VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
U Zagrebu održano 30. Hrvatsko veslačko prvenstvo
15.09.2020 08:43:20   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Proteklog tjedna, od četvrtka 10. rujna do nedjelje 13. rujna, održano je u vrućem Zagrebu 30. Hrvatsko veslačko prvenstvo (HVP).


Među više stotina najboljih hrvatskih veslačica i veslača našlo se i njih 24 iz Šibenika i to 4 veslačice i 20 veslača. Odmah recimo da je, u okolnostima COVID-19,  veliki uspjeh što je tako masovno najvažnije nacionalno natjecanje uopće održano na čemu hvala Hrvatskom veslačkom savezu, odnosno njegovu Povjerenstvu za organizaciju natjecanja, te Sudačkom povjerenstvu. Naravno, hvala svim curama i momcima koji su nakon tzv. lockdowna nastavili vrijedno raditi kao i roditeljima koji su im bili podrška, a posebno hvala OKK „Dražen Petrović“ (čitaj: Josipu Milakoviću Joti) na ustupljenim kombi-vozilima! 

Dakle, krkašice i krkaši na HVP-u su nastupili raspoređeni u 10 disciplina i 11 posada (u četvercu na pariće starijih kadeta „Krka“ je prijavila dvije posade). Treneri Milan Radečić, Jovica Krasić i Ivica Ban s svojim posadama na put su krenuli s različitim očekivanjima. Naime, trener Radečić je prvenstveno bio usredotočen na nastup juniorskog dvojca „bez“ u sastavu Mario Budimir i Mate Papak, trener Krasić na nastup cura u skifovima (kadetkinja Franka Zorčić i juniorka Ana Papak), dok je trener Ban svoje neiskusne pitomce – kadete poveo na put da osjete čari Velikog Natjecanja kako bi stjecali iskustvo u godini siromašnoj regatama, te osjetili što ih ubuduće čeka. Kako bi ilustrirali očekivanja istaknimo da je od 24 veslačice i veslača samo njih četvero gore nabrojenih tzv. „izlazno godište“ što znači da će se iduće godine natjecati u starijem uzrastu, dok će se njih 20 ili čak 83,33% i iduće godine natjecati u istom uzrastu kao i 2020.! Inače prosjek ulaznog godišta svih kadeta i mlađih juniora na ovogodišnjem HVP-u bio je oko 33% što znači da je šibenska ekspedicija u prosjeku bila znatno mlađa od konkurencije! Dodajmo ovome kako je posebna čast i zadovoljstvo nastupati na Natjecanju na kojem se tu odmah pored tebe pojave i braća Sinković i Damir Martin! 

Tijekom odvijanja HVP-a pokazalo se da su treneri u svojim očekivanjima bili u pravu. S stanovišta postignutog plasmana najbolje utrke odveslali su upravo cure i dvojac. 

Ana Papak: odličnom utrkom, još boljom od one lanjske kad je bila doprvakinja, zaslužila je naslov prvakinje Hrvatske u disciplini lakog skifa za juniorke! Drago nam je reći da je Ana time kročila putem koji je utro njezin stariji brat Kristijan inače bivši prvak i reprezentativac, a sada brucoš na jednom od ZG-fakulteta! Bravo Ana na izvrsnoj utrci! Kako iza Ane veslačkim stopama kroči i njezin (i Kikijev) brat Frane može se slobodno reći da se radi o obitelji prvaka jer se ni od Frane ne očekuje manje! 

Franka Zorčić: lani se na putu od starta do cilja prevrnula uznemirivši pri tome čuvenog jarunskog soma Juru, a ove godine je (uz više pažnje) u brojnoj konkurenciji koju je činilo 16 skifistica uspjela osvojiti brončanu medalju! Frankinoj disciplini pobijedila je izuzetno kvalitetna djevojka iz V.K. „Baranja“ (Draž) koja bi u ovom trenutku mogla bez problema veslati i u konkurenciji mlađih juniorki. Svakako jedan veliki bravo za Franku od koje „KRKA“ iduće godine očekuje daljnji značajan napredak! 

Mario Budimir i Mate Papak: u dvojcu „bez“ bilo je prijavljeno samo 5 posada, ali kakvih – sve sami reprezentativci kojima se nereprezentativni dvojci iz drugih klubova nisu usudili izići na megdan! Da pojasnimo: u utrci juniorskih dvojaca bez nastupila su 4 dvojca iz Rijeke, Šibenika, Splita i Dubrovnika, koji čine reprezentativni osmerac koji će nastupiti na skorašnjem EP-u u Beogradu, te reprezentativni dvojac iz Zagreba (HAVK „Mladost“) koji će na istom natjecanju zastupati Hrvatsku baš u dvojcu! Što reći o utrci mladića u kojoj se do zadnjih 500 metara nije znalo tko će doći do medalje. Mario i Mate su vodili više od pola utrke, na kraju došli do „drvene“ medalje, ali trener Mime nije bio nezadovoljan, dapače! Već ovog tjedna njih trojicu čeka ponovni odlazak u ZG radi nastavka priprema za nastup osmerca na spomenutom EP.  

Ostale naše posade nisu uspjele doći do pobjedničkog postolja, ali oduševile su borbenošću i htijenjem u konkurenciji (uglavnom) starijih (čitaj: jačih) od sebe. Krkin danas dječji vrtić, a sutrašnje posade prvaka, činili/e su sjajni dječaci i odlične cure koji/e su zaslužili/e da ih se navede kako sutra ne bi bilo „Ma vidi ti njih, nismo znali da su tako dobri/e!“. Svi su dali svoj maksimum, a posebno ih je bilo lijepo vidjeti s koliko su entuzijazma bodrili jedni druge! 

Šime Grubišić veslao je u skifu za mlađe (B) kadete! 

Duje Garma, Šime Bilić, Franko Dobra, Šime Slavica (KRK1), te Alberto Rossini, Toni Ivanda, Max Doodney i Jakov Slavica (KRK2) veslali su u četvercima na pariće za starije (A) kadete! 

Marta Budimir i Sara Slugan veslale su u dvojcu na pariće za mlađe juniorke! 

Roko Rupić i Matej Krnić veslali su u dvojcu bez kormilara za mlađe juniore! 

Luka Bedrica, Tonko Bogdan, Bartol Medić i Ante Grubišin veslali su u četvercu na pariće za mlađe juniore! 

Frane Papak i Filip Matešić – četverac bez kormilara za mlađe juniore (zajedno s Rokom Rupić i Matejem Krnić) 

Filip Gligić – štroker juniorskog četverca na pariće  (veslao zajedno s Filipom Matešić, Mariom Budimir i Matom Papak)! 

Na kraju recimo i to da je sveobuhvatno okupljanje CRO-veslačkih snaga iskorišteno i za održavanje izborne sjednica Vijeća klubova HVS-a na kojoj je, među ostalim, čast obnašanja dužnosti predsjednika Vijeća u razdoblju 2020. – 2024. jednoglasnom odlukom zastupnika klubova pripala predsjedniku V.K. „KRKA“ Draženu Crnogaća. 

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"