VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Posjet Hrvacama i izbornoj vrsti
11.08.2020 23:02:23   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju                Bili smo u Hrvacama, u časnoj kući alkarske obitelji Zorica, u radnom posjetu dijelu kandidata za sastav izborne vrste koje gosp. Branko, vrsni domaćin i glava kuće, već godinama tradicionalno ugošćuje u maniri najboljih prijatelja.


         Među curama i momcima pozvanim na pripreme, pa tako i zamijećenim, izdvajaju se (po rezultatima i stasu) u prvom redu svjetske i europske prvakinje sestre Ivana i Josipa Jurković. Vidjeli smo tamo i lani četvrtog na Globusu u dvojcu „bez“ Ivana Vukovića, pa člana lanjskog odličnog nacionalnog osmerca sa SP u Tokiju Niku Morovića, vrlo perspektivan dubl splitskog Mornara (Roko Bošković i Gordan Milovac), Reinu Rimbaldo mladu nadu ženskog CRO-veslanja… a među svima nabrojenima i još puno više nenavedenih našla su se i dvojica mladih krkaša Mario Budimir i Mate Papak predvođeni trenerom Milanom Radečićem.   

 

               Ovog puta nismo uspjeli fotografirati posade „na vodi“, odnosno za vrijeme treninga. Razlog je bio jak vjetar koji je svakog dana podizao valove na jezeru Peruća, ali ni najprije jugo, pa onda i bura, nisu uspjeli spriječiti cure i momke da obave ono zbog čega su došli u lijepo mjesto pored Sinja. Prema riječima trenera Radečića i njegovog kolege iz HVK „Gusar“ Luke Grubora rad je bio vrlo intenzivan što su imenovani treneri opisali kao „Ovo su za veslače bile najteže pripreme na kojima sam sudjelovao!“ (Radečić), odnosno „Ovo što su morali raditi bilo je vrlo zahtjevno!“ (Grubor). Ipak, kao što se zna veslanje nije za tjelesne i mentalne slabiće, a i uz dobro društvo i spremnu posadu u čamcu sve se može izdržati, a da bi se lakše izdržalo tu je i naš fizioterapeut Hrvoje koji rukama radi čuda, tj. vraća mišiće pune mliječne kiseline u život. Recimo i da je zadovoljstvo pokazanim iskazao i izbornik Darko Mikšić koji je pratio sve što se i kako se radilo. Što se baš Maria i Mate tiče trener Mime nam je rekao da je više nego zadovoljan onim što su pokazali tim prije jer su se kao posada na nacionalnoj sceni pojavili tek prije mjesec dana, a sad su već prilično izvjesni kandidati za nastup na toliko očekivanom Europskom prvenstvu. Upravo dok pišemo ovaj osvrt stigla je potvrda da će se, uz dužan oprez u odnosu na „COVID 19“, to veliko Natjecanje zaista održati 26. i 27. rujna na Adi Ciganliji u Beogradu.  

 

           Prije nastupa na EP trebat će u zadnjem tjednu kolovoza obaviti još jednu višednevnu provjeru da bi se vidjelo kako na stazi na Jarunu sve funkcionira nakon čega će se definitivno utvrditi tko je 2020. godine zaslužio odjenuti hrvatski nacionalni dres! Stoga će mladi krkaši samo kratkotrajno boraviti u matičnom Klubu da bi potom otputovali u Zagreb. Poželimo im sreću! 

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"