VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Krkašice na Državnom, komentar
08.07.2009. 17:39:22   |  By: aspiriniks

U prilogu pročitajte još jedan u nizu komentara trenera naših cura, ovaj put na njihove nastupe na PRH.

Na najvažnijoj domaćoj regati- Prvenstvu Hrvatske, ženski dio v.k."Krka" nastupio je sa devet veslaćica u disciplinama: 4XKŽ; 2XJŽB; 1XLJŽA; 2-JŽA; 1XJŽA-dvije posade. Osvojene su ukupno tri medalje: jedna zlatna, srebrna i brončana medalja, čime su ispunjena moja očekivanja.

Veslalo se po mirnoj vodi (izuzev utrke u 2-JŽA) i vrlo sparnom vremanu. Nitko nije podbacio izuzev možda 1XJŽA – uzevši u obzir da su se te veslaćice zadnjih mjesec dana intezivno pripremale u rimen disciplini i da su svoje uspješno odradile prvog dana natjecanja,  kao trener donekle razumijem taj podbaćaj.

Sa analizom posada, poćet ću kao uvijek od najmlađih:

 

4XKŽ

U ovom čamcu veslale su: A.Šikić, L.Rupić, M.Luša, A.Papak. One su u kokurenciji četiri posade prošle ciljem druge, čime su ispunile moja očekivanja. Veslale su skladno i borbeno protiv fizićki jačih veslačica Iktusa i Trešnjavke, te su već od starta zauzele drugu poziciju koje nisu ispuštale. Posada Arupinuma je bila osjetno slabija od ostalih.

Imajući u vidu da su ovo cure koje su počele veslati poćetkom regatne sezone (izuzev A.Šikić-počela s treninzima u trećem mjesecu), te da se pripremaju u 4X mjesec dana, vrlo sam zadovoljan postignutim.

 

2XJŽB

Veslale su: I.Grubišić i Tea Ogar Mraović. One su u konkurenciji sedam posada prošle ciljem četvrte sa vrlo malim zaostatkom za posadom Jaruna inaće prošlogodišnjim prvakinjama u kadetskom uzrastu. Ako za čim žalim, to je što ova posada nije osvojila medalju i što njihovu utrku nisam ispratio do kraja, jer sam žurio na sljedeću utrku. Naime,bilo  je zadovoljstvo raditi sa ovim curama zadnjih mjesec dana koliko se pripremaju za P.R.H. u 2X jer su savjesno izvršavale sve postavljene zadatke i na kraju izgradile jedan zaveslaj koji im umalo nije donio željenu medalju.

 

1XLJŽA

Veslala je ml.juniorka J.Baranović. Ona je u konkurenciji šest samica prošla ciljem treća. Prije utrke rekao sam Jeleni da ću biti zadovoljan trećim mjestom. Inaće smo razmišljali gdje Jelenu prijaviti – u kategoriju ml.juniorki, ili lakih juniorki.

Poćetkom same utrke, Jelena je malo „zaspala“ na startu tako da je već tu malo zaostala za prve dvije veslaćice. Tijekom same utrke držala je sigurno treće mjesto.

 

2-JŽA

Veslale su Lucija Superina i Matea Slavica. One su u konkurenciji sedam dvojaca prošle ciljem prve na što sam bio veoma sretan. Prvo – do titule prvaka Hrvatske se teško dolazi, naime bar jedna posada (u ovom slučaju pulska Istra) ti itekako „puše za vratom“. Drugo -  posadu Istre (prošlogodišnje prve sa jednom veslaćicom od lani)  sam gledao dan prije na treningu i bio skoro uvjeren da te cure nećemo pobijediti jer su lijepo i skladno veslale dvojac (bez krivljenja na kraju zaveslaja), a boljim poznavateljima veslanja je poznato što znaći veslati dvojac bez. Treće – drago mi je zbog Lucije Superine, jer to je prva veslaćica koju sam vodio od kadetskih dana do samog kraja juniorske karijere  i koja je mnogo dala za Klub.Pred samu utrku rekao sam curama da im je ovo zadnja utrka uopće i da daju sve od sebe, jer mislim da su energetski jače, te da forsiraju prvi dio staze. Tako je i bilo. U prvom dijelu utrke razlika je bila preko dvije dužine čamca da bi ih čamac Istre dostigao zadnjih 500m. Naš čamac je ipak opet napravio malu razliku u samoj završnici utrke.Veslalo se po kontra vjetru i oba čamca su imala problema sa pravcem. Ostale posade su mnogo zaostale. Poslje ove utrke Lucija i Matea su bile totalno" ispražnjene" tako da na trku skifova sljedećeg dana nisu ni trebale nastupati


Nikica Blažević.

 

 

 

 

              

 

 

 

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"