VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Trening na ergometrima – pitanje mentalne izdržljivosti
09.11.2022 21:57:41   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Početkom ovog tjedna trener Radečić je obradovao nekolicinu svojih mladih pulena najavom treninga na veslačkim simulatorima - ergometrima na dionici od 6 kilometara.


Izabrani veslači (Franko, Marin, Nikola D., Marko, Max, Bartol, Nikola K. i Duje), oduševljeni idejom, početkom treninga najprije su se okupili oko trenera koji im je objasnio što se želi postići ovakvim treningom i što očekuje od svakog od njih. Onda se prišlo zagrijavanju (3 km), pa mrvica predaha za gutljaj vode, da bi se potom nakon trenerovog „SAD!“ začula zaglušujuća buka 8 ergometara. Svi su krenuli žestoko, nakon minute-dvije počeo je frcati znoj, računala su svakom pokazivala koliko još do željenog kraja ... oko polovine dionice lica su postala crvena, ali su mladi krkaši baš u tom dijelu, kad su mišići zakiseljeni i umor već velik, pokazali hrabrost i ustrajnost tj. krkaško srce. Izdržali su do kraja, nije bilo rezignirajućeg odustajanja i svi su postigli svoje najbolje rezultate na čemu im čestitamo najprije jer nisu odustali, a onda i što su „preživjeli“ teški ergometarski ispit psihofizičke izdržljivosti. Naime, onaj tko ovakav tjelesni i mentalni napor nije iskusio teško može i zamisliti što sve čovjek može izdržati. Osim Franka i gore imenovanog društva isti trening, samo u jutarnjim satima, obavio je i Vito koji je također pokazao da može i hoće! Bravo!!!

Dok je ekipa jurcala na erometrima, članovi škole veslanja i ostali regatni veslači/veslačice imali su svoje zanimacije: neki su veslali, neke (cure) su trčale do točke okretišta „Ljuba žice“, iza čega su slijedile vježbice u Klubu (npr. 150 čučnjeva)... sve u svemu još jedan sadržajan dan u najstarijem i najuspješnijem šibenskom sportskom klubu.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"