VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Skif brončani, a osmerac peti na EP
28.09.2020 21:16:34   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Kao što smo već javljali proteklog vikenda održavano je u Beogradu Europsko prvenstvo u veslanju za juniore na kojem se okupilo 426 veslačica i veslača iz  27 europskih zemalja + Turska.


Hrvatsku veslačku izbornu vrstu na ovom velikom Natjecanju predstavljalo je ukupno 24 veslačice i veslača + kormilarka osmerca, raspoređenih u 8 posada, a među njima i mladi krkaši – članovi osmerca Mario Budimir i Mate Papak. Ovim je nastavljen dugogodišnji niz sudjelovanja Krkinih veslača/veslačica na velikim kontinentalnim i svjetskim natjecanjima što ispunjava zadovoljstvom svakog ljubitelja šibenskog veslanja!

Finalnog dana Natjecanja u tzv. velikom A-finalu u disciplini samca Hrvatska je imala svog aduta u petoj stazi, mladog i izrazito stasitog Roka Boškovića koji je u reprezentaciju došao iz HVK „Mornar“ iz Splita. Nadali smo se dobroj utrci, ali ono što je taj 17-godišnjak pokazao nadmašilo je naša očekivanja. Od početka utrke bio je „unutra“, veslao je odlično, vrlo angažirano i pametno. Tek ga je u zadnjih 100-tinjak metara malo „stisnuo“ četvrtoplasirani momak iz Turske, ali može se reći da medalja ipak ni jednog trenutka nije došla u pitanje. Čestitamo Roku i svima zaslužnima za ovaj veliki uspjeh uz napomenu da su i prvak Europe iz Francuske i doprvak iz Rumunjske godinu stariji od njega što je u juniorsko-adolescentskom uzrastu sportaša i te kako značajno.

Malo iza skifista, kao šlager čitavog natjecanja, na startu se našlo najboljih 6 osmeraca među kojima u stazi šestoj i Crni labud iz Hrvatske – čamac s osam momaka i kormilarkom spremnima za bitku. Uz naše čast zaveslati u A-finalu imali su još osmerci Srbije, Rumunjske, Rusije, Češke i Ukrajine. Na žalost na stazi je puhao kontra-vjetar koji je upravo odgovarao snažnim Rusima, Česima i Ukrajincima, za razliku od naše u prosjeku vrlo lagane posade. Na početku utrke Rusi su odmah preuzeli vodstvo, a odmah za njima su hitali Česi i Ukrajinci, pa se na pola staze već  formirao konačni poredak. Bilo je očito, naime, da će Rusi biti prvi, Česi drugi, a Ukrajina treća, samo je bilo pitanje četvrtog mjesta. Na kraju su naši momci zauzeli mjesto iza Rumunja, a ispred Srbije, odnosno ukupno peto. Na tome im se nema što zamjeriti jer veslali su kao posada koja ima i glavu i rep, „samo“ je nedostajalo siline. Trener Radečić je imao podatke o svim veslačima konkurentskih posada i znao je da im u segmentu ergometarskog prosjeka njegovi momci nisu konkurentni, ali u veslanju ne pobjeđuju uvijek oni najjači – tu puno znači i tehnički dotjeran zaveslaj i usklađenost posade u tom smislu, ali i atmosfera u posadi. U svakom slučaju lijepo je reći da su evo već više godina unatrag krkaši redovno u finalima europskih prvenstava što ipak nešto govori o Klubu i treneru koji ima takav kontinuitet.

Od ostalih posada iz Hrvatske rado izdvajamo sjajan plasman Reine Rimbaldo (HAVK „Mladost“). Naime, Reina je 15-godišnjakinja koja je na svom prvom velikom natjecanju u brojnoj konkurenciji ženskih skifistica osvojila drugo mjesto u B-finalu na čemu joj od srca čestitamo! Sve ostale naše posade zadovoljile su borbenošću, a njihov odlazak u Beograd i te kako opravdava činjenica da se u većini radi o curama i momcima koje/i će (baš kao i Roko) i iduće godine veslati u konkurenciji juniora!

Na kraju moramo reći da je netom završeno Prvenstvo održano s odgodom jer se po kalendaru FISA-e (Svjetska veslačka federacija) isto trebalo održati krajem svibnja, ali kako su okolnosti u svezi s COVID-19 poremetile sve planove tako su utjecale i na ovu odgodu pa s obzirom na sve možemo reći da smo sretni što se priredba u Beogradu ipak održala. Na tome čestitamo organizatoru Veslačkom savezu Srbije!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"