VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
V.K. „KRKA“ na „CROATIA OPEN REGATTA”
18.04.2023. 09:30:34   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Proteklog, ponešto kišovitog, vikenda dvije veslačice i 14 veslača V.K. „Krka“, pod vodstvom trenera Radečića i Krasića, nastupalo je na vrlo jakoj međunarodnoj regati održanoj u Zagrebu pod tradicionalnim nazivom „CROATIA OPEN REGATTA“. Na trodnevni izlet u naš glavni grad, radi nadmetanja s posadama iz 10-ak europskih zemalja, treneri Radečić i Krasić poveli su 16 trenutno najkvalitetnijih krkašica i krkaša među kojima troje kadeta, 9 mlađih juniora i 4 juniora. Odmah kažimo kako je osvojeno 5 zlata, te po dvije srebrne i brončane medalje, a tko i kako je nastupao pročitajte u osvrtu niže.U uzrastu kadetkinja/kadeta Krku su zastupali Tara Doodney, Šime Grubišić i Nato Alfier.

Zbog velikog broja prijavljenih natjecatelja u skifovima (50-ak ) i dvojcima na pariće veslali su po skupinama od 6-7 čamaca. 

Tara je veslajući u samcu i ovog puta pokazala elegantan = učinkovit zaveslaj koji ju je doveo do prvog mjesta.

Nato i Šime su u samcima bili drugoplasirani dok su u nedjelju veslajući u dvojcu na pariće osvojili zlato.

Kod kadeta medalje ne govore puno same za sebe, ali činjenica da bi s postignutim rezultatima naša trojka u disciplini samaca i dvojaca na pariće bila plasirana u muško, odnosno žensko A-finale, (među 6-7 najboljih), čak i da su se provodile eliminacijske utrke, samo po sebi dovoljno govori o njihovim trenutnim vrijednostima i perspektivi.

U disciplini dvojaca na pariće za mlađe juniore veslali su Marko Martinović i Franko Dobra kao prva posada, te Jakov Slavica i Duje Garma kao druga posada, u disciplini četveraca na pariće Jakov, Marko, Franko i Duje kao prva posada, te Šime Slavica, Franko Šarić, Jerko Petrović i Max Doodney kao druga posada, dok se u disciplini samaca natjecao Ivan Dželalija.

Ako smo kadete najavili kao one koji dolaze i obećavaju, onda za naše mlađe juniore možemo reći da su već otvorili vrata međunarodne scene, odnosno da su (i) na ovoj Regati pokazali kako „KRKA“ već sada ima posade za ozbiljne međunarodne nastupe. Kada na tako jakom natjecanju suvereno uzmeš dva zlata (po jedno u dvojcu i četvercu na pariće), jednu broncu u dvojcu, te jedno četvrto mjesto u četvercu onda se nema što reći osim bravo i nastavite tako i dalje!

Naime, među 40-ak dvojaca, a nakon eliminacijskih utrka, oba su naša dvojca ušla u A-finale gdje su briljirali pobjedom (Franko i Marko), odnosno trećim mjestom (Jakov i Duje). U disciplini četveraca, među 15 prijavljenih posada, prva posada Kluba osvojila je zlato (Jakov, Marko, Franko, Duje), a druga posada ( Šime S., Franko Š., Jerko, Max) četvrto mjesto.

U zaista brojnoj konkurenciji Ivan u skifu nije uspio proći do finala, ali svakako je zaslužio doći na Jarun na ogled s međunarodnom konkurencijom.

U konkurenciji juniora (cure i momci uzrasta 17 – 18 godina) imali smo Franku Zorčić, Bartola Medića, Nikolu Knežića i Vitu Jakoliša.

Franka je drugog dana Regate nastupila u dublu s kolegicom Nikom Iveković (VK „ZAGREB”) i kao posada HVS 2 osvojila brončanu medalju uz napomenu da su pobijedile posadu HVS 1.

Među momcima je najveći uspjeh postigao Bartol osvojivši zlato i to kao član reprezentativne posade četverca na pariće.

Nikola je u dvojcu na pariće bio prvi u B-finalu s kolegom iz Karlovca, ili ukupno sedmi među 22 dubla.

Vito, slično kao i mlađi mu kolega Ivan, nije uspio ući u finale samaca, ali je svojim radom svakako zavrijedio dolazak i nastupna na ovoj regati.

Zanimljivo je reći kako su klubovi iz Dalmacije osvojili ukupno 23 medalje, od kojih sama Krka navedenih 9 ili 40-ak % uz napomenu da su zlata osvajale još samo posade susjednog V.K. „DUPIN” iz Tisnog (jedna zlatna medalja u ženskom kadetskom samcu), te V.K. „JADRAN” iz Zadra (dvije).

Iduća regata na kojoj će nastupati krkašice i krkaši bit će 4. regata za „Kup Dalmacije 2023.“ koja će se za dva tjedna održati u Makarskoj. Po svemu sudeći na ovu regatu neće poći Franka i njezini kolege na koje gosp. Zdravko Mikšić, izbornik reprezentacije, računa za nastup početkom svibnja u Minhenu - na neslužbenom prvenstvu Europe.

Posebno zahvaljujemo vodstvu i osoblju hotela „JARUN”, Krkine stalne baze u Zagrebu, na susretljivosti i pomoći i izvan uobičajenih hotelskih regula, mami Slavica koja je u nedjelju između eliminacijskih i finalnih utrka u rekordnom roku uspjela posušiti odjeću mokru od kiše, te svima poznatom Joti (OKK „D. Petrović”) na ustupljenom kombi-vozilu!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"