VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Nikola Knežić u izbornoj vrsti -Maribor -2022.
28.08.2022 14:55:40   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju       Zadnji kompletni tjedan vrućeg kolovoza tekuće godine mladi, 16-godišnji, Šibenčanin Nikola Knežić, na poziv Izbornika Hrvatskog veslačkog saveza prof. Darka Mikšića, proveo je izvan Šibenika na pripremama za nastup na Balkan Rowing Championships koje će se drugog vikenda u rujnu održati u Višegradu (BiH). Zajedno s Nikolom pripremama je nazočio i glavni trener V.K. „KRKA“ gosp. Milan Radečić koji je od strane Izbornika zamoljen da nadzire i usmjerava rad kombiniranog dvojca na pariće. Naime, uz štrokera Nikolu, u dvojcu je zaslužio veslati još i Petar Simone, njegov vršnjak iz V.K. „Jadran“ Rijeka.  


     Nakon kratkog razdoblja usklađivanja šibensko-riječkog zaveslaja Izbornik je posadi i treneru naložio nastup na izbornoj utrci u kojoj su sudjelovala još tri klupska dubla (dva iz Zagreba i jedan iz Osijeka). Prema unaprijed predviđenim pravilima pobjedniku izborne utrke pripala bi čast predstavljanja Hrvatske baš u dvojcu, dok bi ostale posade trebale tražiti svoje mjesto u četvercu, ili osmercu.  Prema riječima trenera Mime „naš“ se dvojac odmah u startu odvojio od ostala tri konkurenta, te je veslajući u tempu 33-34 zaveslaja u minuti, na kraju odnio uvjerljivu pobjedu s 20-ak sekundi prednosti pred drugoplasiranom posadom!

          Poslije izborne utrke Nikola i Petar nastavili su s radom u očekivanju nastupa u Sloveniji na tradicionalnoj međunarodnoj regati u Mariboru (26. – 27. kolovoza). Prvog dana regate održan je „Mladinski šesteroboj“ pokrajina i to po dvije iz Austrije i Italije, te po jedna iz Slovenije i Hrvatske (Istra i Hrvatsko primorje). Tu je Petar veslao u (posuđenom) skifu i zauzeo drugo mjesto. U subotu, drugog dana, momci su trebali pokazati tko je gazda među 20 prijavljenih dublova… i zaista su to i pokazali! Veslalo se po skupinama od po pet i lijepo je reći da je šibensko-riječka kombinacija postignutim rezultatom 6:56:3 „pregazila“ konkurenciju. Za ilustraciju koliko su bili bolji od ostalih kažimo da su iza Nikole i Petra drugi najbrži u dublu bili veslači iz Slovenije (Halleger i Zorman) s rezultatom 7:13:1! Kako nam je kazao trener Mime bilo je nešto kontra vjetra, ohrabrujuće je da je pobjeda ostvarena s prosječnih 31-32 zaveslaja u minuti, a još više je ohrabrujuća njegova izjava da je zadovoljan proteklim veslačkim tjednom rada s povjerenom mu posadom.

          Nakon Maribora momci su se vratili kućama da bi se, nakon tjedan dana odvojenog rada, opet našli u Zagrebu na završnim pripremama za nastup na tako izuzetno jakom natjecanju kao što je Veslačko prvenstvo Balkana.  Bit će jako zanimljivo za vidjeti kako će se posada snaći i koji će plasman ostvariti u srazu s vršnjačkom konkurencijom iz BiH, Bugarske, Grčke Rumunjske, Srbije i Turske. Koliko su jaki Grci, Rumunji, Srbi i Turci i koliko pozornosti pridaju radu s posadama mlađih uzrasta najbolje pokazuje podatak da su na nedavno održanom Svjetskom juniorskom prvenstvu (Varese, Italija) osvojili ukupno čak 11 medalja, a Grčka je s 3 zlata i jednom broncom bila ekipni pobjednik Prvenstva! Sretno Nikoli i Petru u Višegradu, kao i svim ostalim našim posadama!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"