VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Jumbova regata 2021.
08.06.2021 00:54:50   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

Prvog vikenda u lipnju ove godine u Zagrebu je održana još jedna veslačka regata, ovaj put ona tradicionalno posvećena uspomeni na veslačkog entuzijasta Julija Borošu - Jumba.


 Osim posada iz svih hrvatskih veslačkih klubova, sjajno organiziranu Regatu (hvala V.K. „Jarun“ i VSZ) pohodile/i su i veslačice i veslači iz Šibenika čiji treneri nisu htjeli, a u dva slučaja nisu niti smjeli, propustiti priliku za utrkivanje s uistinu brojnom tuzemnom konkurencijom. 

U prikazu plasmana šibenskih armova počnimo od onog uvodno navedenog „nisu smjeli“. Naime, ova Regata bila je od strane izbornika gosp. Darka MIkšića označeno kao kriterijska za sastave juniorske i mlađe-juniorske izborne vrste pa su na nju s posebnim očekivanjima stigli naš juniorski skifista Filip Gligić, te mlađe juniorke Franka Zorčić i Sara Slugan u dvojcu na pariće. Dakle, Filip je prvog dana (subota 05. lipnja) veslao u skifu gdje ga je u postizanju rezultata adekvatnog njegovim trenutnim sposobnostima spriječio stanovit zdravstveni problem. Cure su taj dan iskoristile za nastup u četvercu na pariće zajedno s kolegicama Martom Budimir i Aurorom Lučev i osvojile brončanu medalju s vrlo malim zaostatkom za drugim mjestom.  

Drugog dana, u nedjelju 06. lipnja, Filip je u pokušaju da prebriše loš dojam prvog dana imao nastupiti u kombiniranom dvojcu na pariće zajedno s kolegom Nikolom Šeparovićem iz V.K. „Ošjak“ iz Vele Luke. Eliminacijsku utrku odveslali su koliko je trebalo za ući u A-finale, a onda su u finalu, po velikom pljusku, pokazali da imaju reprezentativnog potencijala osvojivši drugo mjesto i zaostavši samo 98 stotinki sekunde iza pobjednika (kombinirani ZG sastav „Mladost“ – „Trešnjevka“). Franka i Sara su u nedjelju nastupile u „svom“ dvojcu i odmah u kvalifikacijama pokazale „tko su gazdarice“, a onda su u A-finalu uvjerljivo pobijedile. Opisanim nastupima Filip i Nikola zaslužili su priliku za novo dokazivanje u borbi za reprezentativni dres i to na regati na Bledu koja će se održati već krajem tekućeg tjedna, dok su cure nedvojbeno trenutno glavne pretendentice za nastup u dublu na Prvenstvu Balkana.  

Od nastupa ostalih posada posebno vrijedno je istaći da su kadeti pokazali značajan napredak u odnosu na svoje ranije nastupe u Zagrebu i ta činjenica osobito veseli. Tako je Šime Grubišić u disciplini samca za B-kadete (12 godina i mlađi) sigurno osvojio prvo mjesto, dok su posade oba četverca na pariće pokazale da se i te kako mogu nositi s vršnjacima iz Hrvatske. Dapače, četverac KRK1 u sastavu Jakov Slavica, Franko Dobra, Duje Garma i Šime Slavica sudjelovao je u jednoj od najdramatičnijih subotnjih utrka gdje su 5 od 6 čamaca u zadnjih 200 metara utrke, među kojima i naš, uletjeli skoro potpuno poravnati. Naši su momci na kraju završili kao peti, ali to nije slabo nego ohrabrujuće peto mjesto! U B-finalu iste discipline nastupila je posada KRK2 (Alberto Rossini, Šime Bilić, Marko Martinović i Max Doodney“) koja je na kraju, s zaostatkom od samo 17 stotinki iza prvoplasiranih, zauzela drugo mjesto tj. ukupno osmo među prijavljenih čak 19 četveraca! 

Mlađi juniori, kao i kolegice im Franka, Sara, Marta i Aurora, uspjeli su ući u A-finale četverca na pariće (posada Tonko Bogdan, Roko Rupić, Luka Bedrica i Bartol Medić) gdje su zauzeli peto mjesto. Treba istaći i nedjeljni plasman borbenog i vrijednog Tonka Bogdana koji je u samcu bio peti, odnosno ukupno jedanaesti među 33 prijavljena skifista njegova uzrasta. Na regati su još nastupali Krkini mlađi juniori Filip Šarlija i Nikola Knežić u dvojcu na pariće, te Frane Papak u samcu u istom uzrastu, ali nisu uspjeli ostvariti zapaženiji plasman. 

Na kraju vrijedi spomenuti da su u petak 04. lipnja, pauzu između dva treninga na Jarunu krkašice i krkaši iskoristile/i za posjet Muzeju krapinskih neandertalaca. Također, na kraju, ali ne i najmanje važno Uprava V.K„Krka“ želi posebno zahvaliti 

  • ravnatelju Gimnazije Antuna Vrančića gosp. Zoranu Smoliću i predmetnim profesorima našeg Filipa bez čijeg razumijevanja taj mladić ne bi mogao sportski napredovati;  

  • školi košarke „Dražen Petrović“, točnije Josipu Milakoviću-Joti, na ustupljenim kombi-vozilima bez kojih bi putovanja izvan Šibenika bila puno skuplja! 

  • Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"