VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848




V.K. „KRKA“ na Hrvatskom veslačkom prvenstvu 2021.
21.09.2021 00:54:21   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju                Proteklog tjedna, od četvrtka 16. rujna do nedjelje 19. rujna, Zagreb je (opet) bio središnje mjesto tuzemnih veslačkih zbivanja. 


Naime, na Jarunu je u ovom periodu održano 31. (78.) nacionalno veslačko prvenstvo koje je okupilo preko tisuću veslačica i veslača svih uzrasta iz svih hrvatskih klubova pa tako i iz šibenske Krke. Osim naših trenera, veslačica i veslača, vrijedi istaći da su u Zagrebu svoje značajne uloge imali član Uprave Krke Željko Trzin kao veslački sudac, te Dražen Crnogaća predsjednik Krke  kao predsjednik Vijeća klubova Hrvatskog veslačkog saveza.

               Na put u srijedu, dan prije početka samog Natjecanja, pod vodstvom trenera Milana Radečića, Jovice Krasića i Ivice Bana krenulo je pet djevojaka, te 18 mladića. Neposredno prije odlaska na put glavni trener V.K. „KRKA“, svima poznati Mime, rekao nam je kako su i cure i momci radili vrlo marljivo, da će u Zagrebu nastupiti raspoređeni u 9 disciplina, ali i da s njima treba biti vrlo strpljiv jer se najbolji njihovi rezultati očekuju tek za dvije do četiri godine: „... ali nikad se ne zna, možda već sada netko iznenadi!“. Završetak najvažnije nacionalne regate potvrdio je Mimine riječi u cijelosti i pokazalo kako zaista treba strpljenja, ali i da je već sada bilo sjajnih krkaških epizoda. Stoga, da ne dužimo previše, za zainteresirane kojih u Šibeniku sasvim sigurno ima velik broj i koji čine onu tihu navijačku većinu, evo plasmana redom kako je koja posada nastupala.

1.       Tara Doodney: peta u samcu za mlađe (B) kadetkinje! Cura za koju se još do prije 20-ak dana dvojilo da li će uopće moći odveslati tri teške utrke u tri dana njezine discipline, pa time ima li uopće smisla već ove godine povesti je na tako ozbiljno Natjecanje, pokazala je kako ima „štofa“, odnosno da uz pravilan rad može postići puno – tj. osvajati medalje. U kvalifikacijama nije odmah uspjela proći u veliko „A“ finale, što joj je pak uspjelo u repesažnoj utrci. U samom finalu počela je jako dobro, da bi tijekom utrke „padala“ onako kako je kopnila njezina snaga. Svakako, Tara je zaista velika nada na koju u nadolazećim godinama treneri trebaju obratiti posebnu pozornost!

2.       Jakov Mikulandra: nije se plasirao među 12 najboljih skifista u uzrastu starijih kadeta! Valja odmah reći da je to momak koji je tek ove godine počeo s malko ozbiljnijim veslačkim treningom, te da se do ovog Prvenstva nikad nije natjecao u skifu. U konkurenciji 30 prijavljenih u njegovoj disciplini najprije je uspio pobijediti u svojoj eliminacijskoj skupini, da bi potom u četvrt-finalu zauzeo četvrto mjesto – nedovoljno za ulazak u polufinale gdje su prolazila samo po tri prvoplasirana veslača iz svake od četiri četvrtfinalne skupine. U svakom slučaju ostavio je jako dobar dojam, a kad se zna da će on i iduće godine imati pravo veslati u uzrastu starijih kadeta onda se njegov ovogodišnji odlazak u Zagreb može doživjeti kao isplativa investicija posebno u cilju stjecanja neophodnog iskustva.

3.       Marko Martinović i Ivan Dželalija: nastupali su u disciplini dvojca na pariće za starije kadete i to kao druga posada Krke (KRK2) i to među čak 24 prijavljene posade. U polufinale su uspjeli ući tek kroz repesaž, ali dalje i više nisu mogli. Njihov odlazak na Prvenstvo opravdan je činjenicom da su obojica mladići koji će idućih godina značajno obogatiti konkurenciju za budući Krkin osmerac!

4.       Franko Dobra i Jakov Slavica: nastupali su kao KRK1 u disciplini dvojca na pariće za starije kadete. Za razliku od kolega iz KRK2 Franko i Jakov su u svijetu CRO-veslanja već počeli izgrađivati pozicije u svom uzrastu - njima nije bila potrebna muka repesaža jer su bez problema pobijedili u svojoj eliminacijskoj skupini i tako izravno ušli u polufinale. U polufinalu su bili drugi samo s sekundom zaostatka iza pobjednika, da bi onda u velikom „A“ finalu uzeli „drvenu“ medalju, ili četvrto mjesto. Šteta, ali u konkurenciji trenutno puno snažnijih vršnjaka nije se moglo više. Do medalje su ih dijelile samo dvije sekunde! Koristimo priliku istaći da su u ovoj disciplini pobjedu odnijeli sjajni mladići iz V.K. „Dupin“ iz Tisnog Dominik Obratov i Adrian Belakušić na čemu im čestitamo!

