VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Veslači Krke na Prvenstvu Balkana
19.09.2023. 18:23:31   |  By: Aspiriniks

Proteklog vikenda 6 mladića iz VK „KRKA“, pod vodstvom trenera Milana Radečića, nastupalo je u dresu nacionalne izborne vrste na Balkan Rowing Championships održanom u predgrađu Bukurešta - gradu Pantelimon u Rumunjskoj.

Naši momci nastupali su u tri kombinirane posade s veslačima iz Pule, Osijeka i Dubrovnika. Ovo Natjecanje svi će pamtiti po izvrsnoj organizaciji; maštovitom otvaranju u impresivnom ambijentu, činu proglašenja najboljih, a neki od natjecatelja još i jer su se iz Rumunjske vratili s medaljama.

Najuspješnija naša posada bila je četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Vito Šutalo („Neptun“ Dubrovnik) + krkaši Marko Martinović, Franko Dobra i Jakov Slavica. Od lipnja ove godine kada su formirani pobijedili su oba dana regate na Bledu, pokazali se kao tvrd orah znatno jačim i iskusnijim posadama na Svjetskom prvenstvu u Parizu u kolovozu, a onda su kao krunu ovogodišnjih nastupa zaslužili srebro na Prvenstvu Balkana. U Pantelimonu nije im bilo ni malo lako! U utrci je nastupalo 7 posada: Turci su u svoju posadu uključili sve najbolje što uopće imaju među mlađim juniorima – skulerima, Rumunji su kao domaćini bili posebno motivirani, a o intenzivnom radu s mladima u Bugarskoj, Grčkoj i Srbiji da se i ne priča. Sedma posada, posada iz Sjeverne Makedonije u takvoj konkurenciji nije imala niti malo šanse! Oba dana Natjecanja bilo je jakog vjetra i poprilično valova koji su podjednako smetali svima. Tijekom utrke posade su se izmjenjivale u vodstvu, da bi se u zadnjih 500 metara izdvojili favorizirani mladići iz Turske, a Srbi i Bugari su bili ponešto zaostali iza Rumunja, Hrvata i Grka. U posljednjih 100 metara posada domaćina, pod pritiskom konkurencije i umora, radi uzastopne tehničke greške, a naši i Grci se za drugo mjesto bore do zadnjeg centimetra. Na kraju Turska prva, a Hrvatska druga s jednom desetinkom prednosti ispred Grčke! Čestitamo Viti i društvu, kao i tvorcu posade - treneru Mimi, na zasluženoj medalji!

U dvojcu na pariće veslali su Bartol Medić („Krka“) i Karlo Paunović („Iktus“ Osijek). Veslali su sasvim dobro, ali za velike-male dvije sekunde bili su prekratki za medaljom, tj. zauzeli su četvrto mjesto. Nakon utrke Bartol se požalio da mu nešto nije bilo u redu s desnim veslom, ali bilo je kasno za bilo što popraviti. Ova posada imala je potencijala za željenu medalju, da su bili više zajedno možda bi se naše i njihove želje i ostvarile, ali stjecajem okolnosti našli su se zajedno u čamcu tek neposredno prije odlaska u Pantelimon!

Treća naša posada bila je ona od koje smo najviše očekivali - juniorski četverac bez kormilara u sastavu Adrian Mačina i Fabio Peruško (oba „Istra“ Pula), te Nikola Knežić i Vito Jakoliš (krkaši). Jednostavno rečeno nisu se snašli na uzburkanoj vodi jezera Lacul! Drugog objašnjenja nemamo jer se radi o momcima koji su se nedavno na SP u Parizu pokazali kao vrlo brza i kvalitetna momčad. Šteta, po normalnim okolnostima (čitaj: bonaca) zasigurno bi se borili za medalju, a ovako su bili peti.

Iduće godine BRCh bi se trebao održati u Grčkoj. Nadamo se još boljim plasmanima šibenskih momaka, a možda i cura. Vjeru da se može daje nam podatak iz Krkine povijesti, točnije iz 1980. godine kada su krkaši Branko Marić i Robert Baljkas u dvojcu na pariće za juniore, na Prvenstvu održanom u Splitu, nadmoćno „pregazili“ konkurenciju!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"