VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Komentar
18.06.2009. 19:34:30   |  By: Aspiriniks

Imamo komentar na regatu u Splitu i od trenera Baljkasa.

Komentar regate u Splitu

 

Prije pisanja komentara za regatu u Splitu bacio sam oko na moj prethodni komentar regate u Dubrovniku. Istina je da neće biti gorčine kao nakon Dubrovnika, ali četverac je napravio „Deja Vu “ efekt. Nakon Dubrovnika, odveslali  su naši kadeti jako dobro u Makarskoj, a sada sam još pod dojmom slabog  veslanja četverca i dvojca kadeta B. Objašnjavam sam sebi zašto ekipe  pod istim režimom treninga  odveslavaju sasvim  suprotno, od odličnog do jakog lošeg veslanja.   

Pustimo sada analize važno  je nastaviti  raditi dalje,  ali i podsjetiti da imamo sjajnu generaciju kadeta B odnosno 1996 i 1997 godište  koji dolaze. Od njih očekujem  suvereno vladanje dalmatinskim veslanjem. Općenito gledano kadeti su iznimno napredovali. Potrebno je stati na noge  i vidjeti gdje smo bili lani, a gdje smo sada. Istina do cilja je još daleko, ali dobro rade i napreduju. Idemo.

 

1XKBM Adrian Purušić

Izveslano  po dogovoru. Na treningu je zaveslaj sve bolji, a i on  postaje sve više dio broda u kojem vesla. Siguran je u sebe, a ono valjanje na zahvatu sve je rjeđe. Za veslanje samo pohvale i ističe se kao jedan izuzetno pouzdan i motiviran regatni veslač. Još kada ne bih morao često  pitati gdje je bio jutros,  a jučer.

 

1xKBM Jakov Bumbak

Malo tko je vjerovao u Jakova.  Jakov  je cijelu godinu dokazivao na testiranjima da s svojom težinom daje 120% svojih  mogućnosti. Na testu na 2 km, na treningu, bio je bolji od Adriana. I sada u Splitu pobjeda. Jakov je u svakom slučaju jedan od  rijetkih veslača koji već u kadetskom  uzrastu može veslati kvalitetan  zaveslaj. Pobjeda  Jakova je bila čista kao suza i uvjerljiva.

 

2xKBM Adrian Gracin i Bruno Čivljak

Ne treba sporiti da su za pobjedu obojica zaslužna, no moram kazati da to nije jednako dobro veslanje. Bruno je u zadnje vrijeme bio bolestan i neredovit, a Adrian na  svakom treningu napreduje sve više i jednostavno traži da vesla skif već na idućoj regati. Bruno na treningu pokazuje određene slabosti koje se ne vide na regati. Ipak obojica su iznimno napredovala kao malo tko. Pobjeda je bila velika i čestitam im. Volio bih i Bruna više vidjeti u klubu.

                                                                      

2XKBM Duje Bačić i Kristian Bačelić

Drugo mjesto koje ne zadovoljava  nikoga pa ni mene. Veslanje je takvo kakvo je. Ipak treba biti realan i kazati da zaveslaj  nije dovoljno kvalitetan. Napredak kod obojica ne ide  očekivanim tempom. Duje je još kadet B i na godinu, pa ima malo više kredita. Kod Kike se radi o razvoju i treba biti strpljiv. Obojica su iznimno  motivirana  za rad . Može Duje misliti što hoće, ali mora malo pripaziti na jezik.

 

2XKBM Mihovil Škugor Krešimir Mikšić

Nije to bilo dobro. Na moje i njihovo nezadovoljstvo i na treningu ne uspijevamo  ostvariti kvalitetan zaveslaj. Malo mi to smeta. Koliko god pokušavali mijenjati pristup izvođenju zaveslaja i na dalje smo tu negdje daleko od željenog. Krešimir teško shvaća nedostatke zaveslaja, a i Mihovil je usporio u napredovanju. Nije uvijek  redovitost  preduvjet za pobjede kao kod Mihovila. Krešimir se još traži u klubu  i redovitost bi mogla biti bolja. Vjerujem u obojicu posebno kada dogodine ojačaju. Obojica su 1996. godište.

 

2xKAM Bruno Jakelić,  Ivan Horak

Kombinacija koja svakako nije odgovarala Brunu, jer se on vidio u četvercu ( Što bi se usrećio da je bio dio četverca ). Treninzi koje su odradili  zajedno ukazivali su da veslanje neće biti loše. Nije prvo mjesto, ali ja sam zadovoljan  s veslanjem, jer pokazuje koliko je Ivan napredovao. Bruno posljednje dane nije bio redovit ( znaju se razlozi ), ali je i on odveslao vrlo dobro utrku. Pokazuju jednu solidnost u veslanju koje tražim kod svih  ekipa i veslača.

 

4xKAM Filip Grozdanić, Roko Baljkas, Josip Laća, Tome Matešić

Sada dolazi ono najbolje. Šesto mjesto u Dalmaciji. Izgubiti od veslača i ekipa koje samo što se ne prevrnu  na vodi nije laka zadaća. Greške možemo tražiti u  lošem startu, štrokeru s malo treninga, lošem ritmu, lošoj motivaciji. Sve skupa izdrobiš,  izmiješaš i dobiješ jednu agoniju od veslanja koju još sada vidim ispred sebe. Ipak kada ih kritiziram  treba kazati da se  dogodi i loše veslanje, ali ne bi trebalo prečesto. Na treningu su motivirani i uspijevaju odraditi zahtjevnije zadaće, kao što je veslanje u vrlo niskom tempu. Ovaj put to nije išlo. Imaju još regata, da poprave dojam o svojim mogućnostima.

 

Nisu nam veslali Antonio zbog slomljenog prsta, Tome Bačelić zbog iščašenog koljena,  Toni zbog operacije i Dario zbog bolesti. Bilo bi i više bodova no i ovako uz pomoć cura smo dobri.

 

 

TRENER

Robert  Baljkas

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"