5.       Duje Garma, Šime Bilić, Šime Slavica i Alberto Rossini u Zagrebu su veslali kao KRK1 u disciplini četverca na pariće za starije kadete u kojoj je V.K. „KRKA“ imala još jednu posadu i to u sastavu Toni Braica, Nikola Dobre, Toni Ivanda i Max Doodney (KRK2). Nastup ovih 8 momaka opisujemo pod istim rednim brojem jer je sudbina htjela da se nađu zajedno u jednoj od tri moguće eliminacijske skupine u kojoj je KRK1 za nekoliko desetinki bila brža od KRK2 zbog čega su štroker Max i društvo morali u repesaž, pa onda s jednom utrkom viška ići u polufinale u kojem se, umorni od repesaža, nisu uspjeli probiti do velikog „A“ finala. Ipak, beskompromisnim napadom u zadnjih 100 metara „B“ finala zauzeli su prvo mjesto, ili ukupno sedmo među 15 posada. KRK1 je u „A“-finalnu utrku ispraćena kao i gorespomenuti dvojac na pariće Franko&Jakov s potajnim nadama u osvajanje medalje, ali su i oni u  žestokoj borbi s konkurencijom iz Zagreba, Pule, Rijeke, Zadra i Splita, uspjeli doći tek do „drvene“ medalje. Za oba naša četverca vrijedi rečenica trenera Krasića koja zapravo ohrabruje nade u budućnost: „Pa ovim našima u usporedbi s konkurencijom fali jedno 40-50 kila mase po posadi!“

6.       Šime Grubišić: baš kao i nešto starije mu kolege Franko i Jakov, te Alberto, Max i društvo, „mali Šime“ je u svom uzrastu dovoljno kvalitetan da se već u eliminacijskoj utrci i tako jakog natjecanja kao što je nacionalno Prvenstvo može odmah izboriti za nastup u polufinalu. U polufinalnoj utrci kišnog petka bio je drugoplasiran što je bilo sasvim dovoljno za ostvariti pravo veslanja u subotnjem velikom finalu u kojem se u zaista neizvjesnoj borbi za odličja  uspio izboriti za broncu. Uz manje „šetanja“ i zapinjanja veslima po bovicama koje obilježavaju stazu možda je mogao biti i srebrni, ali kad se zna da je treće mjesto osvojio na način da je suparnika iz V.K. „Trešnjevka“ (ZG) pretekao u zadnjih 20-ak metara 500 metara duge staze onda s broncom i Šime i Klub mogu i moraju biti zadovoljni.

7.        Aurora Lučev, Marta Budimir, Franka Zorčić i Sara Slugan: nakon sasvim korektnog veslanja zauzele su četvrto mjesto u četvercu na pariće za mlađe juniorke. Medalja im je pobjegla za malo više od dvije sekunde. Sjajno je imati te dobre i vrijedne cure u Klubu kojima je odlazak na Prvenstvo bio nagrada za sav uloženi rad!

8.       Frane Papak i Tonko Bogdan veslali su u skifovima za mlađe juniore. Obojica su, svaki u svojoj eliminacijskoj skupini, zauzeli treće mjesto što nije bilo dovoljno za ući među 12 najboljih. Naime, zbog zgusnutog programa Natjecanja i velikog broja prijavljenih skifista u njihovom uzrastu nije bila predviđena mogućnost veslanja repesaža pa su tako i Frenki i Tonko ostali bez mogućnosti popravnog ispita svojih trenutnih sposobnosti. Iduće godine Frenki će se natjecati u konkurenciji lakih juniora (veslači tjelesne mase do 67,5 kg) primjerenoj njegovoj konstituciji, dok će vrijedni Tonko morati tehnički dotjerati svoj zaveslaj kako bi u starijem uzrastu (p)ostao konkurentan.

9.       Nikola Knežić i Filip Šarlija: dva vrijedna momka s kojima je trener Mime pokušao učiniti nešto više barem u jednoj tzv. rimen disciplini i to baš u dvojcu bez kormilara za mlađe juniore. Nitko od njih nije očekivao ulazak u A-finale, nego samo da pokažu svoju karakterističnu borbenost. Bili su prvi u B-finalu, ali više od tog plasmana vrijedi naglasiti da se radi o dvojici zaista primjernih momaka!

10.   Franka Zorčić i Sara Slugan, kao objektivno brži dio gorenavedenog četverca naših djevojaka, natjecale su se i u konkurenciji dvojaca na pariće. Od svih Krkinih veslačica i veslača one su jedine nastupale u dvije discipline! Najprije su u eliminacijama osvojile prvo mjesto u tijesnoj borbi s curama iz Rijeke, da bi im onda  u velikom „A“ finalu Riječanke vratile dug, a onda se tu našla još i trenutno brža posada V.K. „Istra“ iz Pule tako da su Franka i Sara osvojile broncu ispred djevojaka iz Osijeka, Zagreba (dvije posade), Zadra, Splita i Vukovara.

               Što na kraju zaključiti? U proteklih nekoliko godina V.K. „KRKA“ se uglavnom orijentirala na izdvajanje najboljih pojedinaca radi stvaranja ozbiljnog međunarodnih plasmana što je i rezultiralo zlatom s Europskog prvenstva 2017. godine, pa onda s jednim četvrtim, dva sedma mjesta i jednim osmim mjestom 2017., 2018. i 2019. godine na svjetskim prvenstvima u Litvi, Češkoj i Japanu. Sad trenere u Klubu čeka veliki sustavan rad s vrlo perspektivnim i vrijednim momcima i curama rođenima 2006. – 2009. godine s ciljem ponovnog stvaranja najmanje jedne svjetski vrijedne posade. Uopće ne sumnjamo da će, uz malko nužne sreće, u tome i uspjeti!

              Na kraju kraja: veeeeeliko hvala OKK „Dražen Petrović“ (čitaj: Josipu Milakoviću – Joti) na posuđenim kombi-vozilima bez čije pomoći bi put u Zagreb, kao i vožnja od hotela do staze, bili puno skuplji i kompliciraniji. 

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  







Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"