VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
„KRKA“ na regati u Splitu
25.08.2020 17:52:41   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju U subotu 22. kolovoza u Splitu je održana 3. regata za „Kup Dalmacije 2020.“ Na navedenoj Regati, naravno, sudjelovale su i posade iz Šibenika, njih ukupno 14 u kojima je veslalo 6 veslačica i 21 veslač. 


Natjecanje je održano po velikoj vrućini unatoč kojoj su sve utrke održane po predviđenoj satnici na čemu valja čestitati domaćinima - Veslačkom savezu Dalmacije i HVK „Mornar“. Uvodno recimo i to da je za Regatu bilo prijavljeno 295 veslačica i veslača razvrstanih u 157 posada iz svih klubova Dalmacije, te sportski prijatelji iz V.K. „Rama“ (BiH).  

Iz Splita su se krkašice i krkaši vratili s 9 pravih medalja, nekoliko onih „drvenih“, te s titulom najboljeg Kluba u uzrastu mlađih kadeta!  

 

Prvo mjesto:   

 1. Franka Zorčić skif kadetkinja. Ovoj curi se nema što više reći osim (po tko zna koji put) bravo Franka!!!  
 1. Alberto Rossini, Toni Ivanda, Šime Bilić, Jakov Slavica i Lovre Tošić (korm) – GIG mlađih kadeta. Ova posada je do sada odveslala tri utrke na tri regate. U prvoj su bili vrlo dobri (drugo mjesto), a u drugoj katastrofalni jer im je, podsjetimo se, koncentracija bila usredotočena na to da se kolege koji su veslali kao „KRKA II“ izbace sa staze (naravno, nastojanje je bilo obostrano). Zbog toga su se treneri dosjetili da u novu utrku ne šalju još jedan naš GIG-četverac nego da se štroker Jakov i njegova posada usredotoče samo na ono zbog čega i trebaju sudjelovati u utrci – na skladno zajedničko veslanje i kontrolu konkurencije iz drugih klubova u čemu su, očito je, sjajno uspjeli!   
 1. Šime Slavica i Franko Dobra – dvojac na pariće mlađih kadeta. Prva utrka ove godine u ovakvom sastavu i odmah pobjeda čime su pokazali da znaju i mogu! I Šime i Franko velike su nade ŠI-veslanja!  

  Drugo mjesto:   
 1. Filip Matešić – skif mlađih juniora. Još jedna dobra utrka ovog pouzdanog momka.  
 1. Filip Gligić – skif juniora. Valovi u koje je upao u zadnjih 500 metara značajno su ga omeli u borbi za prvo mjesto.  

  Treće mjesto:   
 1. Toni Braica – skif mlađih kadeta. Dovoljno je reći da je Toniju ovo bila prva utrka u skifu!  
 1. Sara Slugan i Marta Budimir – dvojac na pariće mlađih juniorki. Radi se o curama koje su ulazno godište u svom uzrastu i još nedovoljno čvrste za sraz s jačim posadama. Iduće godine bit će to drugačija priča!  
 1. Ana Papak – skif juniorki. Ana se vraća u lanjsku formu kad je bila srebrna u skifu lakih juniorki na Hrvatskom veslačkom prvenstvu!  
 1. Max Doodney i Duje Garma – dvojac na pariće mlađih kadeta. Naša dva „radara“ kako ih u šali naziva trener Krasić (jer im se tijekom utrke glave često okreću prema konkurenciji) pokazali su da „imaju štofa“, ali i dalje moraju misliti na svoje veslanje, a manje na protivnike.  

   „Drvene“ medalje:  
 1. Šime Grubišić i Lovre Tošić – dvojac na pariće mlađih kadeta, četvrto mjesto.  
 1. Katarina Lukić – skif mlađih kadetkinja, četvrto mjesto.  
 1. Bartol Medić, Tonko Bogdan, Luka Bedrica i Frane Papak – četverac na pariće mlađih juniora, četvrto mjesto.  
 1. Roko Rupić i Matej Krnić – dvojac na pariće mlađih juniora, četvrto mjesto.  
 2. Aurora Lučev – skif starijih kadetkinja, sedmo mjesto.  
   

Onima koji su pažljivije čitali ovaj osvrt vidljivo je da u nabrajanju posada nedostaju naši reprezentativci Mario Budimir i Mate Papak koje je trener Radečić ostavio na treningu u Šibeniku kako bi u što boljoj formi dočekali nastup na skorom Hrvatskom veslačkom prvenstvu. Na kraju valja istaći ono najvažnije: baš svima koju su branili Krkine boje valja čestitati na primjernoj borbenosti, a iznad svega na zajedništvu i volji za međusobnu pomoć neovisno tko u kojoj posadi vesla!  

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"