VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Nismo prvi: zašto, kako?
08.04.2009 23:58:57   |  By: Aspiriniks

Jučer smo obaviješteni od strane tajnika VSD-a da se desila greška u bodovanju jedne naše posade u disciplini samca za kadete B.
 Rezultati


U ovoj disciplini, naime, prvotno su bodovane tri naše posade koje su svojim plasmanima zaslužile bodove, ali kako se po Pravilima natjecanja VSD-a boduju samo dvije, bolje plasirane, posade jednog kluba u istoj disciplini to nam je po tom osnovu „otpalo“ čak 8 bodova. Sve u svemu konačni poredak je sada promijenjen na način da je ukupni pobjednik II Regate za Kup Dalmacije veslački klub „Jadran“ iz Zadra sa 176 bodova, dok je „Krka“ druga sa 173 osvojena boda. Naravno, iskreno čestitamo susjedima i sportskim prijateljima iz Zadra na postignutom rezultatu i zasluženom peharu za ukupnog pobjednika. Iskreno, mi bi i na idućim regatama Kupa od srca željeli situaciju da imamo tri posade kadeta s kvalitetnim plasmanima (čitaj: veslanjem) u jednoj disciplini, pa neka se i brišu bodovi. Kad gledamo dugoročni interes Kluba, nekoliko bodova više, ili manje, nije uopće važno.

Ne znamo baš točno kako izgleda trenutni poredak klubova nakon dvije održane regate za Kup. Pretpostavljamo da je „Krka“ i dalje prva, te da je JZD sada drugi, jer su ostali klubovi na regati u Šibeniku dosta zaostali iza ovog dvojca. Moguće je da se sve do kraja, odnosno do zadnje utrke na VI Regati za Kup u Kaštelima, neće znati ovogodišnji dobitnik našeg regionalnog natjecanja. Valjda nam se neće zamjeriti ako kažemo da su trenutni kandidati „Jadran“, „Gusar“, „Mornar“ i „Krka“. Ovdje valja reći ono što i inače često ističemo: s obzirom na realna tri domaćinstva (2X Split, 1X Kaštela) i (tek) tri gostovanja (Šibenik, Dubrovnik i Makarska), u Kupu su u stalnoj prednosti  za ostvarenje kvalitetnog plasman klubovi iz Splita, potom s jednom regatom „u domaćoj vodi“ ide „Krka“, dok momci iz Zadra nemaju te bitne komparativne prednosti, bolje reći gube u startu. Zašto je tome tako? Pa jednostavno zato jer je puno lakše organizirati veći broj posada kad ti se vesla „ispred vrata“ između ostalog i zato jer nema problema oko prijevoza. Kup Dalmacije je, naime, regata gdje bodove u većoj mjeri donosi masovnost, nego kvaliteta:  sustav je takav da je važnije osvojiti npr. 30 trećih, četvrtih i/ili petih mjesta koja se boduju, nego 10 prvih. Kad je tome tako, a jeste, onda je jasno da je lakše svakom domaćinu organizirati 30 posada. Gosti će to učiniti nešto teže, a u Kupu su Zadrani stalno gosti.

Sve u svemu, opet ćemo reći da čestitamo tvornici veslanja „Bajlo & son“ na osvajanju II Regate Kupa. Ljudi u Zadru, jednostavno, već dugo vremena rade puno i dobro i tu nema slučaja!

Aspiriniks

P.S. Uvijek nas čudi ostrašćenost s kojom pojedinci, zbog trenutnog probitka, nastoje potražiti nepostojeći trun u oku sportskog konkurenta. Na kraju se pokaže da takvo traženje, u principu, ima jednakog opravdanja kao i dokazivanje da nam je u Kupu nužna disciplina četverca „sa“ za kadete.      

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"