovo tko zna znanje bolje i ima više, nego radit svoj posao i kovat svoj zanat.
Napisao: eph , Datum: 27.07.2009 11:40:51


Nije mi baš jasno što gosp. EPH hoće reći. Tko je taj koji u ovom slučaju radi svoj posao i kuje zanat, a tko svaljuje krivnju na drugog? Pa novinari su imali 10 dana priliku doći do Sinja i popričati s momcima iz četverca i njihovim trenerom. Stvarno me zanima da li ih se i iz Hajduka zove, ili oni sami "čuče u krilu" bitangama iz nogometa. U ovom zadnjem slučaju tekstova i fotografija za pranje mozga narodu uvijek ima!
Napisao: Ghost , Datum: 27.07.2009 11:52:32


Urednici i novinari se danas bore za kvalitetne i atraktivne priče kojih je sve manje. Imate pravo u pogledu mnogih stvari, veslanje je plemenit sport i jedan od rijetkih koji su amaterski i pritom uspješni. Zbog toga sam siguran sam da bi trebali dobit priliku za mikrofonom, barem, lokalnih i regionalnih radiopostaja, da pokažete svoje mišljenje o utjecaju Hajduka na društvene vrijednosti što bi sigurno imalo bar neki odjek kod hrvatske javnosti. Ako Mamić može vrijeđat novinare svakodnevno zašto ne bi veslači napravili odmak od toga?
Napisao: eph , Datum: 27.07.2009 17:21:44


EPH: ne radi se ovdje ni o Hajduku, ni o Dinamu, ni o Mamiću, ili bilo kome ponaosob. Želimo reći da je čitav sustav krivo postavljen, da se društvena pozornost, mjesto u medijima, a time i popularnost nekog sporta koja dovodi mlade u taj sport, a to je pitanje svih pitanja, usmjerava sasvim jednostrano. Danas je npr. u Vašoj novini objavljen hvale vrijedan članak o uistinu sjajnom uspjehu našeg četverca i to je po nama sasvim normalno – o svjetskim prvacima se treba i mora pisati. Međutim prije tog članka imate 2-3 čitave stranice o Hajduku i njegovom rezultatu u Osijeku! Pazite, govorimo o sportskim stranicama jednog uglednog dnevnika. Čini nam se da bi u nekim normalnim odnosima o svjetskim prvacima trebalo napisati 2-3 stranice, a o sportski kronično neuspješnom Hajduku (ili Dinamu, svejedno) trebao bi i to eventualno pripasti članak na kraju sportske rubrike, onako kako je to danas pripalo veslačima. O tome se radi, moramo se složiti da se kvalitetne, one koji dobro rade treba promovirati, a one drugi neka se trude da zasluže bilo kakvu pozornost. Međutim, stvar je postavljena dijametralno naopako. Kad razmišljamo samo o sportskim okvirima čini nam se nenormalnim da novinari svakodnevno hodočaste raznim Mamićima pa i nakon što ih oni gađaju pepeljarama, dok u veslačke, plivačke, atletičarske, gimnastičarske i ostale slične klubove odlaze kao po kazni. Naravno, kao što smo već to više puta napisali, veliki problem je nedovoljna aktivnost HVS-a u kontaktu s medijima, „filanju“ medija podacima, činjenicama, pa i kvalitetnim, atraktivnim, fotografijama. To smo i ovaj put istakli na prvom mjestu. HVS je ogromne pomake napravio u sveukupnoj organizaciji, ali ovaj segment je jednostavno zanemaren. O ovoj temi dalo bi se napraviti niz povezanih socioloških analiza, okruglih stolova, ali dok je stvar postavljena tako da npr. INA, HEP, „C.O.“, „T-HT“ tko zna čijom odlukom financiraju neke loptačke klubove, a veslački klubovi uredno plaćaju gorivo, struju, osiguranja, impulse, teško će se bilo što promijeniti. Uostalom kako bi se s aspekta „Krke“ moglo i razmišljati o promjeni kad i nogometni klub u Šibeniku nema pristupa takvim sponzorima. Svatko od nas iz veslanja može dati svoj mali doprinos popularizaciji svoga sporta, ali preskočiti zid medijske nezainteresiranosti za sve što nije nogomet i/ili senzacija, a koji objektivno postoji, vrlo je teško.
Napisao: Aspiriniks , Datum: 27.07.2009 22:37:28

 

   

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"