VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Slovenci u Krki
11.03.2009 17:28:38   |  By: admin

Pukli bi da ne kažemo slijedeće: kad bi i političari dviju zemalja razgovarali na način kako su to učinili veslački zaljubljenici ne bi bilo toliko problema s našim pristupnim pregovorima za EU. Naime, bez kompleksa, obje veslačke strane imaju svojih konja za utrku: Slo veslački djelatnici rezultate i znanje, a CRO (Krka) realnu ambiciju i dobro poduprtu želju za sustizanjem onih koji su sada ispred nas. Kasnije se susret dviju strana produžio dugotrajnim srdačnim razgovorom na relaciji Radečić - Čop - Crnogaća koji se protegao skoro u sitne sate srijede.

Šalu na stranu, naši sportski prijatelji iz Slovenije ovih dana su se, nakon par godina Kotora, s kompletnom reprezentacijom vratili Skradinu gdje su opet našli pouzdanu bazu za ovogodišnji pohod na svjetske veslačke vrhove. Kako kaže gosp. Janša: "U Kotoru kad puše onda puše svugdje, a Skradin je već nešto drugo!" Doduše Izok je istakao i slijedeće: "Skradin je zimi očajno mrtav grad, a u Kotoru sve vrvi od studenata i života." Inače, ove godine veslačima "iz zemlje sa sunčane strane Alpa" biti će nešto teže doći do svjetskih medalja, jer više nema čuvenog dubla Čop-Špik. Zapravo i Iztok i Luka su tu, ali ne više s zajedničkim planovima. Ove godine, naime, Svijet bi trebao vidjeti koliko mogu zajedno braća Špik!
Tako se eto desilo da se u svega 20-ak dana u našem Klubu izmijenilo toliko slavnih lica svjetskog veslanja i to iz čak tri zemlje: Njemačke, Hrvatske i Slovenije. Pravo je pitanje da li je moguće i zamisliti da se takvo što desi u nekim medijski istaknutijim sportovima i kakva bi se strka novinarskih uvlakača desila kad bi npr. travnjak na Šubićevu u samo 20 dana posjetili i Mourinho i Capello i Hiddink i Terim, pa još i Ronaldo! Na žalost, mjerila za slične vrijednosti posjednicima novinarskih iskaznica očito nisu ista, a (istini za volju) veslanje na čelu s konzervativcima iz FISA-e malo što čini da se odnosi i mišljenje javnosti promijene u korist pravog sporta.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"