VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Bled-Peruća 2023.
12.06.2023. 00:32:17   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Protekli vikend bio je osobito zanimljiv ljubiteljima šibenskog veslanja: sportski odlikaši, njih ukupno 6 (Franko Dobra, Marko Martinović, Jakov Slavica, Vito Jakoliš, Nikola Knežić i Bartol Medić) testirali su svoju spremnost na trodnevnoj „2023 Bled International Regatta“, dok su mlađi i početnici nastupali na Regati za „Mini kup Dalmacije 2023.“ na jezeru Peruća. Nekim juniorima koji ovaj put nisu bili sasvim spremni za okršaje na Bledu trener Radečić dao je dan (zasluženog) odmora.


U rajskom ambijentu Bleda Franko, Marko i Jakov pojačani s Vitom Šutalom, sportskim kolegom iz VK „Neptun“ Dubrovnika (pobjednik u skifu na nedavnoj „JUMBO“ regati“) nastupali su kao reprezentativna posada u disciplini četverca na pariće za mlađe juniore i skoro pa doslovno „pomeli“ konkurenciju iz Austrije, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Srbije. Dva finala i dvije zlatne medalje, te odluka izbornika da će posada, bez potrebe za daljnjim ispitima, u rujnu zastupati Hrvatsku u Rumunjskoj na „Balkan Rowing Championships“ uzročno – posljedično više su nego povezani.

Vito Jakoliš i Nikola Knežić, s kolegama iz VK“Istra“ (Fabio Peruško i Adrian Mačina) kao članovi novoformiranog juniorskog četverca bez kormilara imali su zadatak na Bledu pokazati da li se na njih može računati za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu (Vaires sur Marne, 02. – 06. kolovoza 2023.). Kao i mlađi im kolege odveslali su četiri utrke (eliminacije i A-finala). U subotu su bili drugoplasirani iza četverca Mađarske koji je na nedavnom Europskom prvenstvu bio treći, dok su u nedjelju odveslali još bolje i osvojili prvo mjesto. Kao šlag na tortu došla je odluka izbornika da će posada u ovom sastavu nastupiti u Francuskoj. Posebno je lijepo istaći da će nakon Pekinga, Rio de Janeira i Tokija, šibenska mladost nastupati na još jednoj predolimpijskoj regati. Naime, Vaires će 2024. biti poprište olimpijskih natjecanja u veslanju, te kajaku i kanuu, a svjetska juniorska prvenstva redovno služe kao generalne probe spremnosti organizatora!

Naš Bartol Medić u hramu svjetskog veslanja nastupio je u klupskoj kombinaciji s kolegom iz Splita (VK “MORNAR“) Teom Draškovićem u disciplini dvojca na pariće za juniore. Prvog dana plasirali su se u A-finale i zauzeli šesto mjesto, što im nije uspjelo drugog dana. Čini se kako se radi o kombinaciji koja se složila samo za tu priliku, te da će Bartol svoju vizu za Svjetsko prvenstvo morati potražiti u nekoj drugoj posadi i u nekoj drugoj prilici.

Kao što smo već u uvodu istakli, dok su naši najbolji veslači odmjeravali snage u Sloveniji, oni mlađi i oni neiskusniji veslali su podno Dinare i Svilaje i pokazali kako šibensko veslanje osim sjajne prošlosti i sadašnjosti ima i sjajnu budućnost. U konkurenciji 10 klubova osvojili su daleko najviše bodova u uzrastima mlađih i starijih kadeta! Tu nema potrebe isticati imena koja ćemo u budućnosti zasigurno isticati kao osvajače medalja na puno jačim regatama, dovoljno je reći da je njih 30-ak, od najmlađih Stipe i Karla, do onih nešto (malo) starijih pokazalo da u Krkinoj svići ima ulja i da će ta svića trajati i trajati!

Posebno zahvaljujemo gđi. Jasmini Simović Medica na ustupljenim fotografijama.

Aspiriniks


  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"