VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
„KRKA“ na regati „Croatia Open“
06.07.2021 01:58:40   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Veslačice i veslači V.K. „KRKA“ i ove su godine zastupale/i svoj klub na jakoj regati „Croatia Open“ održanoj 03. i 04. srpnja 2021. na regatnoj stazi „Jarun“ u Zagrebu.


Treneri Radečić, Krasić i Ban na put su poveli 19 krkašica i krkaša i te kao dvadesetog člana ekspedicije mladog Nikolu Šeparovića, inače člana V.K. „Ošjak“ Vela Luka, koji se u Šibeniku pripremao za Regatu radi zajedničkog nastupa u kombiniranoj posadi dvojca na pariće s Filipom Gligićem.

Pođimo redom kako su naše cure i naši momci nastupali u subotu, pa onda i u nedjelju.

1.       Toni Braica: trebao se natjecati u samcu za starije („A“) kadete, ali mu je pri zagrijavanju puklo veslo zbog čega, u nedostatku vremena za zamjenu vesla, nije mogao nastupiti u utrci.

2.       Franko Dobra i Jakov Slavica, Šime Slavica i Alberto Rossini, te Duje Garma i Max Doodney: prvog dana Natjecanja utrkivali su se s vršnjacima u disciplini dvojca na pariće za „A“ kadete i bili vrlo dobri: Franko i Jakov su osvojili brončane medalje, dok su drugi i treći naš dvojac bili prvi i drugi u B-finalu.

3.       Franka Zorčić i Sara Slugan, te Marta Budimir i Aurora Lučev: nastupile su u dva dvojca na pariće za mlađe juniorke u kojoj su disciplini Franka i Sara osvojile pomalo razočaravajuće četvrto mjesto i „drvenu medalju“, dok su Marta i Aurora bile šeste u B-finalu.

4.       Tonko Bogdan i Nikola Knežić bili su treći u B-finalu dvojaca na pariće za mlađe juniore, dok su u istoj disciplini i u istoj utrci B-finala Frane Papak i Filip Šarlija zauzeli peto mjesto. Obje posade su novoformirane i od njih se u budućnosti očekuju bolji plasmani.

5.       Filip Gligić i Nikola Šeparović u vrlo zahtjevnoj i uzbudljivoj kriterijskoj utrci u kojoj su do zadnjih 200 metara veslali jako dobro i imali drugo mjesto, na kraju su u cilj ušli kao trećeplasirani.

6.       U nedjelju su kadeti nastupali u četvercima na pariće. Jedan četverac kao KRK1 činili su Alberto Rossini, Franko Dobra, Jakov Slavica i Šime Slavica, dok je KRK2 činila posada u sastavu Duje Garma, Šime Bilić, Ton Ivanda i Max Doodney. Alberto i njegovo društvo u odličnoj i ravnopravnoj utrci s ostalima u A-finalu zauzeli su drugo mjesto, dok je tzv. „Dujin“ četverac u istoj utrci bio peti.

7.       U nedjelju su Franka, Sara i Marta veslale u samcima za mlađe juniorke. Na kraju je Sara zauzela četvrto mjesto, a Franka šesto u A-finalu, dok je Marta bila treća u B-finalu. Cure svakako moraju i mogu bolje!

8.       Nedjeljni dio Regate završen je bitkom juniorskih četveraca na pariće u kojoj je kombinirana posada sastavljena od veslača Krke (Filip Gligić), Ošjaka (Nikola Šeparović), Trešnjevke (Luka Jurčić) i Jaruna (Nikola Varat), uvjerljivo pobijedila i time osigurala pravo na nastup na izbornoj utrci za sastav reprezentacije koja će predstavljati hrvatsko veslanje na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Bugarskoj (Plovdiv, 11. – 15. kolovoza).

Kao zaključak može se reći da su se ciljevi postavljeni pred odlazak u Zagreb uglavnom ispunili. Naime, prvi cilj je bio da Filip s kolegom s Korčule izbori pred-ulaznu kartu za sastav izborne vrste, dok je drugi cilj bio vršenje uvida u trenutne sposobnosti mladih šibenskih posada prije rujanskog nastupa na Hrvatskom veslačkom prvenstvu (Zagreb, 16. – 19. rujna). Filip i Nikola su pokazali da znaju i mogu i to kako u dvojcu, tako i u četvercu na pariće, te ih sada očekuju sedmodnevne pripreme za izbornu utrku koja bi se trebala 13. srpnja održati u Zagrebu. Cure su malo podbacile (zbog toga ono „uglavnom“), a mlađi juniori odveslali sukladno svojim trenutnim mogućnostima. Što se, pak, najmlađih tj. naših kadeta tiče, jako veseli reći kako je njihov napredak u odnosu na prošlu godinu upravo izvanredan! Sad su to već posade čiji je zaveslaj počeo izgledati „kao pravi“ (čitaj: tehnički dotjeran), koje se mogu ravnopravno utrkivati s vršnjacima i koje obećavaju da će već iduće godine, a za 100-godišnjicu (2023. godine) svakako, najstariji šibenski sportski klub imati i te kako dobar osmerac mlađih juniora!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"