VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
„ZAGREB OPEN 2020“
07.07.2020 23:17:25   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Proteklog vikenda u Zagrebu je održana veslačka regata „ZAGREB OPEN 2020“ kao svojevrstan, ponešto siromašniji, surogat za tradicionalni „CROATIA OPEN“ koji se trebao održati u prvoj polovini travnja. 


Siromašniji utoliko što su se na stazi „Jarun“ natjecale veslačice i veslači (samo) iz Hrvatske i Slovenije. Doduše, uvijek brojna i jaka reprezentacija poput slovenske umnogome je mjerilo kvalitete, ali ipak je ljepše vidjeti na okupu sportašice i sportaše iz barem desetak zemalja kako je to inače u našem glavnom gradu uobičajeno.

Treneri Radečić i Krasić na put su poveli tri veslačice (Marta Budimir, Sara Slugan i Franka Zorčić) i šest veslača (Mario Budimir, Filip Gligić, Mate Papak, Toni Poduriljko, Roko Rupić i Filip Matešić) među kojima su oči bile najviše uprte u novoformirani juniorski dvojac „bez“ u sastavu Mario Budimir i Mate Papak. Inače, radi se o momcima koji su (zajedno s Filipom Gligićem i Brunom Petkovićem) prije dvije godine bili osvajači Kupa Hrvatske u četvercu bez kormilara za mlađe juniore tako da veslačkoj javnosti nisu nepoznati. Na žalost ove je godine Mate na duže vrijeme bio bolešću spriječen trenirati zbog čega ni trener Radečić nije bio siguran kako će se dugotrajna pauza odraziti na ovog, inače stabilnog, momka, a time i na posadu.

Dakle, Mario i Mate u subotu su imali prvi test u dvojcu u vidu kvalifikacija održanih tijekom subote u jutro. Između 17 prijavljenih posada svrstanih u tri kvalifikacijske skupine trebalo se izboriti za plasman među najboljih 6 i nastup u A-finalu. Veslali su više nego dobro i ostvarili drugi rezultat od svih dvojaca. Na žalost tako kvalitetno veslanje nisu uspjeli ponoviti u subotnjem A-finalu u kojem su na cilj ušli kao šestoplasirani. Odlukom izbornika bili su onda određeni za sastav kombiniranog četverca (zajedno s kolegama iz HVK „Gusar“ i VK „Trešnjevka“) koji je imao zadatak nastupiti u nedjelju u disciplini četverca „bez“. U nedjelju je ova kombinacija superiorno pobijedila u svojoj skupini koju je činilo pet četveraca (drugu skupinu činilo je također pet posada) i s drugim najboljim vremenom plasirala se u tzv. „veliko finale“.  U samom finalu imali smo zadovoljstvo vidjeti sjajnu predstavu ŠI-ST-ZG posade koja je odmah od starta povela utrku nikom ne dopuštajući da je ugrozi. Na kraju pobjeda, zaslugom vrlo angažiranog i skladnog zaveslaja, s respektabilnih 6:20 kojom je istaknuta kandidatura za ulazak u sastav izborne vrste za nastup na Europskom prvenstvu koje bi se tijekom rujna trebalo održati u Beogradu. Bravo za Maria i Matu!

Od ostalih naših posada, ispred kojih ima još podosta vremena i rada na sportskom razvoju, spomenimo da je srebrenu medalju osvojio Filip Matešić (skif mlađih juniora), a brončane medalje: pouzdana Franka Zorčić (skif kadetkinja), Toni Poduriljko i Roko Rupić (dvojac na pariće mlađih juniora). Filip Gligić bio je četvrti u skifu juniora, a Sara Slugan i Marta Budimir pete u dvojcu na pariće za mlađe juniorke.

Zaključno, s aspekta reprezentativnog potencijala regata u Zagrebu pokazala je izrazitu premoć klubova iz Istre, Rijeke i kontinentalnog dijela Hrvatske u odnosu na klubove iz Dalmacije gdje su osim ¾ četverca u kojem su sjedili Mate i Mario (treći veslač sjajni mladi gusaraš, a četvrti trešnjevčanin), posebnu pozornost privukla tek dvojica izuzetno snažnih 17-godišnjaka iz HVK „Mornar“ iz Splita, te nekoliko perspektivnih mladića iz Dubrovnika (V.K. „NEPTUN“). Što je ovome razlog ostaje za vidjeti. Dodajmo da su nam se među onim najmlađima naročito svidjele pojedine posade „Trešnjevačkih mališana“, te malih „gusara s Neretve“.

U svakom slučaju (ako ne bude opet „COVID 19“ zabrana) Mate i Mario pozvani su od strane gosp. izbornika na dvotjedne pripreme koje bi se tijekom srpnja trebale održati na Perući, a nama ostaje zahvaliti se vodstvu OKK „Dražen Petrović“ na (tko zna po koji put) ustupljenom kombi-vozilu!

Aspiriniks

 

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"