VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Komentar
29.04.2009 21:02:26   |  By: Aspiriniks

Viđenje nastupa u Dubrovniku napisao je i trener Baljkas.

Komentar regate u Dubrovniku

 

Put do Dubrovnika bio je izuzetno ugodan kao i autobus. Ne treba naglašavati ljepote Dubrovnika i gostoprimstvo organizatora, ali moram reći glavno da je regata završena. Nisu rezultati bitni već taj cijeli ambijent. Skučeni i prenatrpani prostor s veslačima, brodovima i prikolicama. Frustirajući ponton na kome se nalazi uvijek barem njih trojica kojima je dosadno. Staza uglavnom neregularna. Nikad nisi siguran koja je staza povoljnija pogotovo kada  imamo  vjetra u pramac i morsku struju u krmu. Sve u svemu rezultati koje smo ostvarili barem u konkurenciji kadeta usklađeni su sa mojim dojmom o regati. Pobijedili smo u konkurenciji juniora A , te smo i ukupni pobjednici. Juniorke i juniori sve bolji.

 

1XKAM Ivan Horak

Što reći kada  dvadeset metara prije cilja veslač uhvati „ šopu “ izgubi i medalju i bodove za klub. Ivan je opet vesalo dosta teško, ali brod je išao solidno. Očekivao sam i nadao se jednom kvalitetnom iskoraku koji je bio tu, nadomak. San se nije ostvario i Ivanu ostaju druge regate da pokuša osvojiti medalju i bodove.

 

1XKBM Adrian Purušić

Znao sam da je veslač „ Gusara “  jako dobar i željno sam očekivao ishod utrke. Adrian je vesalo jako dobro, čak koristim riječ odlično. Zaslužio je pohvale jer se borio, a zaostatak bi trebalo lako dosegnuti i prestići.  Očekujem na idućim regatama  još bolje veslanje.

 

1XKBM Adrian Gracin

Unatoč napretku koje iskazuje u svakom treningu Adrian je odveslao jednu trku s nedovoljno dugim zaveslajima. Na taj način nije uopće iskoristio svoju visinu i velike mogućnosti. Realno uspjeh je to što je  došao do cilja i osvojio medalju. Očekujem od njega borbu za bodove i medalje.

 

1XKBM Krešimir Mikšić

Ima tempa, ima zalaganja  no brzina je nedostatna osim za mjesta koja Krešimir osvaja. Pred sam kraj utrke stao je i popravljao  pravac, tako da je i ono malo šanse za bolji plasman nestalo u dubrovačkoj tramuntani. Krešimir se  zadnje dane više  posvetio kormilarenju, pa ne izlazi na vodu dovoljno često.

 

2xKAM Toni Katalinić - Filip Grozdanić

Kao da je ovo nastavak noćne more  koja je prethodila s pijanim državljanima bivše zajedničke države u hotelu i veslanjem četverca. Nemoćno, loše, bez ritma. Izgubiti osim pobjede i bodove od ekipe koju ste pobijedili prije mjesec dana treba umijeti i uspijeti. Malo je reći da sam razočaran. Ipak kada pogledamo redovitost samo zadnjih sedam dana, Tonija i Filipija, postaje barem malo jasnije.

 

2XKBM Antonio Čoga - Kristian Bačelić

Iskreno, nadao sam da je ovo dobra, pobjednička kombinacija. Nisu došli prvi, ali niti veslanje nije bilo onakvo kakvo sam očekivao. Žaliti ne treba jer je cilj ostvaren; bodovi i medalja. Istina htjeli smo zlatnu, no biti će i zlata. Kao da nisu dovoljno vjerovali da mogu doći prvi.

 

2XKBM Dario Dražić - Bruno Čivljak

Sporo kao da će stati pred kraj utrke, ali ipak su ušli u cilj i osvojili medalju. Veslanje nije bilo dobro. Istina vjetar je za njih bio prejak, ali nije opravdanje. Ono što moram uočiti da  ne napreduju koliko sam očekivao prije mjesec dana. Posebno Dario u odnosu na druge veslače. Obojica su tek 12 godišnjaci i imaju još cijeli kredit povjerenja kod mene, nepotrošen.

 

2XKBM Jakov Bumbak - Duje Bačić

Nisu osvojili prvo mjesto. Drugo mjesto, ali veslanje kojem ja ne nalazim prigovora. Borbeno s dugim zaveslajima  koliko im njihove mogućnosti dozvoljavaju. Od početka se vidjelo da veslaju za pobijediti. Njihovo veslanje je jedini ispravni način veslanja regate i  primjer drugim kadetima. U Dubrovniku to nije bio slučaj. Čestitam im na veslanju.

 

4XKAM Bruno Jakelić, Tome Bačelić, Josip Laća, Tome Matešić

Kada ekipa koja pobijedi na prvoj i drugoj regati ne uhvati bodove, odnosno zaostane više od 15 sekundi onda je to loše. Da stvar bude tragičnija  jedan od veslača naivno kaže:“ Pa i nisam se umorio“  kao Bruno. Sve u svemu četverac je bio najava lošeg veslanja kadeta u Dubrovniku. Tišnjani su bolji, no 15 sekundi je ipak previše. Razočaran sam veslanjem, ali i svjestan da naši veslači nisu fizički snažni  kao drugi. Osobno smatram niti ta snaga nije toliko bitna kada se vesla tehnički ispravno i na kraju trke kaže nisam imao više snage za niti jedan dodatni zaveslaj. Čekaju nas nove regate, pa ćemo pokušati uočeno loše u ovoj utrci ispraviti da se veslanje ne ponovi.


Na kraju Roko nije veslao poradi zdravstvenih problema, tako da nisam uspio isprobati dubl s Adrianom. Bit će još šanse i na godine, ako ne već i ovu. Mihovil nam je također bio bolestan, te ga očekujem na treningu.

 

Trener: Robert Baljkas


 

 

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"