VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Kup Hrvatske-Ogulin-Sabljaci-2023.
09.10.2023. 21:37:23   |  By: Aspiriniks

U nedjelju 08. listopada tekuće godine, u rajskom ambijentu jezera Sabljaci Jezero Sabljaci | Turistička zajednica Grada Ogulina (tz-grada-ogulina.hr) , održana je završna regata za naslov pobjednika Kupa Hrvatske u veslanju.

Među više od stotinu posada iz 18 sudjelujućih klubova našlo se i 7 posada iz Šibenika. VK „KRKA“ je na završnicu Kupa poslala cure u disciplinama skifa juniorki i kadetkinja te dvojca na pariće kadetkinja. Momci su veslali skif i dvojac na pariće kadeta te dvojac na pariće i četverac na pariće mlađih juniora. Posade su u Ogulinu vodili treneri Jovica Krasić i Andrej Milošević, ukupno je osvojeno peto mjesto i to bodovanjem niže navedenih plasmana.

Šime Grubišić i Nato Alfier: osvojeno prvo mjesto i zlatna medalja u disciplini dvojca na pariće za starije kadete čime je na sjajan način okrunjena sezona u kojoj je ova posada nizala pobjedu do pobjede na čemu im valja čestitati! Šime i Nato ovim su novim uspjehom objedinili naslove prvaka RH i osvajača Kupa! U njima dvojici Krka ima posadu respektabilne budućnosti.

Skifistice Tara Doodney i Franka Zorčić osvojile su srebrne medalje svaka u svojem uzrastu – Tara u skifu za starije kadetkinje, a Franka u istoj disciplini, ali u uzrastu starijih juniorki! Njih dvije mogu i bolje, samo je još potrebna veća doza vjere u vlastite mogućnosti!

Lovre Palinić veslao je vrlo hrabro, dobro se snašao na valovitom jezeru te osvojio srebrenu medalju u disciplini samca za kadete. On je dokaz da se vrijednim radom može puno postići.

Max Doodney, Ivan Dželalija, Duje Garma i Šime Slavica natjecali su se u četvercu na pariće za mlađe juniore i osvojili drugo mjesto. Podsjetimo, ista posada je na Hrvatskom veslačkom prvenstvu održanom početkom srpnja također osvojila drugo mjesto, ali u četvercu „bez“ kad im je zlato izmaklo za malko više od jedne sekunde. Sad se priča ponovila – ponovno su bili drugi za velikih/malih 15 desetinki, doduše iza momaka iz Zadra koji su prije 3 tjedna predstavljali Hrvatsku na Balkan Rowing Championships!

U dvojcu na pariće za kadetkinje nastupile su naše „fajterice“ Marijeta Slugan i Rita Eva Ukić i nakon velike borbe s vršnjakinjama i kontra-vjetrom zasluženo se radovale brončanoj medalji. Bravo Marijeta, bravo Rita!

Jedina posada koja nije uzela medalju i to iz pomalo bizarnog razloga bio je dvojac na pariće za mlađe juniore u kojem su veslali Franko Šarić i Jerko Petrović. Bila im je to prva regata na kojoj su nastupali zajedno u dublu. U utrci su do 750 metara bili drugoplasirani i u napadu na prvoplasirane da bi onda sutkinja u gliseru procijenila da su neke posade (ali ne šibenska!) povrijedile Pravila natjecanja, prekinula utrku i sve vratila na početak. U takvoj situaciji naši 15-godišnjaci, u praktično novoj utrci, više nisu imali snage nositi se s godinu starijom konkurencijom.

Ovom Regatom je završena veslačka sezona 2023. godine. Bila je to još jedna jako dobra godina u bogatoj povijesti VK „KRKA“, a s iskustvima iz 2023. bit će manje teško ući u 2024. u kojoj se očekuju novi izazovi za krkašice i krkaše. Sad treba ostati, kao što bi to rekao gosp. nogometni izbornik „skroman i ponizan“ i nastaviti marljivo raditi. Nova iskušenja čekaju, valja im biti dorastao!

Aspiriniks  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"