VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Hrvatsko veslanje na BRCh u Višegradu
09.09.2022 23:12:24   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Ove, 2022. godine, nakon više od 3 desetljeća, hrvatske veslačice i njihovi kolege veslači nazočni su na tako eminentnom natjecanju kao što je Balkan Rowing Championships.


Nekad se nastupalo u sastavu reprezentacije bivše države, a ovih dana pod stijegom Hrvatske. Ovogodišnje Natjecanje održava se u Višegradu drugog vikenda u rujnu, a na njega je u grad poznat po ćupriji iz romana "Na Drini ćuprija" Ive Andrića doputovala skupina koju čini 30-ak veslačica i veslača, te njihovi treneri i članovi vodstva.
Sam put od Zagreba preko Slavonskog i Bosanskog Broda, Tuzle, i Sarajeva do Višegrada, dug 500 kilometara ili nešto više od 11 sati vožnje (sjajnim) autobusom po ne baš sjajnim BiH cestama, proteklao je u veselom ozračju uz šale, zadirkivanja i pjesme poput "Nitko mi neće ovaj dan pokvarit". Iz Zagreba se pošlo oko 8 sati, a u Višegrad se stiglo nešto iza 19 sati gdje su cure i momci smješteni u čuvenom "Andrićgradu", osmišljenom i financiranom od strane Emira Kusturice, inače velikog ljubitelja veslanja, 
Među spomenutih 30-ak veslačica i veslača svoje mjesto u izbornoj vrsti zasluižio je krkaš Nikola Knežić i to u disciplini dvojac na pariće za mlađe juniore zajedno s kolegom Petrom Simone iz Rijeke (VK "Jadran"). Posadu vodi Milan Radečić trener VK "Krka" koji je zadovoljan radom momaka ohrabrenih međusobnom sinergijom i dobrim izdanjima na pripremama obavljenim u Zagrebu, pa onda i uvjerljivom pobjedom na međunarodnoj regati u Mariboru. Spomenimo da nam je žao što je NIkola jedini od veslača iz Dalmacije u Višegradskoj ekspediciji, svi ostali (i ostale) su iz klubova s kontinenta, te Istre i Rijeke. 
Petak je iskorišten za trening i upoznavanje sa stazom, obilazak Višegrada i fotografiranje nadomak čuvene Ćuprije Mehmed-paše Sokolovića, te nazočnost na svečanom otvaranju BRCh. 
Za konkurente u svojoj disciplini "naša"  posada ima mladiće iz BiH, Bugarske, Grčke, Rumunjske, Srbije i Turske. Subota će im biti zahtjevan dan jer se, na mirnoj vodi rijeke Drine i kvalifikacije i finala održavaju u razmaku od samo nekoliko sati. Kad već spominjemo mirnu vodu Drine spomenimo da će hidroelektrane koje se nalaze uzvodno i nizvodno od veslačke staze zaustaviti svoj rad dok traje Natjecanje!
Nikoli i Petru, kao i svim ostalim našim posadama poželimo sreću, a o plasmanima ćemo već izvijestiti!  
Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"