VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Jumbo 2022.
09.06.2022 20:41:06   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Veslačice i veslači V.K. „KRKA“ zadnja tri dana prvog tjedna mjeseca lipnja boravile/i su u Zagrebu radi sudjelovanja na 24. međunarodnoj veslačkoj regati „JUMBO“.


Treneri Radečić, Krasić i Milošević na put u Zagreb poveli su 16 momaka i četiri djevojke s ciljem da se oni mlađi navikavaju na jaku međunarodnu konkurenciju, dok su oni malo stariji trebali utvrditi koliko su napredovali u odnosu (u prvom redu) na posade iz Hrvatske jer je Regata bila svojevrsno kvalifikacijsko sito za ulazak među kandidate za sastav izborne vrste.

         Prvi cilj je u cijelosti ispunjen, drugi djelomično, a o svemu se niže može pročitati nešto malo više, ali prethodno treba istaći kako su uvjeti za veslanje bili vrlo zahtjevni – u zraku puno vlažnih celzijusa, a na površini jezera puno previše dosadnih alohtonih lopoča. Na ono prvo (vlažni celzijusi) nije se dalo utjecati, osim pomicanjem početka i kraja utrka što ranije, odnosno što kasnije. Na ono drugo bi se i te kako dalo utjecati, ali je nadležnoj Ustanovi očito nevažno što lopoči ometaju sigurnost veslačica i veslača, te regularnost utrka, a jezero Bled na kojem nema ni „L“ od lopoča im je očito predaleko da bi vidjeli kako se problem rješava.

         U svakom slučaju u uvodno opisanim uvjetima daleko najbolje plasmane ostvarili su mlađi juniori Nikola Knežić i Filip Šarlija. Najprije su prvog dana Regate veslali, zajedno s klupskim kolegama Jakovom Slavica i Markom Martinović, u četvercu na pariće i osvojili srebrne medalje – bili su drugi među 9 prijavljenih posada. Potom su, drugog dana Natjecanja, ova četiri momka sjeli u dvojce na pariće. Nikola i Filip su u jednoj od šlager disciplina Regate u tijesnoj borbi za svaki metar jarunske staze, među 29 prijavljenih posada, uspjeli osvojiti zlatnu medalju, dok se godinu mlađi Jakov i Marko nisu uspjeli plasirati u A-finale, ali su zato u B-finalu bili sigurno prvi.

        Vrlo dobre nastupe zabilježili su i mlađi junior Franko Dobra koji je zauzeo četvrto mjesto među 18 prijavljenih skifista (bronca mu je izmakla za 6 desetinki), te junior Bartol Medić koji u konkurenciji 33 juniorska samca nije uspio ući u A-finale – potpuno iscrpljen od vrućine i žestoke bitke u eliminacijskoj skupini bio je četvrti u B-finalu. U istoj konkurenciji nastupili su i vrijedni Tonko Bogdan i pouzdani Vito Jakoliš, obojica stariji juniori prve godine, ali se nisu uspjeli plasirati u finalna natjecanja.

        Franka Zorčić na Regati se natjecala u samcu za mlađe juniorke. Na žalost, nije uspjela ući u A-finale što se od nje očekivalo i što ona zasigurno može. Međutim njezini ovogodišnji nastupi mogli bi se najslikovitije opisati kao „toplo – hladno“. Unatoč vrućini, ovaj put, ostavila je dojam „hladno“.

       Medalju i to onu srebrnu u malobrojnoj konkurenciji osvojile su juniorke Marta Budmir i Sara Slugan što je ovim djevojkama bio prvi susret s natjecanjem u tzv. rimen veslanju. Tara Doodney u samcu kadetkinja bila je peta u A-finalu među čak 27 skifistica u svom uzrastu.

        Jakov Mikulandra, Franko Šarić, Ivano Zorica i Šime Grubišić bili su treći u B-finalu među 16 posada četveraca na pariće za starije kadete. Franko je drugog dana veslao u samcu za starije kadete u kojem je uspio proći u A-finale, ali više od toga se u ovom trenutku od ovog sjajnog momka nije moglo očekivati. Jakov i Šime su također veslali još jednu disciplinu i to dvojac na pariće za starije kadete , gdje se među 33 posade nisu plasirali u A završnicu već su u B-finalu bili peti. Četvrtom članu četverca Ivanu bila je ovo prva regata u tzv. glatkom čamcu, jer je do sada veslao samo u školskom GIG-u.

        Boje i ugled Krke branili su još i Duje Garma i Marin Trzin kao treća posada Kluba u dvojcu na pariće za mlađe juniore, ali unatoč iskazanoj borbenosti i korektnom veslanju nisu uspjeli zabilježiti neki bolji plasman. Alberto Rossini i Nikola Dobre imali su, jednako kao i kolegice im Sara i Marta, debitantski nastup u dvojcu bez kormilara za mlađe juniore – uspjeli su ući u B-finale.

         Narednog vikenda, dok budete čitali ove retke,  krkašice i krkaši nastupat na čak dvije regate istovremeno. Na Bledu će se okušati Franka, Nikola, Filip, Jakov, Marko, Franko i Bartol. Franka, Nikola i Filip, pozvani na Regatu od strane izbornika, imat će izuzetnu čast prvog nastupa u dresu s nacionalnim grbom! Na ovu čast će Franko, Jakov, Marko i Bartol pričekati do iduće godine – vrijeme radi za njih! Ostala mladost, Krke, njih tridesetak, poći će prema Vrlici i jezeru Peruća kako bi se natjecala na prvoj ovogodišnjoj regati za „Mini-kup Dalmacije“.

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"