VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Završeno PRH za mlađe uzraste
05.07.2009 22:42:28   |  By: aspiriniks

     Danas je završeno 19. Prvenstvo Republike Hrvatske u veslanju za mlađe uzraste. Kao što je to skoro pa uobičajeno bodovni skor pokazuje da je „Iktus“ klub kojem se najbolje radi s mladima. Naime, računajući samo bodove prikupljene na ovom natjecanju (dakle, bez seniora) veslačice i veslači iz Osijeka daleko su premoćni: osvojili su ukupno 75,26 bodova, iza njih idu „Mladost“ s 55,81 bodom i „Jadran“ (Zadar) s 39,22 boda. „Krka“ se na toj ljestvici koju čini 21 klub smjestila na osmo mjesto s 18,01 bodova. Zanimljivo isto mjesto smo osvojili i lani, a zanimljivo je i to da smo osvojili isti broj medalja kao i lani – 5, samo što je ove godine struktura medalja nešto bolja. Da podsjetimo, lani smo imali jednu srebrnu i četiri brončane medalje, dok je ove godine zaslužena jedna zlatna, jedna srebrna i tri brončane medalje.

Evo plasmana naših posada:

1) 2- JŽA: Lucija Superina i Matea Slavica, 1. mjesto. Lani su u istoj disciplini bile druge, pa smo ove godine nekako i očekivali prvo mjesto.

2) 4X KŽA: Andrea Šikić, Lucija Rupić, Marjeta Luša, Antonia Papak, 2. mjesto. Bravo cure, samo naprijed, nemojte odustajati!

3) 4+ JMA: Ante Ković, Andrija Grubišić, Jere Gulin, Ivica Ban, Krešimir Mikšić (korm.) 3. mjesto. Nepune 4 sekunde iza JZD čiji veslači idu na SP, te 5 desetinki iza Iktusa čiji veslači idu na SP! Kad se samo sjetimo da je ovu posadu trener Radečić skupljao kao rasutu vodu, još prije samo 20-ak dana polovina posade je prestala veslati, a neki od njih tijekom godine i inače nisu bili često u Klubu… na žalost neke prilike u životu ne mogu se više ponoviti. Šteta, oni su mogli puno više, ali takvih koji su „mogli puno više“ bilo je i prije.

4) 1X LJŽA: Jelena Baranović, 3. mjesto. Kao što je jednom rekao njen trener – Jelena je odlična u utrkama, ali ne voli trenirati. Takvi obično budu korak, dva, do najboljih što se i ovog puta pokazalo.

5) 1X KMB: Adrian Gracin, 3. mjesto. Ovoj medalji i relativno malom zaostatku (3,52 sec.) za pobjednikom smo se jako obradovali. Bravo Adriane!

6) 2X JŽB: Irma Grubišić i Tea Ogar-Mraović, 4. mjesto. Samo 1,53 sec. do bronce! Šteta!

7) 4- JMA: Ante Ković, Andrija Grubišić, Jere Gulin, Ivica Ban, 5. mjesto. Zanimljivo je kako se povijest ponavlja – i lani smo imali posadu koje je solidno odveslala 4+, da bi se potom u 4- „raspala“ s velikim zaostatkom za pobjednikom. To se, izgleda, dogodilo i ove godine.

8) 2X KMA: Roko Baljkas i Adrian Purušić, 5. mjesto. Prijavljenih dublova bilo je jako puno tako da je već i sam ulazak u veliko finale bio dobar uspjeh, ali kad se vidi preveliki zaostatak za pobjednikom (skoro 20 sec. na 1 000 metara) onda se čovjek ipak mora zamisliti.

9) 2X JMB: Josip Žurić i Luka Horvatović, 6. mjesto. I ovdje je bilo puno prijavljenih posada, pa ovo 6. mjesto smatramo zadovoljavajućim rezultatom. Naravno, za dostići najbolje ovi momci moraju još puno i dobro raditi.

10) 1X JŽA: Matea Slavica, 7. mjesto. Nakon pobjede dvojca sve se drugačije gleda, ali ipak nismo zadovoljni, jer je Matea u skifu pravi primjer koliko se puno može, a malo postigne.

11)  1X JŽA: Lucija Superina, 8. mjesto. Vidi pod Matea!

12)  4X KMA: Filip Grozdanić, Josip Laća, Bruno Jakelić, Tomislav Bačelić, 8. mjesto. Nisu uspjeli ući u A-finale, a s postignutim vremenom u B-finalu su pokazali da se niti kroz repesaž ne uspiju iskristalizirati baš sve najbolje posade za završnu utrku. Ipak i oni imaju što raditi da dostignu one najbolje!

     Eto tako je bilo ove godine u vrućem Zagrebu, bar po viđenju navijača. Vjerujemo da će se bar neki od naših trenera uhvatiti pisanja komentara o nastupima svojih posada pa će dati i konkretnija, kvalitetnija, zapažanja.Očekujemo i fotografije!

     Ovim su natjecanja na razini Hrvatske završila, a nama tek ostaje da zaželimo reprezentaciji u sva tri uzrasta (J, SB, SA) puno sreće i (bar) dvije medalje na predstojećim svjetskim prvenstvima.


Aspiriniks


P.S. Iskreno čestitamo našim prvim susjedima, veslačicama i veslačima V.K. „Dupin“ iz Tisnog na uistinu izvrsnim rezultatima: nastupajući s čak 11 posada Tišnjani su se kući vratili sa dva zlata (1XLJŽA i 2XKMA), jednim srebrom (1XJMB) i jednom broncom (2XKŽA). To je još jedan dokaz da vrijedan i poduzetan trener kao što je prof. Dražen Babić i u skromnim uvjetima može napraviti puno dobroga!


  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"