VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Prva regata "Kupa Dalmacije 2022." -Split, 13.03.2022.
03.04.2022 20:27:11   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

      U subotu 13. ožujka 2022. godine održana je u Splitu prva regata za „Kup Dalmacije 2022.“. Radi se o Natjecanju koje kroz 6 regata (Split, Šibenik, Dubrovnik, Makarska, Kaštela i Zadar) već tradicionalno okuplja veslačice i veslače iz svih 11 klubova Dalmacije. 


Po za veslanje vrlo povoljnim meteo-uvjetima, od 9 do 13 sati, veslačice i veslači, njih ukupno 301, natjecale/i su se u ukupno 35 utrka i 25 disciplina. Među njima se našla i brojna ekspedicija iz Šibenika. Kako već 99-godišnja tradicija najstarijeg šibenskog kluba nalaže, krkašice i krkaši svojski su se borili za boje svoga Kluba i Grada, pa evo i njihovih plasmana: 

 • Matija Diklić, Luka Papak,Lovre Palinić, Luka Leon Batinica i Marijeta Slugan (korm.), disciplina GIG za mlađe kadete: prva utrka u životu i odmah zlatne medalje za polaznike Krkine škole veslanja ispred vršnjaka iz Splita, Zadra, Makarske i Kaštela! I te kako vrijedno je istaći da su Matija, Luka, Lovre, Leon i Marijeta zaslužena odličja primili iz ruku veslačkog vanzemaljca Valenta Sinkovića! 
 • Šime Grubišić, samac za mlađe kadete: Šime je već rutiner na domaćim veslačkim stazama, zlatna medalja i naizgled laka pobjeda za koju se ipak trebalo pomučiti, doduše više na treninzima, nego na samoj utrci! 
 • Lovro Papak, Vice Morić, Vice Alfier, Ivano Zorica i Lovre Tošić (korm.), GIG za starije kadete: ono što smo gore napisali za Matiju & Co. važi i za ovu posadu – prvi put na utrci i odmah zlatni, ali ono što nas veseli nisu (samo) te zlatne medalje koliko saznanje da u obje posade ima vrlo talentiranih i radišnih momaka! 
 • Jakov Slavica, Franko Dobra, Filip Šarlija i Nikola Knežić, četverac na pariće za mlađe juniore: zlatna medalja zaslužena u izvrsnoj utrci izvrsnih mladića koji su s svojih 15-16 godina već poprilično iskusni, ali tek ove godine trebaju naznačiti što se od njih može očekivati u godinama koje slijede! 
 • Gabrijel Mečev i Marko Rossini, dvojac na pariće za mlađe kadete: srebro za naše dječake Gabrijela i Marka koji su se svojski borili s konkurencijom i nisu odustajali do samoga cilja! 
 • Tara Doodney, samac za mlađe kadetkinje: ovog puta drugoplasirana, ali skrećemo pozornost kako je uistinu riječ o veslačkom dragulju s kojim treba raditi i kojeg vrijedi čekati! 
 • Vito Jakoliš, samac za starije juniore: srebro za snažnog momka Vitu koji će Krki i te kako trebati u osmercu 2023. godine! 
 • Jerko Petrović, Franko Šarić, Lovre Tošić i Jakov Mikulandra, četverac na pariće za starije kadete: treće mjesto i brončana medalja… što reći osim da se i ovdje radi o vrlo perspektivnim mladićima koji će zasigurno izrasti i vrijediti i za međunarodne oglede! 
 • Duje Garma, Marko Martinović, Šime Slavica i Max Doodney, četverac na pariće za mlađe juniore: brončana medalja, odlična utrka, za prvoplasiranima („ljutom“ konkurencijom, ali i prijateljima iz vlastitog Kluba) zaostali su 7,5 sekundi… za Duju i ekipu važi geslo: „Kad bude više mišića bit će i sjajnijih medalja!“! 
 • Nikola Dobre i Alberto Rossini, dvojac na pariće za mlađe juniore: brončana medalja… ono što je napisano za Jerka i društvo vrijedi od riječi do riječi i za Nikolu i Alberta, a koliko će napredovati ovisi samo o njima! 
 • Bartol Medić i Tonko Bogdan, dvojac na pariće za juniore: četvrto mjesto za dva uistinu vrijedna momka, bronca im je izmakla za 9 desetinki sekunde i to samo zato jer su se kasno sjetili da barem u zadnjih 100 metara treba podići broj zaveslaja. 
 • Sara Slugan, samac za starije juniorke: četvrto mjesto naše talentirane Sare ostvareno u srazu s trenutno tjelesno jačim konkurenticama! 
 • Aurora Lučev, samac za mlađe juniorke: četvrto mjesto za samozatajnu djevojku kojoj ne nedostaje upornosti! 
 • Marijeta Slugan i Rita Eva Ukić, dvojac na pariće za mlađe kadetkinje: djevojčice koje su (kao i naše ostale cure) ukras i dobre duše Kluba… ovog puta bile su pete, ali u njihovom uzrastu plasmani ionako nisu važni!  
 • Toni Ivanda i Marin Trzin, dvojac na pariće za mlađe juniore: na kraju peti uz napomenu da se radi o novoformiranoj posadi u kojoj je Marinu ovo bila prva regata u životu, obojica će zasigurno napredovati jer za to imaju sve preduvjete! 
 • Marta Budimir: samac za starije juniorke: šesto mjesto s kojim Marta zasigurno nije zadovoljna jer ona svakako može bolje!  
 • Nikoleta Grubišić: samac za mlađe kadetinje: djevojčica koja je na mirnoj površini mora u uvali Spinut imala veslačko krštenje… došla je do cilja što joj je i bio zadatak!  

               Zaključno, može se reći kako treneri Milan Radečić i Jovica Krasić rade mukotrpan, ali i sjajan, posao s novim generacijama krkašica i krkaša. U Splitu je osvojeno ukupno 10 medalja i to četiri zlatne,  tri srebrne i tri brončane, „Krka“ je osvojila naslov najuspješnijeg kluba u uzrastu mlađih kadeta i ukupno treće mjesto među 11 sudjelujućih klubova. Međutim, više od navedenih odličja zaljubljenike u Šibenik i šibensko veslanje može radovati činjenica da je i ova regata pokazala kako se u Krkinu sviću svake godine iznova nadolijeva vrhunsko ulje! Kad već spominjemo vrhunsko ulje valja reći da je ŠI- ekspedicija u Splitu bila oslabljena za tri njegove sjajne kapi koje bi ukupan broj medalja svakako povećale… naime, opravdano nisu nastupili Franka Zorčić, Niko Lucić i Nato Alfier! 

               Iduća regata, kao druga etapa Kupa Dalmacije, održat će se u Šibeniku 27. ožujka, na regatnoj stazi u Zatonu, pa stoga već sada pozivamo sve zainteresirane do posjete natjecanje mladih u sportu koji je Hrvatskoj donio toliko europskih, svjetskih i olimpijskih medalja. 

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"