VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Veslačice i veslači napokon na treningu
26.02.2021 20:55:58   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju        Odlukom Stožera civilne zaštite od 12. veljače 2021. godine od zabrane treninga izuzeti su tzv. „vodeni sportovi“ što su veslačice i veslači diljem Hrvatske jedva dočekali. Tako su i šibenske veslačice i veslači napokon iz kućnih uvjeta, u kojima su, koliko se moglo, trenirali po SMS-uputama, počeli koristiti blagodati šibenskog zaljeva. Raduje što su se treningu vratili svi bez iznimke, a raduje i to što su i njihovi roditelji pružili potporu svojoj djeci u nastavku treninga.


          Osim krkašica i krkaša na „Šibensko more“, zajedno s svojim trenerima, radi obavljanja jednotjednih priprema za ovogodišnja najvažnija natjecanja, spustilo se i 40-ak perspektivnih cura i momaka iz čitave Hrvatske, svi predvođeni izbornikom CRO-veslačke vrste prof. Darkom Mikšićem.  U razgovoru s izbornikom saznali smo da se pripreme odvijaju u najboljem mogućem redu, da je vrijeme idealno za obavljanje dva dnevna treninga, te da se temeljem brzina po čamcima već može reći kako će Hrvatska i ove godine imati vrlo jake juniorske armove. U prvom redu tu se misli na stasitog Roka Boškovića lanjskog brončanog na Europskom prvenstvu u samcu, a naziru se i posade vrlo dobrih dvojca i četverca na pariće (scull), te četverca bez kormilara.

          S obzirom da se za subotnje popodne najavljuje bura juniori će prije bure, već nakon treninga u subotu ujutro, napustiti Zaton u kojeg bi već u nedjelju uvečer trebalo stići 15-ak naših seniora predvođenih braćom Sinković.

U skupini s juniorima tijekom tjedna na izmaku našle su se i mlađe seniorke među kojima i sestre Jurković koje će i dalje nastaviti s radom u Zatonu jer treba se što bolje pripremiti za sudar s strašnom svjetskom konkurencijom u kvalifikacijama za odlazak na Igre u Tokiju. Kvalifikacijska regata planirana je za 16. – 18. svibnja u Lucernu. Koliko je jaka i brojna konkurencija u svjetskom veslanju govori i mišljenje da je odlazak na OI jednako teško izboriti kao što je teško izboriti plasman u A-finale olimpijskog natjecanja.

          Zajedno s našim curama i momcima u prvoj polovici ožujka Zaton će pohoditi i nekoliko najboljih slovenskih i mađarskih seniorskih posada pa je temeljem ove najave prilika reći da se ovih dana u Skradinu već nalazi velika skupina veslačica i veslača iz Slovenije, Slovačke i Estonije. S obzirom na ovu činjenicu vesele najave izgradnje hangara i ostalih veslačkih sadržaja u tom lijepom mjestu na obali Krke. Ne sumnjamo da će uvjeti na vodenoj površini ljepotice Krke, zajedno s uvjetima na njenoj obali, privući i druge brojne i jake reprezentacije poput Njemačke, Rumunjske, Poljske… da umjesto u aktualni Portugal dođu tamo gdje im je puno bliže, a (ne sumnjamo) i puno ljepše!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"