VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
EP Brive 2023
25.05.2023. 00:25:56   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Kraj prošlog, kao i početak tekućeg tjedna, bio je ispunjen trima veslačkim događajima u kojima su sudionici bili članovi (i članice dakako!) najstarijeg i najuspješnijeg sportskog kluba u Šibeniku. Podsjetimo, u subotu 20. svibnja vrlo uspješno je odrađena regata za „Kup Dalmacije 2023.“ u Kaštelima, a u ponedjeljak 22. svibnja Krka je dobila Nagradu Šibensko-kninske županije kao najviše priznanje Županije povodom (prvih) 100 godina od osnivanja.
Treći događaj kojeg svakako valja zabilježiti je nastup nacionalnog četverca na pariće na „European Rowing Under 19 Championships“ koje je 20. i 21. svibnja održano u Francuskoj (Brive-La-Gaillarde). Ponosimo se činjenicama da je u sastavu četverca veslao naš Bartol Medić, te da je posadu na velikom Natjecanju vodio glavni trener Kluba gosp. Milan Radečić. U strašnoj konkurenciji posada iz 13 zemalja našima je veliko („A“) finale izmaklo za samo 3 sekunde, da bi u malom („B“) finalu bili u borbi s Francuskom sve do zadnjih 500 metara. U cilj su ušli kao drugoplasirani uspjevši se oduprijeti žestokom napadu Grčke, dok posade Švicarske, Estonije i Ukrajine nisu imale šanse ozbiljnije im se primaknuti. Kao komentar trenera Radečića možemo istaći da je prava šteta što posada nije imala više zajedničkih treninga jer bi onda i plasman bio bolji, ali neovisno o toj činjenici opći dojam je vrlo povoljan.

Bartola i njegove kolegice i kolege u Klubu tek čekaju još tri vrhunca ovogodišnje sezone, od kojih je prvi nastup na Prvenstvu Hrvatske početkom srpnja u Zagrebu, a onda i borba za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu – predolimpijskoj regati u Parizu (početak kolovoza), te nastup na Prvenstvu Balkana u Bukureštu (sredina rujna). Poželimo im dobro zdravlje i uspjeh u školi, a onda će i veslački rezultati biti onakvi kakvima se nadamo!

Aspiriniks


  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"