VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Kup Dalmacije-Posedarje, 2022.
22.06.2022 20:13:13   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju                Posljednja, peta po redu, ovogodišnja regata za „Kup Dalmacije 2022.“ održana je 19. lipnja na mirnoj površini Novigradskog mora s bazom za čamce i logistiku Regate u Posedarju.


 Naravno je da krkašice i krkaši nisu propustile/i priliku po prvi put natjecati se s kolegicama i kolegama iz ostalih 12 klubova sudionika Kupa u novom ambijentu. Naime, po prvi put je jedna veslačka regata održana (kako piše sveznajuća Wikipedia) na prostoru koji je  „... vrlo složen, posebit, privlačan i izuzetno osjetljiv, specifičnih reljefnih, geoloških, hidroloških, klimatskih i bioloških obilježja. Zaista, moglo bi se reći da je najznačajnije otkriće Regate upravo taj prostor koji, čak i više nego jezero Peruća, veslačkim posadama pruža mogućnost nesmetanog ljetnog treninga sve manje mogućeg na obalama turističko-nautičkih središta.

               Treneri Radečić, Krasić i Milošević na nedjeljni izlet u Posedarje poveli su ukupno trideset i dvoje natjecatelja, od čega 5 cura (nedostajale su Sara Slugan i Marta Budimir), te 27 momaka (nedostajao je Niko Lucić koji se oporavlja od bolesti) razvrstanih u 18 posada i 13 disciplina koji su činili dio velikog skupa od preko 400 veslačica i veslača. Lijepo je odmah istaći da je u/na Novigradskom moru „ulovljeno“ čak 11 zlatnih i dvije srebrne medalje, a osvojena su još i po dva četvrta i peta mjesta, dok je borba našeg vrijednog Vite Jakoliša za što bolji plasman u juniorskom samcu završila kupanjem tj. prevrtanjem.  

               Više smo puta u ranijim napisima istakli kako veseli činjenica da u 99-godišnjoj Krkinoj svići uvijek iznova ima mladog ulja što se i ovom prilikom nedvojbeno očitovalo u činjenici da su i ovom prilikom mlađi i stariji kadeti u školskim „GIG“ četvercima osvojili prva mjesta, a jednako tako i Šime Grubišić i Tara Doodney u samcima za mlađe kadete i kadetkinje. U mlađem sastavu GIG-a sjedili su kormilar Luka Leo Batinica, te veslači Matija Diklić, Luka Papak, Nato Alfier i Lovro Palinić, dok su stariji sastav činili Marijeta Slugan kao (glasna!) kormilarka i „četiri cilindra“: Lovre Papak, Vice Morić, Vice Alfier, te Ivano Zorica. Srebrom su se okitili Jerko Petrović i Jakov Mikulandra u kadetskom dvojcu na pariće, kao i Franko Šarić u samcu za starije kadete. Posebno, kao šlag na torti, valja istaći da je „KRKA“ ukupni pobjednik ovogodišnjeg Kupa u uzrastima mlađih i starijih kadeta!

               Tri prva mjesta, svatko u svojoj skupini samaca za mlađe juniore,  uvjerljivo su osvojili Marko Martinović, Nikola Knežić i Franko Dobra. Prvi u dvojcu na pariće, jednako tako uvjerljivo, bili su Filip Šarlija i Jakov Slavica! U četverac na pariće mlađih juniora treneri su posjeli posadu u sastavu Max Doodney, Duje Garma, Šime Slavica i Marin Trzin što se pokazalo punim pogotkom jer je navedeno društvo u furioznom finišu osvojilo prvo mjesto uz komentar trenera Radečića „Kad je Max unutra posada vrijedi 20% više.“ Na kraju, ali ne i najmanje važna (dapače!) Franka Zorčić, bila je daleko ispred sportskih suparnica u disciplini samca za mlađe juniorke.

               Od trojice starijih juniora u samcima uvodno smo spomenuli Vitu Jakoliša, a u samcu tog uzrasta veslali su još i Bartol Medić i Tonko Bogdan. Bartol je prikazao još jednu sjajnu epizodu potpunom dominacijom koja je rezultirala zlatnom medaljom, dok je Tonko bio peti.

               Aurora Lučev je u skupini zajedno s Frankom bila četvrta, a četvrto mjesto osvojili su još i Nikola Dobre i Alberto Rossini u dvojcu bez kormilara za mlađe juniore. Pete su bile borbene Marijeta Slugan i Rita Eva Ukić u kadetskom dvojcu na pariće - cure koje lijepo veslaju, ali im je ovog puta za nešto više nedostajalo snage.

               Za dva tjedna od regate u Posedarju održat će se na Jarunu Hrvatsko veslačko prvenstvo na koje će treneri povesti 20-ak najboljih veslačica i veslača. Bit će zanimljivo vidjeti tko će sjediti u kojoj posadi, a navijači ponajviše očekuju da svoje vrijednosti (čitaj: perspektivu) u prvom redu potvrdi sedmorka koja je Krku i CRO-reprezentaciju nedavno predstavljala na Bledu!

Aspiriniks

 

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"