VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Svjetski kup-Minhen
21.06.2009. 13:19:26   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Valentu, Damiru, Martinu i Davidu: BRAVO!!!


Treba li još što dodati ovom naslovu? Od zagriženog veslačkog navijača svakako ne. Momci su pokazali da su hrabra, u prvih 1000 metara još malko neusklađena, ali svakako uistinu izvanredna četvorka. Hrvatsko veslanje ima se čime ponositi, a nadasve ima se čemu nadati i to ne samo za London 2012. Temeljem ovog današnjeg rezultata (još uvijek skromno) vjerujemo u finale ovogodišnjeg A-SP-a, te (ako ih se tamo uopće pošalje) sigurnu medalju na U23. Razlozi zbog kojih se nadamo navedenim velikim uspjesima pokazani su na netom odveslanom SK-u, dok su razlozi za oprez brojni: u prvom redu momci moraju biti zdravi, konkurencija je izuzetna, a onda ih se, s njihovim trenerom, mora pustiti na miru, bez „dobronamjernih“ sugestija o kojima smo i ove godine čuli puno i previše.

...ali vratimo se utrci koja je svakom ljubitelju CRO veslanja podigla puls. Prvih 500 posljednji, drugih 500 posljednji, a onda za njih uobičajeno dizanje tempa. Kad je svima već bila duša u nosu, „Valent & Co unlimited“ počinju s jurnjavom  u tempu 38-40. Naravno nije to bila samo jurnjava bez glave, nakon 1250 metara pratili smo koliko koji čamac prođe metara u sekundi i vidjeli da su u samo par trenutaka samo Poljaci imali bolji, ili isti podatak s našima, svi ostali su bili slabiji. Dok ovo pišemo dijele im se zlatne medalje, čuje se: „... Dejvid Sein, Mertin Sinkovic (čuje se vrisak), Damir Mertin, Valent Sinkovic... winners... Croatia...“  Momci uživajte u svom velikom trenutku, pobijedili ste aktualne svjetske i olimpijske prvake koji su prije ove utrke imali samo jedan poraz, a sada ih imaju tri (ove sezone želimo im još najmanje jedan poraz). To je dovoljan dokaz koliko ste vrijedni i moćni. Čestitamo od srca još jednom!

Glede dvije preostale CRO posade, osvajanjem prvog mjesta u B-finalu vrlo ugodno su nas iznenadili tzv. „mladi“: Janjić, Banovac, Stojčević i Bogdan. Smatramo da se radi o odličnom plasmanu, a posebno ohrabruje da su još jednom, nakon Banyolas-a, pokazali koliko zajedno dišu. Naime, onako borbeno i hrabro, do zadnjeg daha i metra, može veslati samo posada koju čine veslači koji vjeruju jedan u drugog. Prava je šteta što i ove godine ne mogu na U-23 – još jedna medalja tu bi bila na dohvat ruke. Ništa zato, trebaju raditi dalje. Obje regate SK-a pokazale su im koliko su trenutno daleko od svjetskog vrha. Čini nam se da je trenutna razlika cca 12 – 15 sekundi što nije malo, ali je za pametne i uporne, kako veslače, tako i njihove trenere, ovaj podatak pravi putokaz.

Drugi naš četverac, tzv. „teški“, zauzeo je u B-finalu šesto, posljednje, mjesto. Za njih smo pomislili da je prava šteta što je ukinut četverac „sa“, a barem 3-4 puta tijekom svake njihove utrke, sjetili smo se Branimira Vujevića i/ili Ante Kušurina. Ono što smo od njih vidjeli definitivno nije ono što želimo vidjeti. Utrke s najmanjim brojem zaveslaja i s najslabijim ritmom, a u B-finalu nas je najviše deprimiralo to što su, onako tjelesno dobro pripremljeni, u zadnjih 500 metara izgubili i ono slabašno, ali ipak koliko-toliko utješno, peto mjesto. Kod ove posade stvar (trenutno!) uopće ne štima, čamac nema potrebnu brzinu. Ovaj primjer jasno pokazuje da nije baš sve u antropološko-fiziološkim pretpostavkama.  Ipak, naravno, samo blesav čovjek bi se odrekao jednog Nikše Skelina, pa onda i Dragojevića, Urlića i Čavrlja. Radi se o odličnom i vrlo dobrim veslačima koje možda u ovom trenutku treba repozicionirati, a u idućem vremenu svakako bolje iskoristiti.

Na kraju, čisto radi izazova drugima u nekim budućim situacijama (regatama): ajmo pogađati, nama je ovaj put prognoza bila 3/4 točna :-), a ondje gdje smo pogriješili nije nam niti malo žao. Žao bi nam bilo samo kad bi znali da ima netko kome nije drago što se 4X pokazao u tako sjajnom izdanju, ali kako tako glupih, podlih i zločestih Gargamela u našem veslanju  sigurno nema, onda ni tu nema mjesta za žaliti.

Aspiriniks

P.S.  Sjećate se crtića o Štrumfovima? Najzanimljiviji mi je bio onaj štrumf koji uvijek mrzi, pa čak mrzi i to što mrzi. Kako mu je moralo biti teško kada vidi druge Štrumfove radosne i raspjevane? Zato ne žalimo što takvog u CRO veslanju nema.

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"