VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Veslali smo na Neretvi
12.10.2021 00:00:36   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Nakon nekoliko godina pauze krkašice i krkaši posjetili su Metković radi sudjelovanja na veslačkoj regati „3. Mini kup Veslačkog saveza Dalmacije za 2021."


Prava je šteta što je kiša praćena burom malo pokvarila ugođaj Natjecanja kojeg su vrijedni domaćini iz V.K. „Neretvanski gusar“ sjajno organizirali. Međutim, kad se zna da je veslanje sport u prirodi, a veslačice i veslači po prirodi stvari nisu sportski odgojeni u „svili i kadifi“ nego su puno bliže odgoju po danskoj varijanti odrastanja, onda je jasno da je sve proteklo u najboljem redu.

Kao što je to već najavljeno na www.vkkrka i FB stranici V.K. „KRKA“ treneri Jovica Krasić i Ivica Ban na izlet u Metković poveli su skupinu koju su činile tri cure i 12 momaka koje/i su veslale/i raspoređene/i u 10 disciplina. Na ovom mjestu uobičajeno nastavljamo s pregledom plasmana šibenskih posada na nekom natjecanju, bilo po redoslijedu, bilo po postignutom uspjehu, ali ovaj put ćemo zanemariti uobičajen postupak pa ćemo najprije istaći Ritu i Marijetu kojima je veslanje na Neretvi bilo prvo regatno iskustvo u životu.

1.       Rita Eva Ukić i Marijeta Slugan: prva regata i prva medalja, ona brončanog sjaja! Njima dvjema najvažniji je zadatak bio uopće doći do cilja veslajući rijekom uzvodno. Svojski su se borile da se domognu cilja, u čemu su uspjele a da pri tome nisu puno niti griješile u tehnici i praćenju što je razlog  za veliko zadovoljstvo njihovim nastupom. Bravo cure, sad će sve biti barem psihološki, lakše!!!

2.       Tara Doodney: prva je od naših izišla na start i tijekom utrke bila toliko brza da ju je kamera Veslačkog saveza Dalmacije (kojom se od ove godine snima i na FB VSD-a prenosi svaka utrka) uspjela „uhvatiti“ tek u cilju daleko ispred suparnica! Naime, kamerom se pratila grupa tj. ostatak Tarine konkurencije da bi na kraju ispalo da je zlatna cura bila daleko ispred svih. Tara je nedvojbeno veliki potencijal i samo o njoj ovisi hoće li se razvijati prema vrhunskoj, ili prema rekreativnoj razini. 

3.       Šime Bilić i Marko Martinović: drugi u redoslijedu nastupa posada Krke, a na kraju treći u dvojcu na pariće za starije (A) kadete. Zadnja rečenica u osvrtu na Tarin nastup potpuno se može primijeniti i na ovu dvojicu iznimno perspektivnih momaka!

4.       Jakov Mikulandra: drugi u utrci skifova A kadeta. Odličan nastup s razmjerno malim zaostatkom za vršnjakom iz HVK „Gusar“ (Duje Sirić) koji je po svemu pokazanom ove godine možda i najbolji skifista u svom uzrastu.

5.       Lovre Tošić: u svojoj grupi skifova za starije kadete zauzeo je drugo mjesto i pokazao da je već sasvim dobro ovladao veslačkom tehnikom… još da mu je dodati koji kilogram mase bilo bi još bolje.

6.       Šime Grubišić: Šime je tek B-kadet, a već je prilično iskusan i zna što kad i kako treba napraviti. Snažno i žustro krenuo je od počeka, odmah se odvojio od konkurencije i tako veslao do samog kraja, a na kraju uvjerljivo prvi!

7.       Marko Rossini: B-kadet, ali godinu mlađi od Šime. Osvojio je brončanu medalju. Od njega se, kako bude rastao (i odrastao) tek očekuje napredak.

8.       Franko Šarić i Niko Lucić: prvi put zajedno u glatkom (regatnom) čamcu na jednom natjecanju. Do sada su pobjeđivali u školskom čamcu (GIG-jola), a sada su imali prilike vidjeti koliko je regatni čamac nestabilniji od onog školskog. Osvojili su brončanu medalju.

9.       Filip Šarlija i Nikola Knežić, te Bartol Medić i Tonko Bogdan: spominjemo ih zajedno iako su veslali u odvojenim skupinama discipline dvojac na pariće za mlađe juniore. Obje posade pokazale su uistinu dobro i u odnosu na konkurenciju dominantno  veslanje, što je puno važnije od zlatnih medalja koje su osvojili!

Što na kraju reći? Zadovoljni smo napustili Matković i gostoljubive domaćine jer je i ova regata pokazala koliko je potencijala u šibenskoj veslačkoj mladosti, a također i koliko je već trenerskog rada uloženo kako bi se njihov potencijal počeo pravilno razvijati. Kad „metkovskoj“ skupini pridodamo (veću) skupinu onih koje/i su ostale/i u Šibeniku, onda se s pravom možemo nadati najboljem u godinama koje slijede. Doduše, ne treba zaboraviti da će se nešto pitati i sportske prijatelje izvan staze, a  konkurente na stazi. Naime, od Baranje preko Zagreba i Rovinja, pa dalje prema jugu do Dubrovnika, puno je izuzetno talentirane hrvatske veslačke mladosti i svi vrijedno rade! Kad je o radu i talentu riječ, na dan kad se održavala regata u Metkoviću, Roko iz Splita i Davor iz Zagreba osvojili su u dvojcu na pariće brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u Minhenu na čemu im od srca čestitamo!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"